úterý 12. července 2016

Zase spirála....

Včera mezi deštěm poslední úpravy. Teda poslední předtím, než do spirály pořídím bylinky. Tady bohužel v Pergole ostříhané , skoro uschlé bylinky v cenách od 4,90 E do 8,90 E. Navíc pouze máta, pažitka, opravdu ošklivé levandule a tymián, který ani nebyl poznat, že to je tymián, jen podle cedulky.. Takže až se někam dostanu, pořídím. Koupila jsem ale Hostu a krásnou rozkvetlou Lilii. A taky tři pytle mulčové kůry.




Myslím si, že se nám to povedlo! Moc se mi to líbí. Až se ještě osází i spirála, budu ještě nadšenější. Jen nyní musím vymyslet, kam dám budku pro ptáčky. Asi půjde dozadu za domeček. Prý nemůže být blízko plotu, kvůli kočkám, které by tak ptáčky mohly snadno ulovit. A do spirály ji zapíchnout nemohu, ze zrní, co by padalo, by mi ve spirále vyrostlo kdeco! A jezírko budu muset kámen po kameni rozebrat a pořídit asi bazénovou folii, protože ač každý den prší, voda hodně ubývá. Něco je špatně, asi folie z odpadkových pytlů není dostatečně silná a vodu propouští. Zatím to vypadá, že se kytky chytly, ještě žádná neuvadla. S mulčem okolo se mi spirála líbí, uvidím jak bude vypadat po nějaké době! Dnes se vrhnu na zadní záhon, plný plevele. Ten po dešti roste neskutečně rychle.  
děkuji Vám všem za milé komentáře a přeji krásné dny, ty prázdninové,dovolenkové ale i pracovní!

9 komentářů:

  1. Nádherne to dopadlo a Hosta je dobrá voľba, chcela som ti navrhnúť tiež.....budku daj dozadu, aby mali kľud:-)
    pa

    OdpovědětVymazat
  2. Marcelko, to je paráda! Určitě to byla fuška, ale výsledek stojí za to. Tak mě to zaujalo, že jsem projela tvůj blog zpětně, stejně jsem tu delší dobu nebyla. A tak jsem s tebou letěla na svatbu a zpět, odvážela drny, nakupovala a procházela se místem, kde bydlíš. Mimochodem, ten žlutý keř je štědřenec, celý je jedovatý, i když se tak krásně jmenuje... Taky ho máme na naší ulici. Ale zpět k tvé zahrádce a bydlení - přeji ti úspěšné rozkvetlé zahradničení a spokojenost v domečku!

    OdpovědětVymazat
  3. Teda klobouk dolů Marcelko, je vidět kus krásné práce a co teprve až se rostliny rozrostou. Tak ať ti vše dělá radost.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Marcelko, jsi šikulka - líbí se mi tvoje předzahrádka:-) a budu se těšit, až vše dosázíš. Pytle na odpadky mohl protrhnout kámen - zkusila bych podložit fólii třeba kouskem starého koberce nebo pevnější látkou. tady prodávají i pevnější pytle, ale rybníková fólie je nejlepší:-) ahoj Zuzana a hezké dny:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Marcelko, už jsem chválila, ale tady je ještě více pohledů na spiurálu- moooc se Ti povedla a já se také budu těšit na to, až obroste- bude to paráda veliká!!! Přeji, ať z ní máš plno radosti a hezké chvilky u ní strávené!!
    Déěť dorazil k nám- určitě od Vás!!! :o))) Ale byl už třeba...
    Mávám a přeji krásný den a zdravím pejsánky♥♥ Jarka

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Marcelko
    Tak to je supr....bezva práce....pěkně se to rýsuje.
    Máš to moc pěkné....šikulka.
    Tak ať se daří a hezký víkend Marťula

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj
    Prosím jukni na můj web....máš tam vzkaz....díky Marťula

    OdpovědětVymazat
  8. To je nádhera. Měla bych se inspirovat.

    OdpovědětVymazat
  9. To je opravdu skvost! Až se rostliny rozrostou, bude spirála dokonalá. Je za ní vidět velký kus poctivé práce. Moc se mi líbí.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!