středa 5. prosince 2018

Z uplynulých dnů....

Zjistila jsem, že jsem tu měsíc nebyla. Měla jsem a mám docela napilno. Ale blogy jsem sledovala, to teda ano. Každý večer chvilku vyšetřila a pár si jich přečetla. Mrzí mne výzva u Simči, kterou jsem prošvihla, ale Vaše příspěvky včera našla a některé mne opravdu dojaly! Já v tom uplynulém měsíci zvelebovala mé bydlení. Udělala zásoby topiva na zimu a potřebovala je někam uskladnit. Tak jsem pořídila boudu, v aj - shed. 


 Shed jsme stavěli s panem V. a jeho známým v dešti skoro tři dny. Ale stálo to za to. Mám kam uschovat dřevo, turf na topení v krbu, sklenice na zavařování, sekačku, strunovku atd.


U jednoho z mých irských sousedů jsem objednala vozík plný turfu. Irové s ním topí v krbu . Tak i já mám zásobu na dny, kdy budu večery trávit u krbu.


Jedno nedělní odpoledne jsem si natáhla rukavice, půjčila si kolečko a skládala a skládala !


Po večerech pletla Charlíčkovi svetr, protože je ostříhaný , tak aby mu nebyla zima!


Je vlněný, teplý.


A takhle mu sluší! Musím příště lépe vyřešit otvory na rukávky.


Také jsem pořídila stříšky nad dveře na zahradu...

 

a nad vchodové dveře! Vzhledem k tomu, jak často zde prší, to byla nutnost!


A během měsíce byla několikrát treninkově na letišti v Dublinu. Jednou vyzvednout přilétajícího, jednou vezla rodinu odlétající z návštěvy maminky z Cavanu a dvakrát, jednou za tmy a jednou za světla, trenovala cestu tam a zpět. Zajela i na parkoviště, došla si na kávu, pak zaplatila parkovné a jela zpět. Byla to pro mne výzva. Docela jsem se cesty na letiště a zpět bála. Ale mám radost, že jsem to bez újmy zvládla a pro svou návštěvu si 23. prosince dojedu sama. 


Jinak už peču cukroví, dnes musím dozdobit adventně domeček, chodím s Charliem na procházky, pečuji o p. V . a trávím víkendy s ním a jeho holčičkama, pokud je má a také mám za sebou pár návštěv u doktorů a tak se omlouvám za svou nepřítomnost zde. Polepším se!

Vám všem přeji krásný a poklidný adventní čas! 

13 komentářů:

  1. To byl superakční měsic - všecko jste zvládla na jedničku - samozřejmě bez pomoci Charlieho by to nebylo, to je mi jasné :-). A v tom svetříku je fešák - náramně mu sluší !
    Zdravím
    Jitka M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko moc Vás zdravím i s Charlínkem a přeji klidný adventní čas!

      Vymazat
  2. Dobrý den, občas nakouknu na Vaše stránky, Vaše zápisky jsou milé. Přeji hodně pohody a krásných večerů u krbu s pletením v té daleké zemi. Eva

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkný svetřík a Charliemu sluší :-).
    Přeji hezké adventní dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I já Vám , nechala jsem u Vás na blogu komentář u posledního příspěvku! Hezké zimní dny přeji s šálkem čaje!

      Vymazat
  4. Jako vždy, pracovitá Marcelka. Tolik práce jsi zvládla.A to cukroví- sledovala jsem na FB. Charlíček je fešák v novém svetříku. Zdravím. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, však ty jsi také jistě pilná! Moc děkuji za Tvůj komentář a zdravím všechny k Vám domů!

      Vymazat
  5. Marcelko, ráda tě tady vidím, i když je jasné, že ses nenudila. Dřevník, stříška, to je paráda, ale Charlie ve svetru, to je prostě bomba! :o)
    Měj hezké dny, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. helenko na nudu nemám čas, nyní ani moc na pletení... s tím pečením cukroví. Děkuji za pochvalu Charlíčkova svetru a Tobě přeji příjemné dny!

      Vymazat
  6. To jsou novinky! A ty jsi neuvěřitelně pilná!

    OdpovědětVymazat
  7. Ten svetřík je dokonalej! Turf je z rašeliny? Zajímavé topení, hodilo by se mi taky do krbovek....

    OdpovědětVymazat
  8. Ta stříška nad vchodovými dveřmi je super. Také bychom nějakou takovou potřebovali. Máme plastové vchodové dveře od Pramos, kterým se nic na dešti nestane, ale je nepříjemné, když hledám klíče v kabelce a prší mi za krk. Musím nějak donutit manžela, aby se nad nějakou stříškou zamyslel :-) .

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!