čtvrtek 9. listopadu 2017

Malý princ....Charles

Moc Vám všem děkuji za slova útěchy, brečela jsem při každém Vašem komentáři. Na Kesynku s Chlapečkem nikdy nezapomenu, byli to moje zlatíčka a moc mi pomohli v době mé nemoci, kdy mi nebylo nejlépe, ale díky nim jsem musela ven a chodit na procházky a neměla pak čas přemýšlet nad sebou.
Po probrečené páteční noci bez již obou hafíčků, mne ráno čekalo veliké překvapení. Moji kamarádi, dobré duše, kteří viděli, jak se odchodem Kesynky trápím, mi ráno zavolali, abych uvařila kávu asi za dvacet minut, že jedou na kafíčko. Divila jsem se, proč až za dvacet minut, když bydlí oba ve Virginii.
Když dorazili, káva byla na stole a oni mi mezi dveřma podávali smrdící poblinkanou bundu jednoho z nich. A v té bundě byla zabalená poblinkaná, chundelatá ,bílá (skoro) kulička. Bichon frisé- sedm týdnů staré štěnátko. Pak jsem dostala papír na čip, ampuli od očkování a prý " to je Tvůj dárek k narozeninám. Sice je máš až na Vánoce, ale viděli jsme ,jak jsi smutná, tak jsme najeli 150 km abychom Ti udělali radost. Dej mu jméno a máš zase na patnáct let zábavu! Ten den měl svátek Karel...takže bylo rozhodnuto.

Malé princátko jsem pojmenovala Charles, Charlic, Charlíček. Občas mu řeknu-dost často-Chlapečku a taky někdy Kesynko...zvyk je železná košile. Charlíček byl zablešený, měl špinavá očička, bál se... Tak jsem ho vzala na veterinu pro kapičku proti bleškám, koupila mu šampon, kartáč, nový pelíšek, balonky, speciální vodu na čištění očiček. Omyla mu teplou vodou poblinkané chlupy, protože vykoupat ho smím až příští týden. Až po osmém týdnu věku. A tak zase nespím... Charlíček je divoch. Všechno kouše, tahá, chce ochutnávat...já vystěhovaný obývák v kuchyni a dělala jsem laminátovou podlahu, po vymalování obýváku. Uhlídat tohle malé šídlo je docela problém. Ani v noci moc nespinká, dnes jsme poprvé spali asi od jedné do sedmi v kuse. Jinak je šikovný, chodí čurat a kakat na hadr u dveří... ven prý nesmíme až po třech týdnech, kdy dostane druhou část vakcíny. A tak jsem se s Váma všema, co na mne myslíte chtěla podělit o tuto novinku. Sice jsem byla přesvědčená, že zatím pejska nechci a když ano, že to bude zase stejná rasa , jako byla moje nejdřív Mášenka s Táničkou a pak Chlapeček s Kesynkou, ale osud  to vzal do svých rukou. Tak tohle je on:



V kuchyni má pelíšek po Chlapečkovi, nový dostane až po vykoupání . On je stejně víc u mně na klíně a nebo mi leží na nohách. Když vařím, nebo si sednu, hned je u mne. Bude to zase asi moje klíštátko... a vůbec nevím, jak s ním budu plést... klubíčka se mu moc líbí, už jsou všechna bezpečně schovaná! Tak já jdu zase házet balonkem...už mám okousaný malíček u nohy, než jsem Vám to všechno napsala.

20 komentářů:

  1. Marcelka, radosť veľká, gratulujem a mrkni k nám:-):
    https://industryal.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  2. Marcelko, to je asi ta nejlepší terapie :-)) Přeji ti s princátkem hodně radosti :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Přeji hodně radosti a jen malá poznámka:dokud štěŇátko nemá druhou cast vakcíny, ven může, ale nemělo by se potkávat s jinými pesky - aspoň tak to říkal náš veterinář...

