neděle 2. října 2016

Nedělní ...

 Pejsci si užívají dnešního sluníčka. Ale dlouho tam nevydrží, jak slunce zaleze za mrak, okamžitě je chladno.
 Poslední -snad- vypletí záhonu před zimou. Byla to zase fuška, ale vzhledem k mokré zemině bylo pletí rychlejší než minule.
Koupila jsem v Aldi dva nové keře. Zatím jsem je dala do květináčů, na jaře jim najdu místo.
Na spirále jsem otrhala květy měsíčku. Rozpustila kokosový olej, lístky z květu do teplého oleje otrhala. Dnes znova zahřeji, přepasíruji přes pláténko a bude mast z měsíčku zahradního. Na suchou kůži, různé záděry a praskliny vynikající.
Dnes konečně uzavřen, vyprán a nablokován šátek Eyeblink od Heidi Alander. 4 x páráný, není dokonalý, ale jsem moc ráda, že je hotový.
Barva je dost zkreslená, až uschne nafotím venku. Má barvy moře.... Fotoaparát zkresluje, nejvíc odpovídá první foto.
Příze Malabrigo lace a Aracaunia lace. Hodin a hodin pletení, díky párání jsem jej pletla opravdu dost dlouho. Protože je docela hezky, jdu natřít pár dílů plotu, co jsem minule nemohla díky dešti dodělat. Krásný zbytek neděle Vám všem a moc děkuji za Vaše komentáře. Na výsledek měření čekám, zatím žádný dopis od lékaře nedošel.

2 komentáře:

  1. Ahoj Marcelko, mávám za vodu a přeji hezké podzimní dny. Kdo nic nedělá, nic nezkazí; a k pletení patří i občasné párání. Myslíš, že plevel už neporoste? tady je sucho, tráva se hnědá a plevelům se moc nedaří - ale až zaprší....Trochu se ochladilo a v polovině týdne budou teploty o hodně nižší...užívej si sluníčka:-) ahoj Zuzana

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!