Budete potřebovat:
- 2 menší cukety, já měla tři
- 2 větší rajčata
- 1 cibuli
- dva stroužky česneku
- 5 vajec
- 150 ml mléka
- plechovku tunáka ve vlastní štávě
- tuk na vymazání formy a strouhanku, nebo pečící papír
- terinu -forma na chléb, nebo pekáček, malý plech
- sůl, pepř, tymián
Cibulku, cuketu a rajčata nakrájíme na kostičky a osmahneme společně na pánvi. Přidáme na plátky pokrájený česnek a snítky tymiánu.
V míse rozšleháme vejce s mlékem a přidáme třeba i starší pečivo.Může být i celozrnné. Potom vmícháme tunáka a prochladlou zeleninu. Ochutíme solí a pepřem podle své chuti. Vylijeme na plech, nebo do teriny a dáme zapéct. Podáváme třeba s rajčaty, nebo salátem. Nechtě si chutnat.
Helence děkuji za báječný recept, moc mi chutná a bude jistě i Vám, co máte zásoby cuket ze svých zahrad!
A určitě to bude dobré i studené !
Přeji Vám všem trochu ochlazení a déšt, kterého já si tu v šestnácti st. užívám každý den!
Myslím, že Helčina terina bude hitem letošního léta. :-) Taky se na ni chystám.
OdpovědětVymazatTak dobrou chuť!
Helenko, i já čekám, až mi dorostou další cukety, abych ji vyzkoušela. Vypadá na tvých fotkách báječně.
OdpovědětVymazatMěj se moc hezky. Petra
Marcelo, já peču něco podobného,ale přidat tuňáka mne nenapadlo. Bude to dobrá varianta - až se udělá menží teplo, teď péct omítám :-)
OdpovědětVymazatHezký den
Marcelko, máme velkou radost, že se povedla a chutnala, jen to autorství si nemohu nechat - taky jsem ten recept okoukala.
OdpovědětVymazatJe pravda, že jsem ji pekla už několikrát a vždycky s úspěchem!
Přeji hezkou neděli, Helena
Marcelko, to vypadá tak dobře, že to musím v nejbližších dnech doma udělat. Zdraví Iwka
OdpovědětVymazat