neděle 5. května 2013

Mohérová šála

Nedávno jsem ukazovala vlny,které jsem dostala jako dárek.A žádala o radu,co z nich vytvořit.Včera jsem večer dvě klubíčka zpracovala.Největším háčkem ,co tu mám, jsem uháčkovala z dvou klubíček mohéru šálu.Omlouvám se za kvalitu fotek,nějak mne zlobí fotoaparát.
Barvy jsou ve skutečnosti fialová, růžová, lila a černá.na fotce to tak hezky nevynikne.Docela se s mohérem dobře pracuje, za hodinu byla šálka hotová.Jen dlouhé sloupky ,jedno řetízkové oko , zas dlouhý sloupek háčkem číslo 8.

A chci Vám ukázat,pohled z okna na budovy,ve kterých dříve Irové žili  v jedné části a v druhé části zvířata,ovce nebo krávy.Majitelka domu do nich dnes odkládá vše, co nepotřebuje.Starý nábytek, dřevo a podobně.A taky mám novou záclonku na okně od Ajky bublinky a moc jí děkuji za balíček.Mým kytičkám se moc nedaří,protože do mého okna nejde vůbec sluníčko.Proto tak ráda koukám na krásné kytičky u Vás všech doma nebo i na zahrádkách.A všimnětě si irské speciality,otevřít se dá jen malé okénko, pouze ven a ta veliká tabule se nedá otevřít.Pod okny je schodiště-zadní východ z domu a hloubka dva a půl metru.Okno myji dvoumetrovou tyčí s houbou ze schodů a pak se trefuji kyblíkem vody,oplachuji okno ze schodiště.A irové se diví,oni většinou na okna volají firmu a to maximálně dvakrát za rok.Přijede auto s plošinou a okna jim umyjí.




A pár snímků z mého archivu fotek z Irska .Letos jsem se k moři ještě s nikým nedostala, tak jsem vybrala pár starších snímků. Moře je tu studené, já si v něm namočila jen nohy. Navíc, i když je náhodou krásně a slunečno, u moře fouká na pláži snad ještě dvakrát tolik, než ve městě. Vloni jsme na pláži chodily s kamarádkou zabalené do deky. A Irové se koupali!
Zítra  je v Irsku volný den, svátek tzv.  May Bank Holiday , placený svátek, když jsem o Bank Holiday byla v práci, měla jsem dvakrát zaplaceno.Bank Holiday je ještě 3.6., 5.8. a 28.10. Jsou to svátky, které u nás nemáme.Zítra Vám nafotím dárek, který jsem si objednala pro sebe k mému dubnovému svátku od Rosy Mitnik, balíček včera dorazil v pořádku a tak Vám ukážu, jak je Rosa šikovná.Přeji Vám krásnou dobrou noc!

8 komentářů:

  1. Koukám že už se připravuješ na další zimu:-)))
    Okna jsou fakt zajímavá:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu se snažit nafotit další irské zvláštnosti!A šálka vznikla,protože jsem potřebovala chvíli relax.A na to je háček u mne jednička!Měj se fajn a díky za komentář!

      Vymazat
  2. Ahoj Marcelko, moc hezky jsi zpracovala darovaný materiál:-). V Irsku je asi oblíbeným stavebním materiálem kámen. Mytí oken ti vůbec nezávidím:-) Máš moc hezké fotky od moře, pobřeží je nejspíš skalnaté. Užívej si volna a budu se těšit, co máš od Rosy:-) ahoj Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzko máš pravdu,hlavně na starých budovácj je kámen, viděla jsem i dost filmů z doby ne tak dávné,kdy dokonce i ženy dokázaly samy postavit třeba kuchyni s hliněnou podlahou.Nějak nestíhám vložit příspěvek,zítra se polepším.Ahoj a díky M.

      Vymazat
  3. Ahoj Marci!!!
    Šálka se povedla.Darovanou přízi jsi pěkně využila a šálku využiješ určitě také.
    A já bych se moc přimlouvala za víc informací ze života v Irsku.
    Fotky jsou krásné!
    Moře je prostě lákavé,ale píšeš,že se v něm moc koupat nedá...tak to je škoda.
    Marci,moc zdravím a budu se těšit na tvoje dolší psaní!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Blani, vy tři tady jste opravdu mé věrné čtenářky,děkuji za pěkný komentář.Budu se snažit psát víc,jen trochu zase píšu projekty do školy z dalších předmětů.Krásné dny u Vás na zahrádce Ti přeji a moc zdravím !

      Vymazat
  4. Hrozně zajímavý! I ten pohled z okna. Akorát nemůžu najít, co poslala ta Rosa.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!