čtvrtek 2. února 2017

Deštnošedo....

Ráno sluníčko a šílený vítr, který přihnal mraky. A odpoledne šedá obloha a déšt, který dosud nepřestal. Taková irská klasika.
 V lednu focený záhonek. Mimo plevele mi rostou i fialové krokusy a žluté narcisky. Zatímco u Vás je ta pravá ladovská zima, tady se vše chystá k jaru. V Irsku máme asi jen dvě roční období: jaro a podzim... Ale už aby bylo, na zahrádku se moc těším.
Rozpletený Close to you šátek.
V tomto deštivém počasí je lepší sedět doma a plést. Tak dnes jsem dopletla a vymáchala a vypla šátek Close to you od Justiny Lorkowské. Návod na Rawelry. Plete se báječně, je to oddychovka.

A taky  pořád něco vařím a peču. Míša řezy byly báječné a capučíno horké k nim , super chvilka. A o víkendu bramborový knedlík, červené zelí a uzené maso, zimní jídlo pro zahřátí. Renata prý něco podobného naposledy jedla před asi patnácti lety, tak si odnesla ještě jednu porci domů.
Pejsci jsou v pořádku, jen pořád zalezlí pod dekou. Tak ty Vám vyfotím příště.... Dnes je ve zprávách spousta zpráv o ledovkách a bouračkách a kalamitě u Vás. Na jednu stranu jsem ráda , že to takhle tady nevypadá, ale protože je mladší syn na horách a jeli autem, jsem ráda, že díky FB vím, že jsou podle fotek ze svahu v pohodě. Doufám, že většina z Vás se dnes domů dostala autem v pořádku !





6 komentářů:

  1. Marcelko, letos si v zimě opravdu užíváme zimu. Až na pár dní je moc krásně, snažíme se s Aronkem chodit hodně ven, vyjet za město a užít si sněhu.
    Moc krásný šátek a super inspirace - co vařit :o)
    Měj se moc hezky, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Marcelko u nás je po několika letech opravdu krásná zima.Zimu mám ráda, ale miluji teplo. Tak se už těším na jaro.
    Šátek máš nádherný a dobrůtky mňam, hned bych mlsala😉.
    Přeji ti i pejsankům krásné dny a mávám do dálky. Z❤

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Marcelko, zdravím a mávám za vodu - ty umíš dělat chutě - jak na pletení, tak na jídlo či zákusek, nebo na jarnější počasí bez sněhové přikrývky. Za poslední roky jsme si odvykli na přívaly sněhu. Jenom škoda, že do toho začalo pršet. I když teď se tu snaží prodrat mraky sluníčko:-) ahoj Zuzana

    OdpovědětVymazat
  4. Marcelko, u nás šedivo, ráno ledovka, večer ledovka :(, těším se na jaro. Tvé šátky jsou hezké, krásná práce. Pokud pojedeš do Prahy, ráda ti ukážu andělku na vlastní oči, ať víš. Měj se hezky, pa Jana

    OdpovědětVymazat
  5. Marcelko, šátek je skvělý. I ty nafocené dobrůtky,mňam.
    Zimu si opravdu letos užíváme. I když dnes obleva, sněhu pořád hodně. M.

    OdpovědětVymazat
  6. Teraz odmäk.Vtáci.Slniečko.Cítiť jar aj u nás.Zajtra má meniny moja Dorotka a pranostika hovorí, že na Dorotku sa vtáčky vracajú:-)
    U Teba útulno-hrejivo-mňamo:-)
    Pozdravujem!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!