neděle 25. května 2014

Na chvilku doma...

V době, kdy mi nešel net, jsem byla na skoro otočku u nás doma. A protože jsem přiletěla, zvládli jsme oslavit " Dětský den" a narozeniny mého syna, které má až v půlce června, kdy doma nebudu. Také jsme navštívili " Zlounfest" , první festival na cyklistickém stadionu v Lounech. Byla zima a lilo jako z konve, ale přesto jsem vydržela čekat na Anetu Langerovou i Věru ˇSpinarovou.
Můj syn s dortem, na kterém můžete vidět, kolik let oslaví!
Na "Dětský den" jsme pořídili nafukovací hrad
Každý z "pořadatelů" donesl sladkosti, jako odměny za soutěže. I já vezla z Irska asi šest kilo lízátek, mini bonbonů,čokolád,mimo jiné i 60 tyčinek se štávou z jahod, malin,borůvek a Coca-Coly, které se zmrazily a přesto, že nebyla vedra, měly nanuky úspěch veliký. Ale tahle líza, ta jsou jako z mého dětství!
Vnučka Adélka strávila v hradu celý dlouhý den a dokonce řešila holčičí problémy!
Dětem se soutěže líbily, skákalo se i pytlích, přetahovali se, skákalo se na trampolíně
A taky se sedělo, popíjelo Lounské pivo, udilo se maso a párky a buřtíky, sešla se rodina, co se neviděla pohromadě dlouhou dobu. Přišli kamarádi mých synů s dětmi a v jednu chvíli bylo na zahradě dohromady okolo padesáti lidí, včetně dětí.
Druhý den mi přítel mého syna udělal spoustu krásných fotek s Mášenkou, už je jí třináct let a nevím,zda ji ještě stihnu, protože začíná mít stejné problémy, jako její maminka Tánička, která nám vloni odešla do psího nebe. Mášenka mi vlezla první den na klín a pod mikinou schovaná vydržela u mne celé tři dny. Měla jsem ji i na noc doma a byla jsem ráda, že svůj domov stále poznává!
Synek vlezl dokonce do bazénu, i když voda byla ledová ! Musela jsem se k této dvojici nenápadně přidat. Vendulka, je něco jako švagrová mého syna a byla dva roky v Londýně , tak jsme si měly spolu o čem vyprávět. Jinak je IT specialistka a tak má můj respekt!
Po koupání byl čas se vypravit na "Zlounfest". Jak vidíte, lilo jako z konve, ale Věruška měla přesto hlas jako zvon!
A měla dobrou náladu, na obrázku je i Petr Bende, zpívali spolu moc fajn duet.
V neděli se rodina zase rozprchla, někteří do Prahy, jiní do Mělníka, Buštěhradu, do Budějovic a také do Litvínova u Mostu. Zahradu jsme uklidili, trávníku tolik lidí ani neublížilo. Však jsem vloni po povodních vezla z Irska travní semínka tzv. golfové trávy, aby tu spoušt po povodni, kdy měli na zahradě metr vody, dali do pořádku. A tráva jim vyrostla opravdu luxusní. Dokonce mi ukazovali místa kde bylo zasazené jen travní semeno z Irska, prý tam je ta tráva tmavší a zelenější.No já myslím, že byla všude krásná! V pondělí a uterý jsem měla shůzky s právníky, abych pomohla své sestře v zoufalé situaci, doufám, že vše dopadne dobře a ve středu mne můj syn objednal ke svému kadeřníkovi do Prahy, kam jsme se vydaly s mou kamarádkou Zdenkou, se nechat zkrášlit.
Jen mne mrzí Lucko, že jsi byla tu středu také v Praze, jak jsem si přečetla u tebe na blogu, škoda, že jsme se nepotkaly!
Fotil nás sám pan kadeřník Michal a také mi fota přeposlal. Já se vrátila ke své původní barvě a obě jsme ostříhané.
Po návratu z Prahy jsem naplnila oba své kufry nejen jídlem, ale vešly se i kulaté jehlice, knihy, časopisy, vinné klobásy zamražené a bochník chleba mimo jiné! Večer jsem byla ještě pozvaná na poslední grilování, pomazlila se naposledy s Mášou a ve čtvrtek mne odpoledne Zdenka odvezla na letiště a já letěla zpět. A jsem zpět i zde, protože mám konečně internet Eircom. Všem , kdo jste dorolovaly až sem  děkuji a mávám!

11 komentářů:

  1. Pane jo Marcelko, tys toho stihla a tak pěknou reportáž si připravila:-)
    Ale máš můj obdiv, já bych tak daleko od blízkých být nemohla:-))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajko díky, ale to Ty jsi jednička co se reportáží týká! Moc tě zdravím M.

      Vymazat
  2. Prima vylet a tu travu si zadovazim...budem zakladat travnik a tak vdaka za napad

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen je jani škoda, že poštou se travní semínko nedá poslat. poslala bych Ti ho. zkusím se optat někoho ze Slovenska, zda neletí domů, že by ti ho poslal ze Slovenska. Dám vědět. M.

      Vymazat
  3. Ahoj Marcelko, skvělá reportáž z pobytu ve vlasti. Jsem ráda, že jsi opět "ve vzduchu" a zkusím nainstalovat skype. ahoj a mávám a mávám....Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už se těším na naše psaní na skapu a také mávám§ Hezký týden Zuzko! M.

      Vymazat
  4. Tak jste to spolecne hezky oslavily a tech dobrutek co jsi privezla a potom zase odvezla.Ty to mas dobry ze jsi tak blizko a domu to mas jenom kousek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš Elli a pro někoho jsem stejně tááák strašně daleko...

      Vymazat
  5. Marcelko teda ty jsi měla pěkně nabušený program. :-D. Ale podle foteček sis užila vše maximálně a tak to má být. Měj se krásně a přeji krásné dny. Lenka

    OdpovědětVymazat
  6. Marcelko, tohle musely být super dny, moc ti to přeju!
    Vypadáš spíš jak synova sestra, moc ti to sluší.
    Zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!