pondělí 30. listopadu 2015

Ombré ...

20.11. jsem u Vevky na jejím blogu našla příspěvek z října, ve kterém ukázala pěkné nákrčníky s rolákem. Slíbila mi v odpovědi na komentář, že se pokusí napsat návod a dát na blog. Pořád jsem tam jukala, ale Katka doodlila Doodler šátek a neměla čas. Tak jsem si řekla, že to zkusím sama. Otevřela Barvínčin návod na raglán pletený shora, početla, pohrabala v syslírně a začala. Jenže zbytků  Aranu a jiné párané ponožkovky(darované) bylo až dost, po pletení vesty, kterou jsem pletla v červnu, ale hotovou jsem nějak nenafotila(slibuji, že nafotím) a tak z nákrčníku jsem během týdne upletla : rolák.
Už mi zbývá doplést zadní rantl, rolák bude s rozparky , rukávy a bude skoro tunika- rolák. Díky Tereze za super návod a taky Katce, že mne její foto nákrčníku vyprovokovalo k upletení tohoto svetru. 
Původní záměr, nákrčník s rolákem

Nějak jsem motala vlny dohromady a pletla dál...

Bude rolák s rozparky ,ombré
v béžových a hnědých a přírodních odstínech vln

Pokus o "M"
Nemám ale adventní výzdobu, mám upečený jen jeden druh cukroví. Dokud nebude rolák hotový, asi se dál nedostanu. Stejně pořád leje a do lesa pro větvičky se jít nedá. Svíčky zatím byly jen 4 na talířku, do příští neděle snad výzdobu stihnu. A i ty rukávy! A cukroví, aby mohlo letět udělat radost!
Krásný 1.Adventní týden Vám všem, nakukuji a máte to doma krásné!

5 komentářů:

  1. Ahoj Marcelko, mávám do dálky - moc vydařené pletení, chtěla bych zkusit také něco pleteného od krku....jen ten čas. Také nemám upečeno - stejně je ještě čas, a s výzdobou si moc hlavu nelámu....Mám v plánu zajet pro stromek a dárky asi koupíme v lednu, až budou výprodeje, myslíme si, že ceny jsou přemrštěné....mávám do dálky a někdy se ozvu, jezdím hodně mimo....ahoj Zuzana

    OdpovědětVymazat
  2. Marcelo krásný svetr.
    Tak já také nestíhám nic. Mám sice adventní věnec, ale toď vše. Péct budu až po Mikuláši a uklid no to nevím. Zatím toho moc nezvládám. Práce a děti je vše, co zatím stíhám. Ani Kal s Vlněnými sestrami nestíhám doplést.
    Měj se Tereza

    OdpovědětVymazat
  3. Marcelko, krásný svetr jsi upletla :)), teda ještě ty rukávy. ...Já raglan taky pletla díky Barvinkovi :)), už jsem pletla dva a další zase jedině tak :)) Krásný adventní čas ti přeji :))

    OdpovědětVymazat
  4. Marcelko, krásný svetr jsi upletla :)), teda ještě ty rukávy. ...Já raglan taky pletla díky Barvinkovi :)), už jsem pletla dva a další zase jedině tak :)) Krásný adventní čas ti přeji :))

    OdpovědětVymazat
  5. Takáto sivo-sivá melírovaná je pre mňa naj....a kúsok je vydarený....
    Túžba stačí, zdobiť adventne, začať túžbou a podľa okolností v tom čase adventnom potom naplniť čo sa dá :-) Hlavne byť v pokoji a v dobrom rozpoložení :-)
    A jeden druh pečenia zatiaľ stačí, do Vianoc času dosť !
    Požehnaný čas prajem do diaľav :-))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!