pátek 1. března 2013

Dnes jen na skok....

Háčkovaný od shora,řetízek na stočtyřicet ok,pak do každého 4.očka oblouček z osmi řetízkových ok,krátký sloupek,pikotka ze tří řetízkových ok a další oblouček.Ve druhé a dalších řadách oblouček  přiháčkujeme doprostřed obloučku v předešlé řadě,opět pikotku a krátký sloupek.Snad jste to pochopily,omlouvám se,nikdy jsem popis nepsala.

Příze je od nás z Loun 100procentní bavlna,moc příjemná na omak
protože jsem pozvaná na drink a myslím,že si ho tenhle týden zasloužím.Zítra už se budu zase učit trochu,protože v pondělí a v pátek mne čekají dvě zkoušky z předmětu Komunikace.V pondělí budu jako-by absolvovat pohovor na práci care assistant-z životopisem a motivačním dopisem,což je má práce na víkend.A v pátek budu mluvit o svém projektu-nemoc Alzheimer.Práci mám již hotovou,obsahuje 1096slov a mluvit o ní mám v angličtině v pátek sedm až deset minut.Ještě Vám musím napsat ,že když jsem přijela před šesti a půl lety do Irska,neuměla jsem ani slovo anglicky.Prvních devět měsíců jsem každý den ležela jen v knížkách a učila se.Každý den deset slovíček.Byla to fuška a stále je.Takže budu asi nervozní,protože mi občas dělá problém gramatika při mluvení.A protože špatně spím, měla jsem čas i uháčkovat šátek na jaro,který bude překvapením.Pro koho?No pro jednu zlatou dušičku!Mějte krásný večer,já vezmu nějakou českou muziku a jdu na návštěvu a na ten slíbený drink!

8 komentářů:

  1. Ahoj Marcelko, popisu rozumím bez problémů, ale háčkuji už hodně let. Myslím si, že bude srozumitelný i pro ostatní. Koukám, že máš odvahu vydat se do světa a pak se učit cizí jazyk. Angličtina se mi líbí, ve škole jsme ji neměli a tak jsem se ji začala učit v dospělosti. Zjistila jsem, že neznám spoutu slovíček a že už jsem některá i zapomněla. O psaní ani nemluvím, a to jsem chtěla udělat nějakou zkoušku s certifikátem. Zatím to úspěšně odkládám. Budu muset AJ naposlouchat, čtenému rozumím, s poslechem už to je horší. Užívej si volna v pubu - asi u nějakého piva? ahoj do Irska z Čech - Zuzana - jsem moc ráda, že jsi založila svůj blog a že o něm vím:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzko byla to whisky,co mi málem zkazilo dnešní sobotu ,ale pila jsem ji s colou vyjímečně,měla jen dvě,ale nejsem zvyklá a navíc jsem byla unavená,takže mi ráno nebylo nejlíp.Ale úkoly mám napsané i takže vše OK!Taky jsem ráda,že poznávám tolik dodrých duší,přátelé mi tu hooodně chyběli.Mohu tě poprosit,zda mi o sobě nemůžeš napsat něco víc na můj mail?na Tvém blogu jsem se o Tobě moc nedověděla.Pokud Ti to nevadí,macekie@email.cz Děkuji Ti moc za pravidelné komentáře!

      Vymazat
  2. Ahojky Marci!!!
    Taky obdivuju tvoji odvahu vydat se do světa a teprve tam se učit jazyk.Docela by mě zajímalo,proč jsi vlastně do Irska vycestovala.
    Myslím,že jsi měla příjemný večer s drinkem.
    No a příští týden...i když toho máš před sebou moc,určitě všechno v pohodě zvládneš.
    No a šátek je moc pěkný a popis jsem taky pochopila!
    Přeju prima víkend!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Blani,je to na delší vyprávění...Slibuji,že se dozvíš,proč jsem tu.

      Vymazat
  3. Marcelko, když jsme se seznámily před Vánocemi díky výměně, tak jsem vůbec netušila, že nás spojuje stejný obor, který nás živí ( no mě teda teď po RD nebude, což jsi jistě četla u mě na blogu ) - zdravotnictví. Jen jestli to dobře chápu, ty asi pracuješ s lidmi na sklonku života a já jim naopak pomáhala při příchodu na tento svět.
    Držím pěsti, aby zkoušky dopadly perfektně.
    Krásný víkend ... Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věruško u mne je to hudba budoucnosti,pokud kurz zvládnu a podaří se mi najít práce,ano budu mít certifikát a znalosti pro pečovatelky o staroušky.Moji rodiče již nežijí dlouhou dobu a podle mne je hodně staroušků,kteří péči potřebují stejně,jako ta miminka!Děkuji za podporu,neboj Ty se neztartíš a práci jistě brzy najdeš,aby ti přinášela radost do života,práce ,která člověka nebaví není dobrá!

      Vymazat
  4. Marcelko, já ti držím moc moc pěstičky v učení a zkouškách, také ti tu práci moc moc přeji!! Myslím na tebe, jsi úžasná, že jsi takhle pilná a učíš se. Můj švagr žil léta v Irsku a neumí anglicky ani ťuk. A šátek, jsi nezmar, jsi šikula šikovná! Je nádherný a věřím,že nové majitelce udělá obří radost. Krásné dny, dej si na zdraví a štěstí :)). Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajko taky doufám,že novou majitelku šátek potěší!Bude to pro ni překvapení!krásnou neděli Vám doma přeji a určitě se potkáme třeba na skypu!

      Vymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!