neděle 18. prosince 2016

4. adventní neděle...

Venku pošmourno, mokro, chladno. U mne v kuchyni vůně lineckého, krému...dopekla jsem linecké a začala zdobit košíčky. Po včerejším fiasku, kdy se mi doslova zdrcly v hrudky tři čokoládové polevy, to dnes šlo jak po másle. Po Sedmém nebi dozdobím košíčky i srdíčka a hvězdičky a tím letos s cukrovím končím. Místo obvyklých deseti, dvanácti druhů mám letos jen sedm druhů. Možná ještě nějaké nepečené... z toho ,co zbyde z nakoupených surovin. 

Dozdobit domeček , uklidit po řemeslníkovi, který doufám dorazí dodělat co před dvěma týdny začal..a pak už mohu jen sedět, v rukou jehlice a těšit se na Vánoce. V kuchyni na stropě mám totiž dvě díry čtvercové, protože mi praskly na dvou místech trubky a kapala mi ze stropu voda.  Už tu budou za chvilku!



Doufám, že dnes se mi poleva podaří...vůbec nevím, čím to bylo, nikdy se mi to nestalo. Ale nejde o život a k práci mi z rádia hrály samé pěkné vánoční songy, tak jsem vlastně tu dnešní adventní neděli měla pěknou! Jen doufám, že si sousedka kvůli mému zpívání vedle nemusela zacpávat uši! A to mne neviděla, jak s Chlapečkem na ruce tancuju...to by asi teprv koukala.... krásný poslední adventní týden Vám všem přeji 

6 komentářů:

  1. Marcelko šikulko pěkně máš připraveno. Řemeslník v domě je sice nic moc, ale určitě vše dobře dopadne a ty si s Chlapečkem a Kesynkou užijete nádherné chvíle Vánoc.
    Přeji ti krásný předvánoční čas. Z❤

    OdpovědětVymazat
  2. Marcelko, cukroví máš krásné. A nebo těch jehlic se dočkáš. No už abych měla taky vše hotovo, tak jak ty :)

    OdpovědětVymazat
  3. Marcelko cukroví je krásná a určitě i dobré. Já mám letos zatím napečené 3 druhy a ještě bych chtěla jeden upéci zítra a možná ještě perníčky - ty mají děti rády. Letos nějak péct nestíhám a uklízím za pochodu. Typický Vánoční úklid co dělávala moje babička to není (mystlím tím umít těsně před Vánocemi všechna okna, vyprat záclony a závěsi, převléci peřiny a všechy poličky vyházet vysát knihy a utřít prach jo a nezapomenout na lustr). Tak to já nedělám. Uklízím průběžně, peřiny převlékám první týden v měsíci - Vánoce nejsou od toho, aby se člověk strhl. Tchýně mi jako každý rok nějaké cukroví dá a když né, tak upeču i mezi svátky vánočku - ten můj ji má stejně raději než cukroví. Včera jsem přivezli Vánoční stromek - zdobíme 23 vnoci, když děti usnou. Dárky pomalu balím a tento týden mám každý den něco, takže toho moc nestihnu.
    Jo a ten můj malý čertík bertím mi chodí na vanilkové rohlíčky - mami měl jsem jen dva kousky - tak snad mi alespoň do Štědrého dne vydrží.
    Krásný Adventní týden přeje Tereza

    OdpovědětVymazat
  4. Marcelko, cukrovíčka máš už hodně. Doufám, že i poleva se podařila. Krásné dny přeje Marie.

    OdpovědětVymazat
  5. Marcelko, nebude video :o)
    Napečeno máš dost a dost, vzhledem k havárii máš můj obdiv. A letos se tak všeobecně při pečení stávalo to, co se nikdy nestalo :o)
    Posílám pozdravy, Helena

    OdpovědětVymazat
  6. Sikovnica, ja este nemam ani len pol kolacika

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!