pondělí 2. května 2016

Jehlice do vlasů

Dnes tu byla návštěva. Irenka s jejím partnerem Vládíkem. On mi přivezl ukázat a nechat vyzkoušet ve vlasech, jehlice do vlasů. Jeho vlastní výroba. Jehlice jsou oboustranné. Podle mých doporučení z minulé návštěvy vytvořil ještě krásný hřeben,který se hodí do drdolů. Zajímal by mne  i jeho, Váš názor. Myslíte si, že by se tyto jehlice ženám a dívkám ,které mají dlouhé, nebo delší vlasy líbily? Byly by prodejné, z kvalitního, tvrdého, exotického dřeva? Třeba z ebenu...například, nebo bílého dubu. Líbí se Vám jejich design? Já mu doporučila jehlice ještě trochu zesílit, protože vím, že slabší jehlice se například v mých vlasech zlomí. Zatím Vláda tvoří návrhy a zkouší je vyrábět. Hledáme na nich mouchy a on se je snaží vychytat. Moc bych mu přála, aby mu jeho koníček přinesl nějaké výsledky. Však Irenka mi říkala, kolik hodin tráví v dílně.  Já mu ještě doporučila zkusit i jehlice na pletené šátky, knoflíky. Tady je třeba problém sehnat hezký dřevěný knoflík, větší velikosti. Poprosím Vás tedy o názor, komentář...i Vláda si rád Vaše názory přečte.






Ani Irenka nepřijela s prázdnou. Přivezla mi větývky rododendronů do vázy. Jsem zvědavá, zda a kdy rozkvetou. Venku dnes bylo ještě hodně aprílové počasí.Během dne chvílema foukal studený vítr, svítilo slunce ale padal i déšt a ledové kroupy. 
Za případné poznatky a komentáře Vám moc děkuji i za Vládu. Ten bude jistě můj blog sledovat  a je zvědavý na Vaše názory ! 

7 komentářů:

  1. Marcelko, ty jehlice se mi líbí moc, krásná práce ... a ještě z úžasného dřeva to bude nádhera .. mít dlouhé a husté vlasy, tak jsou moje..
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  2. Marcelko, jehlice vypadají luxusně. Také bych doporučila trochu zesílit. A měla bych jeden návrh. Ozdobné kroužky ze dřeva- na protažení lehkého šálu.
    V případě zájmu, napíšu do emailu a trochu nakreslím.
    A taky mne mrzí, že jsem si nechala ostříhat dlouhé vlasy. To je děs, už je to 45 let. Hřeben nebo jehlici bych si určitě koupila.Ahoj Marie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu a nápad. Jak budu mít trochu času , tak se pokusím něco vytvořit. Nyní se soustředím spíše na jehlice a Marcelka chtěla knoflík. Škoda, že se zde nedají (asi) přidat fotky. Nápadů mám hodně, jen bych je potřeboval okomentovat a ohodnotit co kde ještě upravit. Jinak se můžete podívat zde, To je má stránka na FB.. https://www.facebook.com/3dWoodenPhoto/

      Vymazat
  3. Marcelko, nádhera! Krásné stylové kousky! Knoflíky na šátky a svetry z hrubé pleteniny, to by bylo něco...
    Posílám pozdravy, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Marcelko, zdravím a mávám za vodu - brala bych jehlice do vlasů i na šátky - líbí se mi všechny, asi by byl problém si vybrat - a to je vlastně dobře:-) a zajímavý dřevěný knoflík - to by bylo také fajn - hlasuji tedy pro další návrhy, zesílení těch do vlasů.....ale to ty posoudíš lépe. ahoj Zuzana

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Marcelo.
    Jehlice a hřeben do vlasů nádhera.Škoda, že v mých jemných vlasech nedrží. Já má ráda spony do vlasů s dřevěnou ozdobou. Takovéto, ale dřevěné http://www.bonobijou.cz/eshop/detail.php?id=6933&name=Spona---cerna&pg=1&skupina=&trida=1.
    Nám doma 2 jednu tmavou a jednu světlou. Ráda je nosím. Némám ráda plastové.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za kreativní odpověď. Vážím si každého názoru a posudku. Nápad úplně úžasný. Jen zde v Irsku budu muset sehnat kontakty na ty kovové spony. Snad ve spolupráci s Marcelou se mi to podaří. Jedná-li se jen o takovou čokoládu, tak to není problém udělat a použít kvalitní exotické dřevo. Ale z mého pohledu bych tam dal nějaký ornament. Jednoduchý a výrazný. Ale za nápad Vám zde slíbím, že Vám udělám zdarma sponu dle Vašeho návrhu. Souhlas? Jsem s pozdravem V.Š ( Harry.Barry)

      Vymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!