sobota 22. června 2019

Tvarohové knedlíky

Našla jsem recept na tvarohové těsto na ovocné knedlíky a tak jsem jej musela vyzkoušet. je opravdu jednoduché a za chvilku už se knedle vařily! V Lidlu měli merunky , chutnaly lépe než jahody, takže volba byla jasná! 

Recept : 250 gr tvaroh
              100 gr hrubá mouka  a špetka soli

Tvaroh se propracuje s moukou a špetkou soli, udělá se váleček, ten se nakrájí na kousky, z každého kousku uděláme placičku a na tu položíme ovoce. Jahody, merunky, boruvky, třešně...to co máme k dispozici. Pak ovoce zabalíme do kuličky a vhazujeme do vařící vody. Když knedle vyplavou na povrch, necháme je ještě vařit tři minuty. Vyndáme a můžeme servírovat. Já posypala moučkou cukrem, kakem, polila rozpuštěným máslem a nahoru kysanou smetanu! Nechte si chutnat , pokud je zkusíte udělat ! 

Já dělala dvojitou dávku.




Přeji Vám všem krásný víkend 

                     

4 komentáře:

  1. Tyhle knedlíky dělám taky, zrovna dneska jsem koupila meruňky a tvaroh, že je v týdnu udělám. Jen dávám ještě vejce a místo hrubé mouky dětskou krupičku.

    OdpovědětVymazat
  2. Marcelko, určitě recept vyzkouším. Právě nám na zahradě dozrávají meruňky. Zdravím za moře. M.

    OdpovědětVymazat
  3. Marcelko díky za recept. Já dělám knedlíky podle tchýně - uvařím hustou krupičkovou kaši, do které pak přidám vejce a hrubou mouku. Tento recept je o dost rychlejší. Máme doma jahody, tak vyzkouším.
    Dneska hlásí u nás přes 30C. V prosklené kanceláři je to peklo a než se dostanu domů, tak je večer.
    Krásné a snad i teplé dny Tereza.

    OdpovědětVymazat
  4. To je dobrý recept, ale nelepí se to těsto? Já nesnáším taková matlavá těsta, kdy máš prsty obalené a žádnou placku, do který bys ovoce zabalila....

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!