sobota 12. dubna 2014

Máslové sušenky

Na blogu " Děvče u plotny" -http://www.devceuplotny.cz/p/links.html , jsem našla recept na švédské máslové sušenky. Kristina je pekla podle originálního receptu, který má doslovný překlad "malinová jeskyně". Já malinový jam doma nemám a tak jsem do sušenek dala černorybízový a do druhé várky i tvaroh smíchaný s vanilkovým pudinkem.

Budete potřebovat následující ingredience :

  • 270 gr hladká mouka
  •   90 gr cukr
  • 2 lžičky vanilkového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 200 gr másla studeného
  • asi 5 lžic malinového jamu                                                                                                                      
    Všechny sypké ingredience dobře smícháme a přidáme na kostky nasekané studené máslo. Vše spojíme v těsto a dáme odpočinout do lednice. Připravíme si papírové košíčky na muffinky, 3 cm velikost a do každého dáme z těsta vyválenou kuličku. Do každé kuličky  uděláme vařečkou důlek a do důlku dáme jam nebo marmeládu. Originál sušenky jsou s malinovou marmeládou.

 
Já druhou půlku těsta dala do větších košíčků, kuličky těsta zmáčkla naběračkou a do mělkého většího důlku dala jam a tvaroh. Mají se péct v troubě na 200st do růžova. Já pekla na 170 delší dobu a sušenky kontrolovala. Jsou vynikající! Takhle asi nezhubnu, ale sobotu si bez pečení nedovedu představit.

3 komentáře:

  1. Musim vyskusat aj ja.. Vyzeraju velmi dobre..jana

    OdpovědětVymazat
  2. Hmm... ty vypadají dobře Marci:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Marcelko vypadají skvěle. Zrovna tady přemýšlím co upéct těm mým rarachům. Odpoledne se mi celé chlapské osazení rodiny vrací z víkendu u babičky. A to bude hned. "Stýskalo se Ti po nás? A co jsi nám připravila? " .Popravdě zatím nic. Vegetím a užívám klid bez otázek a hluku. Ale do těch sušenek půjdu. Děkuji za tip. Lenka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!