středa 4. prosince 2013

Lásky s vůní Jedle...

Dávám odkaz na dokument, natočený ke 100 letům Jedličkova ústavu. Nedávno jsem díky Lucii z blogu ...zase ta Lucie, shlédla  vynikající časosběrný dokument o statečných lidech, kteří z tohoto ústavu vyšli po mnoha letech. proto jsem dnes asi našla tento další dokument, tak nějak se mi stává, že si mne najde to, co mne zajímá.

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10568399314-lasky-s-vuni-jedle/21356226472/

Podle mého mínění, dokument stojí za shlédnutí. Já po shlédnutí toho minulého , ještě dlouho o něm a těch lidech přemýšlela. Byla jsem dojatá, smutná, vzteklá na dnešní společnost a neohleduplnost vůči postiženým,
bylo mi jich líto a chvílemi jim záviděla. Jejich názory, statečnost, talent...to, jak se vyrovnali s tím, že je odložili jejich vlastní rodiče, protože se styděli za postižené dítě.

8 komentářů:

  1. Marcelko i mě takové dokumenty chytají za srdíčko.moc ráda se podívám :-) krásné adventní dny pa Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se koukni a díky a i Tobě krásné nadcházející dny!

      Vymazat
  2. Když něco podobného vidím, tak vždycky děkuji, že nemám zdravotní problémy. Obdivuji všechny, kteří to zvládají. Občas jsem v kontaktu s postiženými lidmi a tak vím, jak těžké to mají. Ahoj a hezké dny. Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu Zuzko, zdraví je nejvíc co máme! Já ty lidi obdivuji, nikdo z nás neví, jaký by byl, kdyby byl postižený.Taky k nim mám hluboký obdiv.

      Vymazat
  3. Marcelko, moc děkuji za typ a moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač Heleno, ten první dokument je ještě obsáhlejší a jmenuje se Nevítaní, najdeš ho v archivu čt1.Taky moc zdravím !

      Vymazat
  4. ...moc přínosné, myslím, pro všechny ...krásný čas adventní...Věrka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!