čtvrtek 12. října 2017

Pečené rizoto

Pečené rizoto v troubě jsem našla někde na internetu a řekla si, že ho musím vyzkoušet. Budete potřebovat: 1 cibuli, 300 až 400 gr vepřového nebo kuřecího masa ,zavařeného ve vlastní štávě, 300 gr rýže, sůl, pepř, zeleninu Bonduel Mexiko. 

Na pánvi jsem si nejdříve osmažila cibuli. Na ni dala maso, já neměla ve vlastní štávě, použila jsem mleté vepřové ,asi 350 gr. Originál recept je z masa  zavařeného. Do sklenéné zapékací mísy jsem dala opečenou cibuli s masem, na to vyklopila zeleninu a přidala vypranou rýži. Vše promíchala a zalila půl litrem vody. Dala do trouby asi na 170 st. Po dvaceti minutách jsem skleněnou mísu vytáhla a vše znovu promíchala. Rýže totiž vytlačila maso a zeleninu nahoru. Dala zpět do trouby a pekla ještě asi patnáct minut. Pak ochutnala, dochutila podle své chuti a troubu vypla, rýži nechala dojít. Je to rychlé a skoro bez práce. Já si pochutnala.

A protože chci někdy vyzkoušet i rizoto se zavařeným masem, včera jsem koupila dvě kila libového bůčku , nakrájela, asi 45 minut osolené a opepřené maso s troškou kmínu pekla, horké dala do sklenic a zavařila. V noci hodinu a dnes ráno hodinu. Tak snad bude dobré...i na chleba, nejen do rizota.

Ještě teplé, neztuhnuté sklenice s masem. Děkuji všem za návštěvu u mne, za komentáře k minulému příspěvku a přeji krásný, blížící se víkend!

6 komentářů:

  1. Marcelko, vypadá to dobře. Určitě i dobře chutnalo.
    Recept určitě vyzkouším. Posílám pozdrav za moře. Marie

    OdpovědětVymazat
  2. Marci, vypadá to skvěle. Já zavařuji syrové maso. Koupím bůček, plecko, aby to nebylo suché. Nakrájím kostky tak 4x4 cm, natlačim do sklenic, nahoru dám tak třičtvrtě kávové lžičky soli a kus kůže z bůčku. Zavíčkuji a vařím dvě a půl hodiny tak na devadesát , nesmí voda vařit, a maso je výborné. Mohu jej pak použít na guláš, opéct trochu v troubě a dát se zelím nebo jen tak uždibovat lžičkou ze sklenici a přikusovat čerstvý chléb.... pěkný den. Dana

    OdpovědětVymazat
  3. Marcelko zítra vyzkouším,vypadá to dobře.Jak se má Kesynka?Přeji krásné dny.Martina

    OdpovědětVymazat
  4. Marci to vypadá a určitě je úžasné. Moc ráda vyzkouším.
    Pečenou rýží dělám pravidelně,ale rizeto jsem nezkoušela.
    Posílám pohlazení Kesynce a tobě moc pozdravů.Z❤

    OdpovědětVymazat
  5. Milá Marcelko, jste skvělá! Moc děkuju za recept, určitě vyzkoušíme. Zdravím, přeju hezké dny a posílám pohlazení Kesynce! Zuzka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!