Dnes jsem udělala domácí Tiramisu. Nejprve jsem uvařila hrnek silné kávy turka, připravila 3 vejce, 2 Mascarpone, 1 šlehačku, moučkový cukr, trochu rumu , kakao a dlouhé italské piškoty. Nejprve jsem nad párou vyšlehala tři žloutky s cukrem do pěny. Pak jsem našlehala ze tří bílků sníh a jednu šlehačku. Pěnu ze žloutků jsem zamíchala po vychladnutí do dvou Mascarpone, přidala ušlehanou šlehačku a sníh z bílků. Piškoty jsem vyskládala do misky, polila kávou ,pokapala rumem a na piškoty dala vrstvu krému. Tu jsem posypala kakaem. Na to druhou vrstvu piškotů, znova polila kávou a rumem, překryla zbytkem krému a posypala kakaem. Přikryla misku alobalem a dala vychladit do lednice. Nejlepší by bylo chladit dvanáct hodin, ale kdo to má vydržet?
A než se Tiramisu vychladilo, zkusila jsem uháčkovat dečku. Má to být prostírání pod talíře, ale než koupím bavlnu přízi, zkusila jsem ji uháčkovat z příze, podobné naší sněhurce. Akorát je lesklá. Dečka není ještě naškrobená a vyžehlená.
A dvanáct hodin jsem nevydržela, Tiramisu chutná skvěle!
Pěkný zbytek neděle Vám všem přeji!
Marcelko, tiramisu dělám trochu jinak, ale zmizí taky rychlostí blesku. Dečka je moc hezká!
OdpovědětVymazatPřeji pohodové pondělí! Helena
Tiramisu milujeme a také šlehám žloutky s cukrem ve vodní lázni do pěny. Recept mám od Emanuela Ridi - mně je moc sympatický a tak mi můj muž koupil jednou jeho kuchařku.
OdpovědětVymazatDečka je hezká, mám v plánu háčkovat pro kamarádku k narozeninám také něco malého, ale do března mám ještě čas- no snad :o))).
Krásné dny.
Ála
Marcelko i můj recept je trošku jiný, ale také u nás mizí rychlostí blesku... Dečka je moc pěkná.. Také jsem teď háčkovala dečky a podkafička.. Dárek je předán, tak bude článek😉..Posílám mnoho pozdravů tobě i pejsankům. Přeji krásné dny a mávám Z❤
OdpovědětVymazatMarcelko, ani já bych nevydržela, musela to být dobrota. Dečka je hezká, měj se hezky, pa Jana
OdpovědětVymazat