úterý 8. dubna 2014

So crazy...

Musela jsem si od párání krajky- celkem jedenáctkrát chvilku odpočinout. Byl svátek Soni a přála si "crazy" ponožky. Sehnala jsem zde 250 gr klubko melírované vlny, namotala dvě klubíčka a upletla ponožky. už ji hřejí, líbily se a takhle jí sluší:
A já se mohla vrátit k oblíbené krajce na topu z minulého příspěvku. Chybí mi 4 řady do ukončení předního dílu krajky a již začnu plést bílou vlnou přední díl pod krajkovým vzorem. Tentokrát jsem si opravdu dávala pozor, párala asi jen dvě řady a psala si každou řadu na papír. Jsem moc zvědavá, jak nakonec bude celý top vypadat. Snad jej dodělám do konce týdne. Jen ta délka je dlouhá a těžká, jak se top plete takto v celku. No , jsem zvědavá, co mi na to napíšete, zda to přece jen nemám vypárat? Fialková vlna, ač stejná značka mi přijde silnější, než bílá. Vůbec nevím, kde jsem předtím dělala chyby, že jsem musela jedenáckrát párat. Tenhle top mi teda dal zabrat a to ještě nejsem hotová.
Dnes se do Irska po deštivých dnech vrátilo sluníčko, doufám že vydrží celý den. Ale na teploměru ukazuje ještě nyní 5 st pouze. Moc Vás všechny zdravím a přeji Vám krásný den a předem díky za milé komentáře!

9 komentářů:

  1. ty ponožky teda jsou..... kouzelné

    a tvoje trpělivost s topíkem neuvěřitelná

    OdpovědětVymazat
  2. Marcelko,
    téééda- Tvoje trpělivost je tedy nekonečná!!!
    Ale já se těším na dokončené dílo!
    Až bude top hotový...
    Ponožky jsou parádní.
    Posílám jarní pozdravení
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  3. Tobě to tak úžasně jde a zlepšuješ se, že smekám! Jsem zvědavá na výsledek!

    OdpovědětVymazat
  4. Obdivuji Tvou trpělivost. Já bych to už mrskla do kouta. Ponožky jsou pěkně veselé. Zdravím za moře.Marie

    OdpovědětVymazat
  5. ty ponožky jsou skutečně crazy very nice:-) a líbí se mi fialková barva topu, určitě ho už dopleteš, držím palce ahoj a mávám:-) Zuzana

    OdpovědětVymazat
  6. Mě by se taky líbily:-)) A topík se ti už pěkně rýsuje:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  7. Marcelko tak na to jedenáckrát párat nemám trpělivost a smekám před každým, kdo jí má. V mém případě by top letěl na dno skříně a byl odložen na neurčito. A ponožky vypadají hřejivě. U nás se dnes ochladilo a jelikož se mi nechce zatápět (lenost je hrozná věc), tak by se mi crazy ponožky šikly . Měj se moc krásně. Lenka

    OdpovědětVymazat
  8. Ty maš ale trpezlivosť toľko párať, dobre viem čo to je :-)) lebo aj ja tak param ked mi niečo nesedí a hlavne keď háčkujem bez popisu len z fotky :-) Ponožky sú krásne, podarili sa. Pozdravujem ťa ale že 5°C uf...zimaaaa, u nas bolo dnes 20 °C.

    OdpovědětVymazat
  9. Marcelko, i já obdivuji tvcji trpělivost... Mě se tedy tu a tam stane, že když to nejde, tak to letí :o)
    Těším se na foto tebe v topíku!
    Měj hezké dny, Helena

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!