neděle 13. března 2016

Trošku jarní...

výzdoby mi už moc chybělo. Nákup primulek, květináčů, dobré zeminy, pugét narcisek a včerejší odpoledne. Přesadila jsem všechny pokojové kytky, zvětšila jim květináče. Zasadila primulky, přesadila tůji, která ale vypadá, že zimu asi nepřežila. Uvidím, co udělala nová zemina a zkusím ještě koupit nějaké hnojivo.Na okně v kuchyni jsou květináče, kde se pokouším zakořenit keřík brslenu a hortenzie, které doma ve sklenicích s vodou přes zimu zapustily kořínky.




V týdnu se mi povedlo nafotit kocourka Renaty. Chodí ji vyprovodit, když jde ke mně na návštěvu a protože vylezl u mne na sloupek, nejen že jsem ho musela jít pohladit, ale také vyfotit. Jmenuje se Blondák. 
Z dnešního rána jsou i další obrázky. Kesyna a Chlapeček snídají konzervu, já mám koláč s jablky a ořechy. A na stole jasnožluto z pugétu narcisek. Kuchyni úplně pugét rozsvítil!



Chtěla jsem vyfotit i svetr, při kterém učím Renatu plést. Ona upletla pod mým vedením tělo svetru, já upletla šálový lem a nabrala rukávy, pletené od shora. A tak jsem zjistila, že chybička se vloudila a budu rukáv párat.Oka jsem totiž nabrala z rubové strany a na té přední je to znát. Takže znova...
Dnes odpoledne mne čeká zrytí záhonku před domečkem, vybrání minimálně jednoho kolečka kamenů, z toho kousku dva a půl na tři metry. Asi je pak využiju na okraje záhonků. Nakoupila jsem šest druhů cibulek letniček. Až bude záhon zrytý, mám již koupenou zeminu na záhony a tak mne čeká výsadba cibulek. Já amatér v zahradničení...snad se mi podaří záhony vytvořit a pokvetou. 
Mějte krásný zbytek neděle a děkuji těm, které mne tu často povzbuzují svým komentářem! Mám z komentářů a pozdravů od Vás vždy radost!

9 komentářů:

  1. Marcelka, ako by som bola doma, tak to na mňa dýchlo, budem aj ja dôslednejšia a primulky s odkvitnutými narcismi presadím :-)
    Ja som len pred domom rozosiala ,,japonskú záhradu,,.
    Tento rok nechcem nič sadiť vo dvore, pôjdeme tam trocha kopať a prekladať.
    Pozdravujem tvoju milú kmunitu:-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelka, to ja ďakujem za komentár a péče je to správne slovo, ktoré u teba z domova cítim:-)

      Vymazat
    2. Děkuji Alenka, však od toho jsme, abychom o někoho pečovaly a přinášelo nám to radost do života. I když zeměkouli někdy neunesu, jsou i tací, co mi říkají, ty ale nejsi Matka Tereza, tak proč to děláš? No protože jsem to já přece...

      Vymazat
  2. ....ten kocour je fešák:-) a hezky ti to pokvete - a o svetru jsem ti psala na FB....tak už jenom zdravím a mávám za vodu:-) ahoj Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Zuzanko, četla jsem Tvou odpověd a máš jistě pravdu, když to není nic horšího, prostě rozpářu a upletu znovu. Také mávám, snad je Ti už lépe! M.

      Vymazat
  3. Krásně plodný den. Já se k přesazování kytiček ještě nedostala, ještě zítra mám volno, tak se do toho dám. Dnes jsem měla šicí den :-D měj vlídné dny plné slunce. P.S ten bílej kocourek je nááádhernej, je to můj sen mít bílou kočičku, nebo kocourka. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, byla jsem se podívat na blog.Moc hezká jarní výzdoba u Vás doma! A také razítka na mýdla se mi líbíla. Kocourek nemusí být jen sen, jistě by se dal někde sehnat! Tak proč si přání nesplnit?

      Vymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!