sobota 6. ledna 2018

Ohlédnutí vánoční....

Za mé blogové prázdniny může z části špatně fungující internet v době Vánoční a také návštěva, která doletěla 22.prosince a odletěla včera. Moje kamarádka s manželem, se kterýma se znám víc jak 35 let, přiletěla se mnou strávit tento čas a oslavit mé narozeniny.Počasí bohužel výletům moc nepřálo, protože většinu času, co zde byli, pršelo a foukal hodně studený vichr. Ale oni si přijeli hlavně odpočinout a strávit ten čas se mnou, tak jim to ani moc nevadilo. Ale byli jsme v Trimu  a v Droghedě, to Vám ukáži v dalších příspěvcích. Chtěli jsme jeden den strávit i v Dublinu, ale vždy když už jsme byli nachystaní, spustil takový déšt, že jsme to vzdali. Pepíček mi v domečku spoustu věcí opravil, utěsnil okna, přidělal světlo pod linku, odvzdušnil topení a ještě jsem nakoupila materiál a postavil mi na dvorek boudu na dřevo a mé zahradní náčiní. Jen musel vše řezat a šroubovat v kuchyni, protože se to venku nedalo, za chvíli by byl mokrý a zmrzlý až na kost.Topili jsme v krbu, dívali se na fotky z jejich výletu poznávacího do Austrálie, hráli karty a kostky, chvílema četli a hodně jsme vařili a jedli...Myslím , že i přes špatné počasí se jim u mne líbilo. O Jitce a Pepíkovi jsem se zminovala i v příspěvku z Francie, kde na mne tehdy čekali a byli to oni, kdo mne tam odvezl do nemocnice, když jsem tam zkolabovala s trombozou. Z tohoto výletu znají i Irenku, ona je byla v létě navštívit v Ploskovicích, tak jsme v Trimu byli na výletě s nima a jejich návštěvou ze Slovenska a společně strávili i Silvestra. 
Přípravy na večeři

Já s natáčkama , Jitka už něco kuchtí.

Sehnala jsem i kapra, byla tedy rybí polévka, bramborový salát, řízky kuřecí a vepřové,obalované v kukuřičné strouhance, kapr na másle pečený v troubě, předkrm šunkové rolky s pomazánkou z tvarohu. 

Charliček vše sledoval a ty vůně ho nenechali v klidu.

Od stolu se nemá vstávat po dobu večeře, proto vypůjčený kempinkový stoleček.

Den před příletem jsem stihla dotapetovat hostinský pokojík. Jitku s Pepíkem okouzlila francouzská deka, tak si ji tu koupili a vezli domů. Moc dobře se jim u mne spalo,plánované vstávání v sedm jako doma, se jim nepovedlo ani jednou. Jen v den odletu a to jsme vstávali v půl šesté ráno.

Vánoční výzdoba

Pepíček celou dobu každý den servíroval vánoční cukroví. Ač chtěli držet dietu, všech dvanáct druhů cukroví se skoro snědlo! Měla jsem radost, že jim chutnalo a Jitka si vezla domů i recepty.
 s
Charlíka jsme hlídali tři a tak jsme ho naučili chodit ze schodů dolů a taky čurat a kakat venku. Včera po jejich odletu byl moc smutný a stále Pepíčka s Jitou hledal a škrábal na jejich dveře u pokoje. Nemohl pochopit, že tu už nejsou.

Jitka v mé kuchyni byla jako doma.

Narozeninová, moje!

Plastový box byl plný a ještě tři krabice další byly za oknem. 

Další narozeninová kytice. 

Foto ze Silvestra, foceno ve dvě hodiny v noci.
Omlouvám se Vám všem za svoji nepřítomnost zde, na mnohé z Vás jsem myslela a v duchu poslala přání krásných Vánoc. Prostírání od Marušky Králové se návštěvě moc líbilo a štědrovečerní tabule byla i díky němu moc pěkná. Děkuji Maruško ještě jednou za hezký dárek! Doufám, že jste měli všichni pohodové Vánoce, já si příspěvky v klidu přečtu až nyní. 
Přeji Vám do tohoto Nového roku všem jen to nejlepší, hlavně  abychom byli všichni zdraví a těším se na každé virtuální setkání a děkuji za návštěvy mého blogu a milé komentáře!

