pondělí 8. května 2017

Z minulého týdne....

Děkuji Vám všem, co jste mi napsaly komentář k minulému příspěvku. Mám radost, že Zuzčin nový blog Vzpomínky snad díky tomu navštívilo víc čtenářek a se Zuzkou vzpomínají...
Zvlášt pak děkuji paní Jitce za nakopnutí ... k napsání dnešního příspěvku o tom, co se dělo minulý týden. Nepršelo... celý týden jsem se mohla věnovat mému záhonu za domkem. V zemi už jsou cibule lilií, semínka nočenek bílá, fialová a růžová. V Aldi měli v akci Hosty, bohyšky , tak těch je v záhonku nových šest. A taky denivky.... Vzadu u zdi , kde jsou ibišky od Marušky K., se větvičky konečně začínají trošičku zelenat...ibiškům rostou malinkaté lístečky. A začaly kvést jahody... 


Mám vypsané půdokryvné rostlinky a snad některé z nich tady seženu. Taky jsem vysadila dva nové keře. Pořád mi ten záhon přijde holý, jsem nedočkavá... těším se, až všechno vyroste. Ze země jsem vyndala cibule narcisek a tulipánů a ty půjdou zpět až 1. září, po prázdninách.


Chlapeček je můj věrný společník , má rád teplo a sluníčko narozdíl od Kesynky babunky, která ve svých 14 letech tráví většinu dne nahoře v ložnici , spící na dece. Proto ji nemám ani na fotkách. Dolu chodí jen když musí ven a taky kvůli kontrole misek... hlad má totiž neustále. 
Byla jsem na kontrole u mého GP Dr. Igoe a vždy mu nesu v krabičce kousek koláče, štrudlu nebo sušenky domácí výroby. Tentokrát jsem pekla podle receptu Zuzky z blogu Korálky dní a Vzpomínky, bublaninu s hroznovým vínem. Třešně tady neseženu a bublanina s hroznovým vínem mi chutnala a doufám, že mému panu doktoru také. Tento týden v pátek jedu na CT hrudníku, zkontrolovat zda všechny sraženiny v mých orgánech jsou stále stejné... snad vše bude v pořádku. Na CT jsem tentokrát čekala dlouhých 9 měsíců. 
A taky pletu...šátek Oakenshield by Hana Paimen, bohužel jsem zjistila, že klubko Soft Donegalu mi nebude stačit. Ale už je objednáno a zítra už za mnou poletí....Tak pak šátek dopletu. 
Doufám, že v dnešní volný den máte stejně krásné počasí , jako máme zde. Od rána svítí slunce a na déšt to opravdu nevypadá... proto každý večer musím zalévat. 

Mějte se krásně a užívejte si dnešní den co nejlépe. 

7 komentářů:

  1. Zdravím, mám radost, že odmlku způsobily příjemné zahradní starosti, pracovní vytížení a kontroly u doktorů, které dopadly dobře.A ty další musí dopadnout dobře taky .
    Jinak mi i Váš blog potvrdil, že naše zdravotnictví je spíš v té lepší skupině, a kolikrát si říkám, když mi lidi brblají v čekárně, že doktor vezme dřív pacienta akutního, a ostatní musí počkat a podobně - že by měli pár měsíců zkusit zdravotnictví jinde a pak by mluvili jinak .
    A taky rozumím Vaší netrpělivosti , že máte pocit, že záhonky jsou prázdné - ale vydržte, kytky poznají, že se o ně staráte s láskou - a za pár měsíců se rozrostou tak ,že si s nima nebudete vědět rady a budete si říkat, že jste to fakt "zbytečně sázela moc nahusto" :-)
    Krásné jaro!
    Jitka M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za tak dlouhý komentář...máte jistě pravdu, s tím zdravotnictvím. Něco je tu dobré a něco o dost horší než u nás. I já Vám přeji krásné jarní dny a doufám, že se tu budeme i nadále potkávat. mám radost z každé nové návštěvnice mého blogu. M.

      Vymazat
  2. Záhonek se ti pěkně rýsuje, až se to všechno zazelená, tak to bude moc pěkné. Držím palce ať CT dopadne dobře. Já u nás čekám na magnetickou rezonanci tři měsíce, takže jsme na tom u nás opravdu asi lépe. :-) Jana

    OdpovědětVymazat
  3. Marcelko, jsem ráda ,že jsi opět na blogu. Přeju, aby vyšetření na CT dopadlo dobře. Na zahrádce jsi udělala hodně práce a začíná vše pěkně rozkvétat. Ještě jednou díky za knížku o patchworku, kterou jsi mi poslala. M.

    OdpovědětVymazat
  4. Marcelko i já ti ze srdíčka přeji ať ti vyšetření dopadne na jedničku.. budu na tebe myslet a držet pěstičky.😊
    Pěkně pokračuješ na zahrádce.Vse je hned veselejší při pohledu na zahrádku viď.. Měj se moc hezky a posílám pohlazení pejsánkům.Z❤

    OdpovědětVymazat
  5. Marcelko, ty se chvilku nezastavíš! Zahrádka se ti rýsuje, neboj, jednou budeš všechno vytrhávat a zmenšovat....
    Moc tě zdravím, držím palce a posílám pohlazení pejskům! Helena

    OdpovědětVymazat
  6. Zahrádka vypadá moc pěkně. U doktorů držím palečky.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!