sobota 3. března 2018

Větrnosněžno

Do Irska dorazila bouře Emma a také "beast" z východu a sní sněhová nadílka, co tu nebyla od 80tých let a je z toho kalamita. Nefungují obchody, úřady, nejezdí pošta, školy jsou zavřené, spoustě domácností zamrzla voda . U nás ve Virginii dnes už obchody fungují, pokusila jsem se ráno dojet do nebližšího pro dřevo a brikety do krbu a vrátila se s prázdnou. U vjezdu na parkoviště byla zapadlá ve sněhu dodávka a odhrabávali ji. Tak jsem to otočila a jela krokem opatrně zpět. Topím v domku plynovým topením a krb dnes teda už nezapálím. Nebudu riskovat raději budu pěkně v teple domova. Nafotila jsem první den, dnes je sněhu podstatně více, protože nepřetržitě sněží už 4. den. 






Charliemu se ve sněhu líbí, včera jsem odhrabala kus zahrady, aby měl kam chodit se venčit, ale on stejně lítá v závějích a moc se mu to líbí. A takhle to bílé venku sleduje z okna:

 A nebo spí v pelíšku:


Tak snad tu zimu, která sem konečně dorazila přežijeme v pořádku. Jen je mi líto narcisek, které už kvetly nejen na hrobečku Chlapečkovi. Myslím, že letos si na práci na záhonech budu muset ještě dlouho počkat. Než roztaje ta spousta sněhu, bude to trvat a pak bude na zahradě ne rybník ale asi jezero vody! 

Snad jste v těch mrazech, co jsou u Vás , také všichni v pořádku! Děkuji za návštěvu u mne a přeji Vám všem klidný a pohodový, hlavně v teple strávený víkend. 

12 komentářů:

  1. Marcelko, to je teda hrůza .... Já mrazy, které tu byly naštěstí přečkala na jihu Francie, ale i tam byla zima....Taky už vyhlížím jaro :-)) Krásný zbytek víkendu :-))

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Marcelko,
    no to je sněhu.....u nás byly velké mrazy,ale sníh ne.....teď jsem byla doma....stačilo mě jen chodit na procházku s pejskem a šup do teploučka.Dnes už přes den dobře.....zítra jdu do práce,tak uvidíme,už se těším na jarní dny,ale nevím,zda počasí nebude ještě zlobit.Tvůj pejsánek je boží,oni mají sníh moc rádi.Marcelko měj se hezky.Marťula

    OdpovědětVymazat
  3. No tak to je u vás nadělení! U nás konečně polevují mrazy a předpověď slibuje jarní teploty. Tak ať tam Marcelko nezapadneš a s Charliem užívejte sněhové nadílky ve zdraví a radosti.
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
  4. Marcelko, myslím na Tebe.Určitě ten sníh zvládneš a těš se na jaro. M.

    OdpovědětVymazat
  5. Narcisky to přežijí a voda se vsákne rychle. V mé lokalitě jsou holomrazy. I turbojezevčík Bára venčící procházky neprotahuje. Přitom když je je sníh, tak snad má šnorchl, ani ocásek jí není z pod závěje vidět. Letos si ho užila jen jednou, a to ještě, když jsem jí s sebou vzala na výlet do kopců. Oldwomen

    OdpovědětVymazat
  6. Marcelko, pošli mi něco sněhu na zahradu! Jak já si letos takovou kalamitu přála! Jako malé dítě! U nás celý týden holomrazy, to je hrozná zima...
    Zdravím vás oba, pa.

    OdpovědětVymazat
  7. Teda u vás ale je!
    Tiež klíčim cibuloviny doma, na kamienkoch zaliatych prevarenou vodou:-)
    Psy sneh milujú a aspoň sú po prechádzke čistý.

    OdpovědětVymazat
  8. Dávejte na sebe pozor, a vydržte - za 14 dní už bude v Irsku všecko zelené a zelené a zelené , svátek bude mít svatý Patrik a to už je skoro jaro ...
    Jitka M.

    OdpovědětVymazat
  9. Marcelko, letos je koukám zima všude divná. A dorazila vlastně až v březnu... Tak to přežijte bez úhony, jaro bude brzo!!!
    Hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  10. Marcelko mě zase narcisky pomrzli, jak teď u nás byly ty velké holomrazy. Dokonce jsem bruslila s dětmi i na zamrzlé přehradě, na které jsem naposledy brulisla někdy v roce 2001 či 2002 a to byla vypuštěná, následně přišla obleva a ona se zaplnila vodou a poté zanrzla. Led byl tehdy úžasný. Letos zamrzla i nevypuštěná - už leta ji nevypouštějí. Takže jsem 1x bruslila. Teď už bych se bála. Mrazy povolily a led začíná povolovat taky. Už několik lidí se na různých místech ČR nedobrovolně vykoupali. Takže nebudu pokoušet štěstí a jsem ráda, že jsem se nevykoupali.
    Tereza

    OdpovědětVymazat
  11. Marcela Nordic Passion6. března 2018 v 6:14

    Marcel, ono se na to hezky kouká, ale ne v březnu, že? Takhle na Vánoce, to by bylo jiné. Tak přežije bez útrap a Charliemu hodně zábavy:) . M.

    OdpovědětVymazat
  12. Milá Marcelko držím Vám palečky ať kalamitu zvládnete. Doufám, že je tedy u vás už líp..U nás už kruté mrazy polevily. Tak uvidíme 😊.
    Posílám pozdravení a pohlazení rošťákovi. Z ❤

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!