sobota 23. září 2017

Drijfhout...

Svetr Drijfhout mi dal docela zabrat. Třikrát jsem jej měla upletený až po konec légy a třikrát vypárala. Nakonec dopletla... pleteno z příze Soft Donegal na jehlicích č. 3.5 Knit Pro. Tady pár fotek z toho dlouhého procesu pletení.




Vítr mi láme gladioly , tak mám v kuchyni ve váze každý týden jiné barvy těchto nádherných květin.

 A došlo na podzimní květináče, s vřesem ke dveřím. A nově osázený truhlík do okna v obýváku.


A podle Marušky Králů jsem minulý týden upekla buchtu s banány, tvarohem a mascarpone, jen u mne byla ořechová, ne kakaová , jako u Marušky.


Pod banány jsem natřela vynikající marmeládu z brusinek s porstkým vínem. V tvarohovém krému jsou čokoládové hrudky. A vydlabaná část je rozdrobená navrchu. Byla moc dobrá... zase jsem ji skoro celou rozdala.
Kesynce je trošku lépe, ale nechce moc jíst. Nechává se krmit z ruky a snažíme se to zvládat bez Chlapečka.
A tento svetr pletu nyní... z italské příze Adriafil Zebrino, 53 procent vlna a 47 procent akrylu. Tak snad mi nebude trvat tak dlouho ,jako Drijfhout nahoře.
U nás chvílema prší a fouká silný vítr. Posekala jsem trávník, ale do záhonů se nedá jít. Je moc mokrý, ještě mi zbývá odplevelit druhá půlka. Takže dnešní večer bude asi hořet krb a já budu pokračovat v pletení. Krásný zbytek víkendu Vám všem!


7 komentářů:

  1. Krásne voňavá čarovná domáca atmosféra Tvojho domova, ako vždy!
    Prvý sveter je tak natur šmrncovný:-)
    Držte sa dievčatá, ste silné a šikulky:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Marcelko, pletla jsem od stejné autorky svetr Driftwood a ten se pletl moc dobře, rozhodně se ještě na nějaký takový chystám :-) První byl pro dceru, tak ještě pro mě :-) Ty máš svetry taky moc pěkné a vlnu od italské firmy jsem si přivezla loni z Anglie, bohužel jen jedno klubko :-) Letos jich bylo pět, ale každé jiné :-) Krásný tvořivý čas ti přeji :-) A ať je vám s ¨Kesynkou lépe a lépe...

    OdpovědětVymazat
  3. Marcelko moc obdivuji tvůj Drijfhout.Je nádherný. Druhý bude také krásný.V barvách podzimu.I u nás je počasí na draka..Na tvoření však ideální.Moc vám holky držím palečky.A Kesynce posílám pohlazení.. Mávám do dálky.Z❤

    OdpovědětVymazat
  4. Zdravím z deštivého Česka do deštivého Irska!
    jsem ráda, že to zvládáte, Kesynka už vypadá líp , ale ještě pořád má smutná očička.
    Vidím, že autem už jezdíte suverenně (i "po anglicku" :-) ), zahrádku máte krásnou a jehlice taky nezaháleji, pomalu se život vrací k normálu, i když prázdno po chlapečkovi zůstane. Mějte se hezky a těším se na další povídání v blogu a hlavně dobré zprávy
    JM

    OdpovědětVymazat
  5. Kdo s jehlicemi umí, ten umí, kdo neumí ten.....
    Kesynka vypadá dobře, umění vyfotit takhle psa, naši by utíkali foťáku naproti. Dagmar

    OdpovědětVymazat
  6. Marcelko, obdivuji tvé pletení, to je opravdu první liga.
    Buchta i podzimní výzdoba rovněž na jedničku.
    Moc zdravím tebe i Kesynku.
    Helena

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!