pondělí 23. května 2016

Z víkendu...

 Rododendron ve váze po dvou týdnech rozkvetl. Fialově na krbové římse zprava.
Fialově, to pro ten máj, na krbové římse zleva. 
Před bouřkou a po bouřce. Ani satelit nešel, hřmělo, ledové koupy padaly, pak zas chvíli slunečno a znova déšt. Alenko, budka je zpět. 
Po procházce s nůžkama. Zkouším, zda se pnoucí-nevím co-zakoření ve vodě. Byla by to krása, už vidím, jak se plazí po plotě! Snad bude... 
 Taky jsem otrhala v záhonku na parkovišti pár snítek levandule, je taky ve vodě, ale nevím, zda se takto dá množit. Hlavně by šla jen do květináče a před dům, kde je celé dopoledne slunečno. Tedy, pokud neprší!
 Hledík od Irenky z vesnice. Jde za sluníčkem, tak nevím, zda se mi povede, aby z rostlinek vyrostly ty velké kytky, co jsou v Googlu na fotkách.
 V záhonech, co jsem udělala na dvoře v bývalém bydlišti, zůstala kala, kterou mi předloni dala taky Irenka. Tak jsem ji byla vydloubnout s lopatkou. Pěkně se tam za těch pár měsíců, co už tam nebydlím, rozrostla. Záhonky jsou tam zpustlé, nikdo už o ně nepečuje a na dvorku ještě větší nepořádek. Vůbec se mi po tom malém tmavém bytečku nestýská. Kalu jsem přidala do nového záhonu tady, kde po dešti vylezlo spousta dalších kamenů. Ale zemina naštěstí moc neklesla, rostlinky přežily i kroupy!
 Mazánci, pořád by jedli. Mají to tak všichni hafani? Jak něco držím v ruce, už panáčkují. Hlavně Kesyna, ta má hlad pořád, od rána do noci!
Takhle za mnou hopsá po dvou...a to jsem držela fotoaparát, přála bych Vám vidět ty tance a kolečka , když jdu třeba do lednice....
Svetr - jde to pomaleji, protože na vzorek se musí dávat pozor. Když u pletení jdu párkrát pustit hafánky, něco mne zaujme v TV, někdo zaklepe atd. jsem mimo. Pak na konci řady , zbyde oko nebo chybí a vím , že je někde chyba, takže najít ,vypárat až k chybě a řadu uplést znova. 
Děkuji Vám za komentáře, mám z nich vždy radost! Mějte se fajn !

16 komentářů:

  1. holkám z bývalé práce kdysi zakořenil ve vodě i rozmarýn, myrta, a levandule je jim asi příbuzná, tak by to mohlo vyjít

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem levanduli mnozila jen zapichnutim do země ;)) A pejsci to msji určitě všichni takhle :D,aspoň ty co znám ;))

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem levanduli mnozila jen zapichnutim do země ;)) A pejsci to msji určitě všichni takhle :D,aspoň ty co znám ;))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Zdeni, jen nevím, zda na tu levanduli nebude tady moc mokro.

      Vymazat
  4. Záhradka je vydarená ak´jak u vás všetko už kvitne:-)
    Ty máš tiež veľmi pekný skleníček-svietniček, má super využitie, páčilo sa mi to aj u Vierky, ako ich má nad gaučom:-)
    Vtáčia búdka!! :-)))Pozdravujem Petra:-)
    A hafánci sú stale hladný, teda naša psica určite :-), panáčkuje a ,,rozpráva,, alebo nám aj ,,nadáva,, keď ju odmietame.
    No, u nás sa striedajú s kocúrom, je to teror!
    Pekný jarný a rodinný čas! Užívaj si:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petr mi dnes dokonce pomáhal vyvážet tu haldu vzadu. Sice u toho vypil tři piva, ale pak se najedl. Dostal ode mne sklenici utopenců. Na pivo mu chutnaly!Zvířecí teror, to mne pobavilo! Děkuji Alenko!

      Vymazat
    2. Marcelka, oprava, nie Vierka, ale Andrejka:-)
      Marcelka, to ja ti ďakujem:-)))))

      Vymazat
  5. Marcelka je pracovitá ... na zahradě i při pletení. Posílám pozdrav M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško díky, však Ty toho také zvládáš hodně! I já zdravím i dceru a vnoučátka!

      Vymazat
  6. Marcelko- tééédy!!
    Minulý příspěvek mi nějak unikl a tak koukám jako blázen na Tvou zahrádku!! tedy ale musím Ti napsat, že ses určitě hodně nadřela, klobouk dolů...ale ten pohled, když je hotovo, to za to stojí, viď?? :o)))
    Moji pejsci by také pořád jedli- u labradorů je to známé- musím je krotit..Aronka tedy už teď néé- už je to dědoušek- zato Barry :o))) Kesynka pěkně panáčkuje- chce mňamku!!
    Hezky pleť Marcelko, vypadá to moc pěkně..já si dělám značky , když od toho odcházím...o)))
    Ať Ti kytí krásně rostou!!!! Mávám- asi do tmy??
    Měj se moc hezky Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško tady je půl deváté a deset minut a světlo bude jistě ještě za hodinu. Nyní se překulilo sluníčko na druhou stranu domku a bude zapadat. A nad domky naproti se vynoří měsíc. Měla jsem být na vesnici s Arym labradorem, ale protože je Kesyna nějak nevrlá babunka, jela místo mne na farmu hlídat Renča. Ary vypadá jako Tvůj Barýsek. Až tam v sobotu pojedu za nima vyfotím ho! Děkuji za komentář a taky Tě moc zdravím!

      Vymazat
  7. Marcelko, máš můj obdiv! z toho kamenitého plácku si vykouzlila opravdovou zahrádku! Ať se ti daří!
    I náš Barnabáš se nejvíc zajímá jen o jídlo :o)
    A ten vzorek je opravdu náročný na počítání, kdysi jsem ho taky dělala.
    Měj hezké dny, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helen díky moc! Mám radost, že se záhon líbí. Já nikdy zahradu neměla, jsem z paneláku, o to víc mne to těší, pochvala od skvělých zahradnic! Svetr jsem si před chvílí zkoušela, asi mám na sebe divné oko, je mi nějak velký. On má být trochu do šířky, tak uvidím, jak bude nakonec vypadat.M.

      Vymazat
  8. Ahoj Marcelko, zdravím a mávám do dálky:-) - hezky ti rostou kytičky - krásně jsi do fialova sladila krbovou římsu:-) - zkus si nožem odkrojit kousek levandule, myslím si, že ti nezakoření a "odkopek" by měl stačit a pak případně vypěstovat ze semen - strýček Goodle to jistí:-) Tady včera hodně pršelo - máme posekanou zahradu a manžel s kamarádem stihli dát seno do kupek. Sice jsem spěchala z práce domů, ale chvíli po mém příjezdu začalo pršet a byla bouřka - přišla z druhé strany než obvykle a tak si točila dokola a dost dlouho. Kroupy se nám vyhnuly, tak jsem ráda. Musím mrknout na popis toho svetru, líbí se mi:-) a snad bych se do něho i pustila - a to mám doplétat ten zelený - nekonečný. ahoj a hezké dny tam v dálce. Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odkopek-to myslíš ze země i s kořenem? Tady bylo včera hezky, ale dnes už bylo zase chladno a pod mrakem. Tak pletu, už budu začínat rukáv. Tobě také přeji hezký zbytek týdne! M.

      Vymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!