neděle 22. února 2015

Boje a návraty....

Tento uplynulý týden byl týden mých bojů. Můj první boj a zcela neovlivnitelný, byl boj s obyčejnou rýmou. Po třech dnech jsem to vzdala a doufala, že rýma přece přejde za sedm dnů. Zítra je neděle a pokud jsem ji dnešní dlouhou procházkou nepřikrmila, skoro už není!
Druhý boj jsem sváděla se smutkem po Kesyně a Chlapečkovi. Dvacetkrát za den se otáčela od počítače, kde jsou...překračovala jejich imaginární misky s vodou a granulema, poslouchala, co už nemohla uslyšet. A včera večer telefonát,od Gábiny, v jejich nynějším příliš obydleném domku, není místo pro Chlapečka. Kesynka se prý nějak vmáčkne, ale maličký Chlapeček ne. Protože je pes. A protože v domě, ve kterém nikdy nebyl, se snažil při každém vypuštění z plastové bedny, překrýt svou značkou pachy osmi lidí, tří koček a dvou fenek. Já ho chápu! Přece je to PES, Vůdce té smečky. A tak se vrátil. S odřeným čumáčkem, hladový po pohlazení a procházkách. Sice mu přivezli plastovou bedýnku i sem, ale já ji zase schovala, Chlapečka vzala na klín, rozdělila se s ním o devadesáti procentní šunku a měla radost z jeho návratu.
Další obrázek hlásí také návrat. Návrat blízkého jara. Moc se na jaro těším. Budu víc chodit ven, rehabilitovat chůzí pravou, ale i levou nohu a chytat sluneční paprsky. Taky se v dubnu konečně dozvím výsledky všech vyšetření a taky to, co bude dál. 

Irové živé kytky nemají, maximálně na okně venku v truhlíku. V domech, které jsem uklízela, jsem živých kytek viděla opravdu minimum. Já si krokus a bledulky donesla z parku. Přinesla si domů trošku jara. I když dnes k večeru opět začalo mrznout a nyní v noci je na nule, tyhle poslové hlásí, že určitě brzo přijde.
A udělala jsem si radost. Poslední dobou hodně čtu a taky hodně pletu a u pletení nejen relaxuji, ale také přemýšlím. Na jehlice Knit Pro mne upozornil příspěvek Terezy z blogu Barvínek  a také Vlněné sestry. Prý šetří ruce pletařek. Tak jsem si řekla: nohy už moc nenapravíš, přece si nebudeš ničit i ruce! Přes mail oslovila paní Jarmilu z firmy Gatex z Františkových lázní, domluvily tak vše potřebné a já jen čekala. S dychtivostí je vyzkoušet. A teda... nádhera. Sice chřipka s rýmou a můj boj s kapesníky nedovolil ,vrhnout se na pletení ihned po rozbalení obálky, ale plete se úžasně.

Jehlice jsou ze dřeva, hladké, lehounké. Vlna po nich nezadrhává, lanko se neláme ani při magic loop! Jsem moc ráda, že jsem nad cenou přivřela obě oči a udělala také jednou radost sobě. U mne jistě zahálet nebudou. Objednala jsem si i počítadlo řad, ale z něj moudrá nejsem. Když dopletu třeba třicátou řadu, musím přecvakat do stovky, abych mohla počítat třeba u druhé ponožky také třicet řad? A ještě z jedné věci mám hrůzu, co když zapomenu přecvaknout? To víte, někdy se mi dějí i takové věci, že zapomínám. 
Užijte si neděli, jak nejlépe umíte. Chlapeček už spí, většina z Vás jistě také a já až dopletu po dopsání příspěvku pár řad, půjdu na kutě taky. Já a PES přejeme si i Vám krásné sny!

12 komentářů:

  1. Ahoj Marcelko, mávám za vodu. Tak jsi nad rýmou zvítězila - znáš to? léčená trvá týden a neléčená sedm dní:-) Budeš mít společníka - to ti přeji:-) i když vím, že to nebude jednoduché. Nad jehlicemi jsem přemýšlela, ale odradila mne cena - zase tak moc nepletu....ale počkám si na tvoji zkušenost. I tady jsou domy bez živých rostlin - to víš, chtějí péči a občas z nich je i nepořádek.....dřív jsem měla květin mnohem víc, ale pak jsem to musela z časových důvodů omezit.....letos snad rozjedeme ve větší míře zahradu.....hezkou neděli. Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzko díky za komentář, máš pravdu. Ještě se necítím úplně fit, ale je to normální. k doktorovi mne totiž objednali až zítra na půl pátou a to jsem volala ve středu. k Warfarinu nesmím nic ,co obsahuje acylpyrin a každý lék mám konzultovat ,takže jsem se léčila jen čajem s medem. Občas s citronem, ten mi taky nedoporučili.Mávám Ti i já za vodu. M.

