pátek 31. května 2013

Full Irish Breakfast-anglické okénko

FULL IRISH BREAKFAST
YOU WILL NEED~ A large frying pan
~ A smaller frying pan (for the eggs)
~ A sharp knife and chopping board
~ A metal baking tray
~ Tongs for turning and lifting food
~ Fish slice to lift cooked eggs from pan

INGREDIENTS (per person)2 rashers of bacon
2 sausages
Black pudding, cut into half inch thick slices
1 or 2 eggs
1 tomato (halved)
Olive oil or cooking oil

METHOD
1.  Switch the oven on to a medium heat to heat the plates and keep the cooked food warm.  Once warm cut the tomato/es in half and put on a tray in the oven to cook whilst you are cooking the rest of the breakfast

2.  Heat the larger frying pan and add a dash of olive oil/cooking oil

3.  Put the sausages into the pan and keep turning them so as not to burn

4.  Put the sausages on a metal tray in the oven to keep warm

5.  Put the bacon slices and the black pudding into the pan, turning until cooked

6.  When everything but the eggs are cooked, heat the smaller frying pan and add some olive oil/cooking oil.

7.  Take warmed plates out of the oven and arrange sausauges, bacon, black pudding and tomatoes onto plates.

8.  Fry the egg/s quickly and place on plate/s with the rest of the breakfast.

9.  Enjoy with some fresh bread or toast and a pot of tea!

7 komentářů:

  1. I love this type of breakfast!!! Už se mi sbíhají sliny! Přeji krásné dny do Irska!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zase špatný klik,takže dole odpovídám sorry!

      Vymazat
  2. Me too,Lucie! Jen by mi chutnala víc, kdybych ji sdílela s tak rozvětvenou rodinkou,jako zrovna nyní Ty, na dovolené! Krásné dny i do Holandska Vám!

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Marcelko, tak to zase není tak špatné a své znalosti angličtiny mám uložené někde hlouběji - říkám si,to slovíčko znám....a při druhém čtení se mi vybaví. Ilustrační foto má navíc houby a fazole, rajčata mají být rozkrojená....Asi jsme měli opravdu šikovného učitele, který nám dal dobrou slovní zásobu. Jednou nám přinesl na ochutnání anglický pudink /speciální vánoční/, ale musím se přiznat, že nijak zvlášť nezaujal. Moc děkuji za zpestření sobotního rána. Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu,Zuzko ale nešel mi stáhnout obrázek ,kde byla rozkrojená rajčata a navíc bez těch fazolí to není celá snídaně.Něco o tom vím,tři roky mi to dávali ke svačině v hotelu!Každou šichtu!

      Vymazat
    2. Tak to asi bylo hodně a hodně dlouhé.... Já fazole můžu, i v rajské omáčce, ale každý den:-(.... K snídani si dávám, jak píšeš i v dalším příspěvku, lupínky s jogurtem, ovesnou či jinou kaši, dělám si "domácí lučinu" z jogurtu...Ale o tom obrázku jsem to tak napsala, abys věděla, že jsem to dokázala přeložit:-) ahoj Zuzana

      Vymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!