    OdpovědětVymazat
  4. NEJLEOŠÍ ZPRÁVA A LÉK NA BOLAVÉ SRDCE. AT SE VÁM DAŘÍ

    OdpovědětVymazat
  5. Marcelko, pejsek je nádherný a je to opravdu ta nejlepší medicína na smutné a bolavé srdíčko - užívejte si společnosti a že toho tolik neupleteš?, nevadí, ale nejsi sama...... Dana

    OdpovědětVymazat
  6. Marcelko, to je nejkrásnější zpráva dnešního dne.
    Tomu se říká přátelé!!! Moc moc gratuluji a přeji samé štěstíčko.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
  7. Marcelko to je úžasná zpráva, čtu ji zároveň s tvým předchozím příspěvkem a jsem moc ráda, že už nejsi sama a máš tuto žasnou kuličku, která ti bude dělat společnost a přinášet radost.

    OdpovědětVymazat
  8. Spolu s Váma jsem obrečela Chlapečka a Kesynku , a teď brečím zase - ale radostá.
    A jsem ráda, že jsem měla pravdu :-) - doopravdy bylo na světě malé chlupaté klubíčko, které čekalo jenom na Vás.
    Jitka M
    PS bišonka měli sousedi - fenečku - a moc milý šikovný pejsek, říká se že jsou chytří a učenliví

    OdpovědětVymazat
  9. Marci, ten je moc roztomilý. Tak ať Ti dělá jen radost.P.

    OdpovědětVymazat
  10. Kluk chlupatá ani netuší, jak pro něho zapracoval osud a bude se prima mít.
    Dagmar

    OdpovědětVymazat
  11. Marcelko tak to mělo být.Máte fajn kamarády.Přeji krásné dny s novým chlupaťáčkem nádherným.Martina

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj Marcelko, není nad dobré kamarády😀 tak ať zažijete, spolu s chlupatou kuličkou, hodně krásných chvil. Mávám vám oběma.

    OdpovědětVymazat
  13. Tak budeš mít Marcelko zase plno radosti, ale také i drobné starosti než se z divocha stane poklidný pejsek :o).
    Pohodové dny.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  14. Marcelko, tak to máš o radost postaráno. Nás ta radost čeká možná na jaře. 28. září nám umřel náš hafík. Bez varování - byla stará (8 let nikdy se nám pes víc nedožil - měli jsem vlkodavku) a přetočil se jí žaludek. Šlo to velmi rychle. Už máme představu co by to mělo být. Vlkovav i když je to nádherné zvíře už né - po 3 pokusech zkusíme něco jiného. Chtěli bychom Slovenského čuvače. Tak uvidíme. Děti to naštěstí vzali dobře, ale dospěláci už moc né. Takže teď začínáme hledat chovnou stanici, abychom si na jaře přivezli také takový to ( i když asi o hodně větší) uzlíček.
    Hodně radosti s hafíkem.
    Tereza

    OdpovědětVymazat
  15. Tohle je ta nejlepší náplast na bolest :-) malej chlupatej prďolka, kterej vás nenechá se trápit, protože potřebuje vaší neustálou pozornost :-)
    Tak ať vám dělá jen radost :-)
    Mirka

    OdpovědětVymazat
  16. Ať Vám zahojí bolavou dušičku a dělá jenom samou radost!!!

    OdpovědětVymazat
  17. No, to je tedy zpráva! Brečela jsem u minulého příspěvku, bulím opět :o) Marcelko, tak moc ti to přeju! Se štěňátkem je tolik práce, že na smutek není moc času. Karlíček je opravdu kouzelný!
    Tak si užívejte!
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
  18. I já své tentokrát slzy štěstí nemůžu udržet..Marcelko i já vám oběma přeji nádherný společný život.A malý je tak kouzelný... Mějte se oba náramně. Mávám❤❤

    OdpovědětVymazat
  19. Je nádhernej! Já nikdy štěně neměla, vždycky jen staršího pejska, tak vůbec nevím, jestli bych to zvládla!

    OdpovědětVymazat
  20. Je nádherný Charlíček :) Ať je vám spolu moc krásně a bolest po Kesynce vám pomůže zmírnit :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!