středa 2. března 2016

Zprávy ode mne...

Minulý týden mne skolila chřipka. Poprvé v životě je můj ret slušivě ozdoben řádkou oparů. To je teda nadělení, Vám povím. Proto sedím doma a peču, pletu, čtu. Venku chvíli leje, chvíli svítí slunce, chvíli sněží. Ale nejvíc leje. K ránu mrzne a na zahradě mám založeno na rybník. Hafánci ven musí, ale taky se jim moc nechce. Takže to jistí krb, litry čaje, pletení, protože číst už zase nemám co. O knížkách příště. Dnes jsem šáhla do lednice pro mleté škvarky a upekla placky škvarkové. Hafánci nasávali tu vůni a Kesynka pozorovala igelitový pytel, který nám odněkud doletěl na zahradu. Chlapeček asistuje při pletení, jako vždycky!
Minulý týden přišla Renata s prosbou. Umíš sladké loupáčky? Já bych si je tak dala...Tak napečeno a snězeno...
Její Petr si je nosil na kurz počítačů a irským spolužákům prý dělal chutě. Good!


venku opravdu potopa. No nevím, nakoupila jsem cibulky, semínka, těšila se jak začnu zvelebovat zahrádku, ale asi si ještě počkám. Zatím dopletu Renatě cardigan a začnu pak něco dalšího pro sebe.
Hezký zbytek týdne Vám všem a děkuji za komentáře!

11 komentářů:

  1. Ty úžasně pečeš! Marcelo, nevyplatila by se ti čtečka? Všechny moje kamarádky v zahraničí už ji mají a libují si. Ale já ji nemám, tak ti nedokážu poradit, možná někdo jiný v komentářích!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci jistě máš pravdu, jen kdybych na tohle nebyla takový antitalent. I telefon mám obyčejný, nedotykový. Ale asi si ji pořídím, knížky mi chybí. Moc Tě zdravím a díky.

      Vymazat
    2. Ahoj Marci, brzy se uzdrav.
      A čtečku zvládneš.... dá se připojit k počítači jako fleška a jen tam kopírovat soubory.... no a návod budeš mít k dispozici i ve více jazycích.... pokud by jsi měla zájem, ozvi se, ráda poradím....

      Vymazat
  2. Ty si ten teplý krb domova ! Udržuješ teplo, svetlo a vôňu ( napečeného), aj ja sa pri tebe ohrejem :-)...predstav si, že ja ani neviem kde tie svoje tri nové knižky mám :o(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, Alenka, Ty nemáš čas s Tvou rodinkou si knihu ani najít, natož otevřít! Já všechny nové přečetla za týden a zas jedu znova ty, co jsem už četla několikrát.

      Vymazat
    2. Ja som teraz zvyknutá vnímať ľudí aspoň cez obrazovku a pri tom robím, Milo prichádza tesne po obede a to už neudržím pozornosť ani pozerajúc do pračky, preto sa snažím doobeda porobiť tú našu dosť veľkú domácnosť...a potom trpne kontemplujem, do toho výbeh do lesa, ale teraz chorieme a prší...
      Ale ideme dať TV preč po 7 rokoch, budeme sa viac vnímať...ak prečítam, veru ti to pošlem ak to bude fajn :-)

      Vymazat
    3. Omrkni post u mňa, je o zvieratkách :-)

      Vymazat
  3. No škvarkové placky ? To jsi mi dala podnět, manžel je má moc rád, škvarky ještě mám, zkusím je upéct, nikdy jsem je sice nepekla...
    Přeji brzké uzdravení Marcelko.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alen, jsou moc dobré a ta vůně z trouby...jen doma jsme dělávaly z kousků škvarek a já měla jen namleté ,koupené v Dublinu ve slovenském obchodě. Tady se totiž nedá koupit sádlo na vyškvaření, bůček je libový a má pouze půl cm sádla.Tak at se povedou!

      Vymazat
  4. Marcelko, tebe ani nemoc nezastaví v tvé činorodosti - hned bych ochutnala. Ani u nás není počasí na jedničku, snad se dočkáme něčeho lepšího!
    Moc tě zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Marcelko,i tobe přejí ze srdce brzké uzdravení!Není nic důležitější ho než zdraví!Ještě, že v okamžicích,kdy je o trochu lépe jsme my blogerky virtuálně pospolu :-)Jen vydrzet,bude zase krasne a jaro!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!