středa 5. října 2016

Nákup v " By the book"

Včera jsem šla do zdejšího obchodu si vytisknout návody na pletení. A že jich bylo, co nutně potřebuji. Koupila si na ně i desky, kam se mi jich vejde pěkná fůra a mezitím, co se tisklo, si prohlížela knihy. A pak ji uviděla... tu sbírku. Protože jsem o Beatrix Potter viděla úžasný film, ve kterém se odehrával spisovatelčin život , věděla jsem , že ji koupím. Její ilustrace zajíčků a kachen v kalhotách a kabátcích mi už ve filmu učarovaly. Moje vnučka Adélka měla anglický jazyk už ve školce, snad si tyto krásné příběhy jednou sama přečte. 


Pokud jste film o Beatrix Potter neviděli, vřele jej doporučuji. Je to moc pěkný příběh o tom jak si Beatrix od malička malovala různá zvířátka a v její fantazii ožívala už na papíře, když je malovala k příběhům. Na tu dobu byla odvážná a určitě nebudete litovat. Renné Zellweger v hlavní roli  ji zahrála perfektně.

Dnes jsem začala plést svetr z Malabriga od Vlněných sester. Plete se z něj skvěle a barva příze , co očko jiný odstín. Na slunci bude vypadat zase jinak a na denním světle taky. Nemám návod, našla jsem jej na you tube ve videu rusky hovořící Leny. Takže docela legrace...až mne překvapilo, že tomu stále po těch letech rozumím. Jsem zvědavá, kolikrát budu párat...


 Dobrou noc všem!

8 komentářů:

  1. Marcelko, velká gratulace k úspěšnému nákupu knížek. A ten svetr pletený od krku a ještě v mé oblíbené modré- paráda. Posílám pozdrav za moře. M.

    OdpovědětVymazat
  2. Beatrix Potter mám taky ráda, hlavně Petera Rabbita.

    OdpovědětVymazat
  3. Film jsem viděla a líbil se mi:-) bude to hezký dárek. Na to pletení jsem zvědavá - určitě párat nebudeš. zdravím a mávám za moře. Zuzana

    OdpovědětVymazat
  4. Tak zakoupené knihy mi vůbec nic neříkají, bohužel :o). Ale to nevadí, určitě udělají radost tam kde mají. Malabrigo jsem si ještě netroufla zakoupit, ale už jukám k Vlněným sestrám často a rozmýšlím, rozmýšlím. Barvy jsou tak krásné.
    Měj se hezky Marcelko.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  5. To je kauf ty knihy! Film jsem viděla, nádhernej!

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Marcelo, Malabrigo jsem si také koupila a plete se z něj úžasně. Škoda, že mám v syslírně tolik jiné vlny, ale až dopletu tak koupím znovu.
    Barvička je krásné. Můžu poprosit o přesný název odstínu, abych věděla jak které vypadá upletené.
    Dík Tereza

    OdpovědětVymazat
  7. Film jsem viděla několikrát a byl úžasný. Renée byla skvělá, je to jedna z jejích nejlepších rolí. Tu sbírku knížek Ti tedy závidím, to je vážně něco! Vlna na svetr vypadá fakt krásně, jsem zvědavá, jak bude vypadat hotový svetr. Pa, L.

    OdpovědětVymazat
  8. Film jsem viděla a doslova mě okouzlil, takže jsem ho viděla (zatím) dvakrát. Je něžný, chytrý, vtipný a RZ je tam úžsná (jakož i jinde). Takže bych králíčky taky hned koupila....

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!