úterý 14. května 2013

Jede, jééééde poštovní panáček...

.....jsem si zpívala pokaždé ,během posledních dvou týdnů, když jsem běžela , ....no šla,na poštu pro balíčky. Vždy jsem se moooc těšila, protože balíčky nedostávám často,maximálně tak jednou do roka. A nyní najednou tři ,během dvou týdnů. Sice jsem příspěvek slíbila před týdnem,ale povinnosti do školy mne zdržely. Včera jsem měla praktickou zkoušku z předmětu COP-Péče o starší lidi a dopadla super!


Tady je důkaz, moje spolužačka Rosemary, o které jsem tu psala mi řekla:"I am proud of you, Marcela!" A já byla taky, to mi věřte! Protože to byla praktická zkouška ,sládala se z mytí pacienta, oblékání a péče a krmení. Vše podle pravidel o komunikaci, verbální a neverbální, zákonů O zdraví a hygieně a taky Zákonu O respektu a zachování důstojnosti starého člověka.Dnes k tomu ještě dopisuji tři projekty na stejné téma a ještě mám napsat sebehodnocení včerejší zkoušky.
Ale zpět k tomu poštovnímu panáčkovi: první balíček mi došel od Ajky Bublinky, které jsem poslala korunky a objednala si dečky na stůl  a Andělku, protože andělíčci jsou má srdcová záležitost.V balíčku od Alenky byla i spousta věcí navíc, bavlnky a vlna, věneček a lýko a mašle na dotvoření taky ovečka krásná ručně šitá a náramek a mýdla ,krásně vonící.


Taky dvě záclony na mé okno ,po Alenčině babičce, které mi Ajka poslala jako překvapení. jednu jste mohli vidět v minulém příspěvku na mém okně a tu druhou až ji vyměním ukážu také.Ajko, moc Ti za vše děkuji a jsem ráda, že jsem tě poznala!
A protože jsem měla minulý měsíc svátek, chtěla jsem si udělat radost a oslovila přes meil Rosu Mitnik, u které jsem na blogu vzdychala nad jejími taškami,psaníčky a dalším tvořením, slovo dalo slovo, odsud odletěly korunky pro Rosu a během několika meilů jsme vybrali látku-teda Rosa vybrala a dala se do šití. Já si přála ještě taštičku na šminky a nakonec ,když jsem s Rosou mluvila telefonem ,jsem ji ještě poprosila o korálky na krk, aby se hodily k tašce.Taška je super, jak vidíte, vejdou se do ní i desky do školy a je úžasná.
Rosa vybrala moc pěknou látku,ze které je i celá podšívka kabely.Paví oka

Vůbec nechápu,jak se rose povedlo,že na látce je slovo ANGEL a dokonce bez jedné dvojky ,skoro celé mé datum narození.jsem 24.narozená a šedesátý první rok.Rosa je čarodějka asi!

Roso, moc děkuju za skvělou spolupráci a za finální krásný dárek! Rosa má moc pěkný a vtipně psaný blog a já ji obdivuji,jak vede malého synka k tvořivosti, co s ním všechno podniká,výstavy a podobně a ještě stíhá tvořit krásu.Běžete se k Rose mitnik určitě podívat.Já její vtipné hlášky miluju.

Poslední cesta na poštu mi udělala radost obrovskou, protože jsem u Lucie komentovala soutěž o knihu,kterou chtěla poslat do světa, s tím,že dotyčná ji přečte a pošle stejným způsobem dál, já do komentáře napsala ,jak tu strádám tím,že nečtu.Teda nyní čtu jako o život,ale samé odborné texty.A Lucie z blogu " A zase ta Lucie..." mi poslala meil s nabídkou ,že mi pošle pár časopisů. Pár časopisů vážilo dobře přes kilo a já si vážím Lucie, že mi takto poslala spoustu čtení. Jsem její velkou dlužnicí a přemýšlím,čím jí udělat radost na oplátku já.
Určitě něco vymyslím a překvapím já ji! Její blog se mi nějak nedaří přidat do těch,co pravidelně čtu a nevím proč.Tak ji mám v počítači v záložkách oblíbených, protože je to také můj oblíbený blog ,kam denně chodím nakukovat a číst zajímavé postřehy ze života.
Fotku jak mi sluší kabela sem nedám, sezení ve škole a po škole při psaní úkolů mi na mém těle vytvořilo s tou spoustou čokolády, kterou jsem jedla proti stresu na počátku, několik nevzhledných pneumatik kolem pasu a tak se vyfotím, budou pryč!Zkouším snídat a jíst pětkrát denně a je to teda hrůza! Taky se pokouším  chodit do lesa na hodinku na procházku abych měla pohyb. a nyní musím do obchodu pro zeleninu, celozrnný chléb a libové maso.Začnu si jídlo připravovat do krabiček,tak mi držte palce, abych to zvládla!
Všem krásný zbytek pracovních dnů!



8 komentářů:

  1. Ahoj Marcelko, jak říká tvoje spolužačka, tak i já se k ní připojuji a říkám, že jsem na tebe velmi pyšná:-), jsi šikulka a jsem ráda, že se známe, i když jenom virtuálně. ahoj Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Ti Zuzko moc!Tohle psaní blogu mne obohatilo o pár virtuálních duší, ke kterým ráda chodím číst a ty mezi ně určitě patříš.Měj se moc hezky M.

      Vymazat
  2. Marci ty si ale umíš udělat radost:-)
    Kabelku jsem už u Rosy viděla:-)))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky chodíš k Rose se dívat na tu nádheru? Jen Rosa to nějak daleko lépe vtipněji okomentovala, ten můj nákup.je to ženská šikovná.Měj se fajn Ajko a díky.

      Vymazat
  3. Marci,kabelka je parádní.Myslím,že bych ji taky unosila.Moc se mi líbí barvička i doplňkové látky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky z ní mám radost,dlouho jsem si nic nepořídila.Díky Blani!

      Vymazat
  4. Marcelko gratuluji ke zkoušce a kabelka je super....andělíček mě velmi zaujal, protože na podobného jsme narazily s Kájou v Berouně u svatebního studia...jsou nádherní :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentík,také se mi líbí!Andělíček to je moje srdeční záležitost,můj talismánek pro život!

      Vymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!