neděle 27. září 2015

Jak pokračuji...

Zařizování mini obývací místnosti dá docela zabrat. Bylo docela obtížné vybrat zařízení tak, aby nepůsobilo v tak malém prostoru těžkopádně. U spousty z Vás jsem minulý týden četla příspěvky věnované Ikee, některé Ikeu nemáte v lásce a některé vysloveně milujete, třeba jen Ikeou procházet... Já online hledala u mnoha prodejců nábytku zde v Irsku, ale bud mne šokovaly ceny, nebo masivnost a rozměry nábytku. Nakonec jsem si koupila v bazaru malou dvousedadlovou koženou sedačku, v Ikee vybrala policový systém a konferenční stolek, který se dal rozebrat na čtvercový a obdélníkový stolek. Obdélníkový posloužil jako TV stolek a k sestavě jsem v Ikee vybrala ještě křeslo. Obrázky mi poslala a namalovala Zdenka, pro kterou jsem háčkovala králíka. Dokoupila jsem kytky,Závěsy a hodiny a sříbrný květináč jsou z charity shopu, košíky jsem koupila ve stavebních potřebách. Pokud seženu sedačku, která půjde rozložit, tato hnědá kožená se přestěhuje nahoru do pokoje pro hosty. Ten je zatím ještě pořád plný krabic a pytlů.
Kovový regál Vistjo z Ikey má skleněné police

Původní dveře se otvíraly na druhou stranu, než je zvykem u nás a zabíraly spoustu místa, proto jsem koupila v Argosu shrnovací dveře a včera je přidělala.

Stolek mi slouží nejen na kávu ale i na něm mám když potřebuji počítač

Pokud se netopí v krbu, docela tudy do pokoje fouká studený vzduch, budu muset vymyslet čím ho v době, kdy bude puštěné topení ,zaslepit

Křesla jsem koupila dvě, ale nakonec je jedno nahoře. Sem se sice vešly obě, ale už to bylo moc

Místo TV stolku je druhý konferenční stolek

Sedačka z bazaru je super, Kesyna a Chlapeček mne ani na chvilku neopouští, kde sedím já, jsou i oni.

Hortenzii jsem si přinesla jen jednu s květem, ale s nůžkama chodila celý týden po Virginii a odstřihávala po domluvě s majiteli výhonky a zkusím si je vypěstovat. Mám bledě modrou, růžovou a tuhle cyklámen barvu květů, Jsem zvědavá, zda se mi podaří je zakořenit.

12 komentářů:

  1. Mas to tam mile.. A hortenzia by sa to mala prijat, ale obavam sa ze uz je neskoro. Ja ich pichnem do zeme zvycajne zaciatkom leta... Maju casu zakorenit pred zimou... Ale tam u vas su miernejsie zimy, tak snad zakoreni.. Ako to robia domaci?

    OdpovědětVymazat
  2. Páni, máš moc pěkný krb v domečku. Chtělo by to ještě kožešinu ;-) Jsem ráda, že jsi se ozvala příspěvkem, zajímá mě jak si v novém žiješ... jaké máš sousedy, přátelé... Pesanum pohlazení

    OdpovědětVymazat
  3. Marcelka, dodatocne Ti chcem zablahozelat k ziskaniu krasneho domceka...viem, ze to stoji vela namahy dat vsetko do poriadku, ale ide Ti to fantasticky :-) Si velmi sikovna...prajem hlavne vela zdravicka :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkně si zařizuješ bydleníčko :-))

    OdpovědětVymazat
  5. Aj mne sa páči .-)...aj havinovia ...

    OdpovědětVymazat
  6. Krásně se Ti bydlení rýsuje Marcelko:-) Krb je jako otevřené ohniště? Ale i tak by tam foukat nemělo, jedině přidělat dvířka:-)

    OdpovědětVymazat
  7. milá šikovná mámo psíků.....mimochodem,moje sestra má taky takového,hnědého a jeho oči mluví,umí si sednout na židli a kouká ze mne na maminku a sestru jako by všemu rozumněl.....pokojík jako ze škatulky, moc se mi líbí závěsy....hodně se snažíš, ok,ale hlavní je zdraví.....hezký podzim,virtuální známá neznámá Milada Milky

    OdpovědětVymazat
  8. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  9. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  10. Na celom zařizování je najkrajšie to, ako postupne sa to začne rysovať, čo ešte dokúpiť, dorobiť. Podľa mňa nie je umenie mať zlatú kartu ísť do obchodu a všetko zaradom kúpiť, ale tak pomaly, niečo z bazáru, niečo z Ikei, niečo dostať, niečo urobiť. A skladačka sa pomaly poskladá. Keď som zariaďovala malú garzonku, kde sa dalo, všade som napchala zrkadla. A funguje to.

    OdpovědětVymazat
  11. Máte to pěkně zařízené, ten krb je úžasný!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!