17 komentářů:

  1. Marcelko, krásně jsi strávila vánoční čas a vstoupila do nového roku s přáteli, to ti moc přeji.
    A v tom novém roce ti přeji co nejvíce zdraví, štěstí, radosti a pohody.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  2. Taky hezký nový rok a hlavně zdraví. M. PS: tapeta nádherná ��

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tapeta je ve skutečnosti ještě hezčí. Mají ji ve světlé, uvažuji že v té zlaté si ji dám za svou postel.

      Vymazat
  3. Pěkný a klidný Nový rok - ta postel se sovičkama to je moje "ořechové" - miluji sovy a vše co je s nimi. Pochlazení pejskovi. Dana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danuško měli i stejné osušky a ručníky a deku v obrácené kombinaci. Pejska jsem pohladila a Tobě také přeji v tomto roce jen to nej...

      Vymazat
  4. Marcelko, je moc dobře, že si vánoce a začátek nového roku prožila ve společnosti přátel :-)) Myslím si, že není na škodu si od blogu občas odpočnout :-) V novém roce ti přeji vše nej nej :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni byly to opravdu moc pěkné chvíle s návštěvou. I když se nevidíme třeba rok, pokračujeme tam, kde jsme minule přestali...a na skypu si povídáme často, když jim to čas dovolí, jsou to stále pracující aktivní lidičky, ač už v důchodu.Děkuji a tobě přeji totéž, klidný pohodový rok !

      Vymazat
  5. Marcelko, jsem ráda, že prodleva na blogu nebyla ze zdravotních důvodů. Krásně jsi prožila vánoční svátky i vstup do nového roku. Jsem ráda, že moje výrobky potěšily. Už se těším na obrázky Chárlíčka a tvého nového tvoření. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško byli jsme nemocní tak trošku všichni. Jitka doletěla s ječným zrnem na oku, Pepík s ATB a zánětem šlach na ruce a já byla dost nastydlá. proto jsme i zvažovali výlety, abychom si neublížili ještě víc. Děkuji Ti , měj se krásně!

      Vymazat
  6. Jů, ten vyrostl!
    Věřím, že na psaní nebyl čas - co jste stihla všecko udělat na domečku a pripravi na krásné vánoce pro Vas a Vaše přátele za vydatné Charlieho pomoci. Charlie sice teď hledá hosty co odjeli, ale za chviličku bude šťastný, že paničku má už zase jenom pro sebe. Přeju datečně všecko nej do nového roku hlavně zdraví, spokojenost a jenom milá a radostná překvapení .
    JitkaM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jitko děkuji za přání a komentář. Charlie je opravdu větší. Stihla jsem toho dost a byla za to ráda, chtěla jsem ,aby se tu cítili tak jako já vždy u nich. I já Vám přeji v Novém roce jen to nejlepší, zdraví pevné jako skála a dny plné úsměvů!

      Vymazat
  7. Marcelko je vidět, že jste si s návštěvou ten vánoční čas opravdu užili.Přeji ti nádherný a hlavně pohodový rok a pohlazení malému- velkému klukovi 😊..Z❤

    OdpovědětVymazat
  8. Hezké Vánoce s přáteli. A to je moc dobře.
    Hezké dny v novém roce!
    Hanka z Podkrkonoší

    OdpovědětVymazat
  9. Mela jsi moc hezke vanocni svatky ,s prately je vzdy vse veselejsi. Jeste dodatecne ti preji stastny rok 2018 a hodne zdravi , stesti a hodne dobrych pratel.

    OdpovědětVymazat
  10. Marcelko,
    to je moc dobře, že jsi o svátcích nebyla sama !
    S přáteli je hned veseleji :-)
    A koukám, že máš i novy přírůstek, tak ať ti přináší jen radost!
    A v Novém roce Ti přeji hodně zdraví!

    OdpovědětVymazat
  11. Marcelko, koukam, ze Vanoce vysly podle predstav a moc jste si je uzili, to je super! :-) Ja Ti posilala mejliky, ale koukam, zes mela problemy s internetem, dosly vubec? Preji krasny rok 2018! :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!