      Vymazat
  2. Jsem rada ze jsi na rymou prece jenom vyhrala az bude jaro bude lip.Ty jehlice ,to jsou ty co se jen vymenuji spicky jestli ano tak po nich take pokukuji,jestli to nevadi chtela bych se zeptat kolik stoji v Cz tady za ne chteji $135 a to se mi zda nejak moc ale mozna ze to neni.Podivej se na to pocitadlo z kazde strany tam by melo byt takove kolecko a kdyz s nim pohnes nahoru (dolu to nejde) tak by to melo preskocit o cislo vys bude to rychlejsi nez cvakar do stovky.Je videt ze je chlapeckovy u tebe dobre .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ello hledala jsem jehlice nejdříve tady. Ale za 53 eur měli v on-line shopu pouze sadu ,kde byly jedny Knit Pro, jedny ADDi a pak jedny hranaté.Když jsem viděla na odkazu od Terezy, že u nás stojí 1410 korun a je to sada 8 párů jehlic, a čtyř lanek,zkusila jsem napsat mail. Posílala jsem 63 euro, a ještě je v tom poštovné, počítadlo řad a sáček dřevěných knoflíků, protože jsem poslala víc,než bylo potřeba ,asi o pět eur.U vlněných sester v jejich e-shopu si můžeš objednat jehlice jednotlivě a sady prý budou mít také.Já tu totiž mám jehlice, které mi věnovala kamarádka po zemřelé tchyni, většina je ještě s kovovým lankem, která jsou tuhá a jehlice kovové ale docela těžké.Možná že před šedesáti lety byly u nás pletařky vděčné i za ně.Chlapeček po návratu domů totiž nejedl a tři dny ani nepil. Asi se mu opravdu po mně stýskalo.Jen se bojím toho, až si najdou dům , že jim ho pak budu muset vrátit. I tak je mi líto Kesynky, že je tam někde zavřená v té bedně.Elli a jednotlivé jehlice jsou okolo 135 korun a lanka asi za 55.Jen si myslím, že Tobě by se vyplatila sada. Balíček nebyl těžký, poštovné bylo asi 160 Kč.Moc Tě zdravím a díky za Tvá slova Marcela

      Vymazat
  3. Marcelko ze všeho nejvíc mě dojala tvá srdečnost, moc ti fandím s hafánkem. MÁ SE U TEBE JAK PRINC. Tyhle jehlice vůbec neznám, takže se mrknu, děkuji za tip. Krásnou neděli s tvými kytičkami a hafánkem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Ti Helenko, zrovna tu okolo mne poskakuje a dožaduje se další porce konzervy, pes jeden! Jehlice super, pokud pleteš určitě je zkus u vlněných sester koupit třeba jeden pár na zkoušku. I tobě hezkou neděli M.

      Vymazat
  4. Marcelka, ja som velmi rada, ze je Chlapecek u Teba...urcite mu bude lepsie :-) Viem to podla mojej Cindy, je to mazel a urcite by bola smutna niekde v klietke...drzim palce, aby Vam to spolu klapalo, on sa Ti urcite odvdaci :-) A co sa tyka vysledkov, drzim palce, aby boli co najlepsie...prechadzky su super, ide jar, tak si ich vychutnate spolu so psikom :-) Maj sa krasne...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zítra jedu na onkologickou hematologii do Dublinu, tam se dozvím víc. Tak mi drž palce, děkuji Ti za komentář. Chlapeček je tu spokojený. Jsem ráda, že tu je, nejsem tak sama.

      Vymazat
  5. Zachráněný pejsek! Já vím, že to jsou tvoji kamarádi ... ale stejně. Proč ti lidi mají zvířata? Měj se dobře!

    OdpovědětVymazat
  6. jehlice taky zvažuju, taky napínací věcičky...u vlněných sester už mají i sadu knit pro a cenově celkem příznivá...jen se odhodlat.
    PS: a budu držet pěsti ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Marcelko, potěšující zpráva, že Chlapeček je u tebe a je Vám spolu fajn. Jehlice mě zaujaly, já si loni uhnala na pletení pufu tenisový loket, tak teď spíš háčkuju. Držím palce aby vyšetření dopadla dobře. Měj se hezky :O)
    Jana

    OdpovědětVymazat
  8. Pěkný kousek jara máš doma:-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!