pondělí 30. prosince 2013

Krk a ruce v teple....

V noci jsem dodělala šátek podle Janičky z Kohoutího vršku-.http://rooster-hill.blogspot.com/2013/12/cele-svatky.html . A k němu nové bezprstové rukavice. Ty první mi byly široké a tak už je nemám, darovala jsem je té, co má širší dlaně. Jen mne mrzí, že šátek není v té správné velikosti. Došla mi vlna a už ji nemají. Tento vzorek , půl babiččina čtverce se háčkuje moc dobře, určitě si uháčkuji ještě jeden v té správné velikosti.
Srnečky jsem pořídila levně, za jedno euro v charitě obchůdku. Zatím jsou na okně , mezi květináči. Jsou z bakelitu a musela jsem je koupit.  Moc všem děkuji za přání k mým narozeninám , moc mne to potěšilo!
Dnes je to 79 let , co se narodila moje maminka. Ráno jsem zapálila svíčku a vzpomínala. Zemřela před dvacetidevíti lety, tři měsíce po dovršení 50 let. V mých vzpomínkách je tu stále se mnou! Ani nevím, kolik je jí let na té první fotce, tipla bych tak pět-šest let a o té druhé vím, že je focena , když já ještě nebyla na světě. To byla moje maminka, jmenovala se Nataša. Jistě i mnoho z Vás již nemá někoho ze svých nejbližších, stává se Vám také, že v duchu s nimi i po mnoha letech hovoříte? 
Dnes je poslední pondělí tohoto roku. Jsem zvědavá, co mi přinese ten nadcházející rok. Předsevzetí si žádná nedávám, protože jsem přišla na to, že pokud něco chci pro sebe udělat, musím to opravdu chtít já a sama pro to udělat maximum, co dokáži. Novoroční předsevzetí nepomohou, většinou vyšumí jako šampanské víno z půlnoci! Co Vy a předsevzetí? Dáváte si a plníte je?

13 komentářů:

  1. Marcie... Salik a navleky ti budu urcite svedcat a do buduceho roka prajem vela zdravia... Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Ti Janinko, Tobě přeji také jen to nej... v Novém roce !

      Vymazat
  2. Milá Marcelko...do nového roku Ti přeji všechno nej....hodně zdravíčka,štěstíčka,pohody a lásky.
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Ti Jani, přeji Ti také jen to nej...do rou 2014!

      Vymazat
  3. Ahoj Marci,uháčkovala sis krásné doplńky a určitě ti budou k užitku,v Irsku neustále fouká,nemám pravdu?Na mail jsem úplně zapomněla,bylo pořád něco a tak alespoń touto cestou přeji Marcelko št´astný Nový rok 2014,hlavně zdravíčko.
    Taky rozmlouvám se zemřelými,maminka mi zemřela Marcelko taky v 51 letech,je tomu už 36 let.Krásný večer přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tehdy byl pro nás jejich věk pomalu stáří, nyní je mi o dva roy víc, než bylo jí a říkám si, že zemřela mladá, až moc mladá! jsou věci a události, které nelze změnit...bohužel. Helenko, přeji Ti to, co si sama nejvíc přeješ! Každá z nás má svá utajená přání...

      Vymazat
    2. Děkuji Marcelko,tobě taky vše dobré a hlavně zdraví.

      Vymazat
  4. Ahoj Marcelko
    Do Nového roku Ti přeji aby se ti vyplnilo vše co chceš, aby se ti splnilo ,a čeho chceš dosáhnout.Samozřejmě také hodně zdravíčka,štěstíčka a spokojenosti.Marťula

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mart, díky Ti za Tvá slova. Přeji i Tobě vše, aby bylo tak, aby dobré to bylo!

      Vymazat
  5. Ahoj Marcelko, moc hezké háčkování a ta barvička:-) I já rozmlouvám s těmi, co už nejsou mezi námi a často si také říkám, jak se všechno mění, zda by ten náš uspěchaný svět poznali. Na mého dědu se naše děti pamatovat nemohou, k babičce ještě obě jezdily na prázdniny a tak jsou ve vzpomínkách stále s námi. I rodiče mého manžela, příbuzní, kamarádi.....je jich čím dál víc.....Snažím se dávat si reálné cíle i co mohu osobně ovlivnit. Většinou dokážu, co si hodně přeji. Akce jako dodělávky beru hlavně jako motivaci - když si uvědomím, udělala jsem toho za rok docela dost. ahoj a hezké poslední hodiny letošního roku. Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také mohu říct, že to byl, přes všechno trápení, dobrý rok! trápení myslím s tou školou, kterou jsem chvílemi chtěla vzdát. Snad mi bude k užitku... Já si třeba mé dědy nepamatuji vůbec, protože oba odešli v době, kdy mí rodiče byli oba docela mladí. nechápu, jak mohly obě babičky v té době vychovat samy každá 4-5 dětí. Nebyli bohatí a přesto bylo všechno tak nějak lepší, než nyní.Přeji Ti Zuzko pěkný poslední den tohoto roku! A jen to nej...v tom přicházejícím!

      Vymazat
  6. Marcelko přeji krásný nový rok:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko děkuji, Tobě a celé Tvé rodince přeji dobrý rok 2014!

      Vymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!