úterý 16. dubna 2013

Troška háčkování+Window of English no.4.

I
Včera jsem po třech dnech psaní projektu do školy potřebovala opravdu oddych.Když jsem se vrátila ze školy a otevřela blogy k nahlédnutí,hned mne zaujaly podkafíčka u Denisky.Už jsem je kdysi zkoušela uháčkovat podle blogu jedné španělky,ale bez návodu a tehdy jsem na to nemohla přijít.Jsou tak jednoduché,že druhou jsem již háčkovala z hlavy.Moc se mi líbí Na tyhle jsem použila ze syslírny malá klubíčka zbytků a určitě nejsou poslední,která jsem zkusila.
Zítra opět od rána budu psát další práci,protože obě musím příští středu již odevzdat.Tak dnes ještě večer věnuji háčku a relaxu.
Hrníček je také nový,koupila jsem ho za dvě eura padesát a je mi moc líto,že měly v Super Valu poslední.Prý měli i ve žluté a bleděmodré barvě.Musela jsem si udělat radost,někdy je to potřeba.





The pictures shows you,how important in care of elderly  people its smiling,touching and kind behaviour.The pictures are from my project..Non -verbal communication in every stage of Alzheimer's Disease has pilot role.It is important to take his hand,holding the shoulders, caressing him and smiling at him.Tune and melody of us voice is of great importance and presence of our people.Throughout the care of the client must be treated with respect and dignity!Jeden maličký úryvek z mé třídenní víkendové práce.Je to náročné ale o to víc přemýšlím o všem,o čem se učím a hlavně o stáří,o tom,jak se někteří lidé chovají ke svým rodičům či prarodičům a jsem z toho docela smutná.Myslím,že zde se spousta lidí chová,možná i díky víře,ke starým lidem daleko lépe.Mrzí mne,že jsem neměla fotoaparát s sebou ve zdejším Nursing Home-domově důchodců,protože již budova,zařízení,nábytek a spousta personálu mne přiváděla do údivu.Připadala jsem si,jako někde v luxusním hotelu a ne v domově důchodců.Když si vzpomenu,jak vypadá DD u nás v Lounech,připomínal mi víc nemocnici,než domov.Ale je pravda,že je to mnoho let co jsem tam byla na návštěvě a možná je situace dnes lepší.
Mějte se krásně,hodně sluníčka a dobrou noc!

10 komentářů:

  1. Ahoj Marci,podtácky jsou krásné a taky krásně barevné.Nový hrníček má na vybranou.Péče o staré lidi je na různých úrovních.Jsou domovy a domovy.Když si někdy uvědomím,že i já možná někdy skončím v takovém zařízení,nemám děti,takže je to docela možné.K pečovatelskému povolání přináleží i kus srdce,bez toho se to dělat nedá.Krásný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsme na tom stejně Helenko,já sice dva kluky vychovala,ale možná taky v takovém zařízení jednou skončím.Kdoví?Měj se moc hezky.

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Jo relax ten mi jde,líp než psaní projektů do školy!

      Vymazat
  3. Ahoj Marcelko, moc hezký výsledek realaxu. I hrníček se mi líbí. V článku neznám pár slovíček, ale z významu bych si je dokázala domyslet. Je to odborný text a tak bych si je asi později vyhledala ve slovníku. Nevím dignity, Disease, treated jenom si je domýšlím. Moc děkuji - anglické okénko mne moc baví. Opět nechávám příležitost k překladu dalším. Ahoj a hezké psaní, které půjde skoro samo:-) Držím palce Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tuhle chvíli již určitě víš,co znamenají ta slova.jsem ráda,že Tě to baví,ale jsi asi jediná.Ale to nevadí,já si tím osvěžuji svou pamět a znalosti.Měj se krásně!A díky!

      Vymazat
    2. Ahoj Marcelko, já ti moc děkuji. Třeba se časem někdo přidá:-) Skutečně jsem po letech vytáhla slovník a nechám si ho po ruce:-) Ahoj a hezký pátek - já mám po dlouhé době den dovolené:-) a snad se pustím do šití. Zuzana

      Vymazat
  4. Marcelko, krásný hrneček ... a posšálky máš také parádní.
    Hezký večer ... Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Věruško,podšálky se mi líbí,zítra je hned daruji.Budu pak muset háčkovat nové.krásný večer i Tobě!

      Vymazat
  5. Ahojky Marci!!!
    Podkafíčka jsou krásná.Návod jsem viděla na MMB a nejsem si jistá,jestli ho nakonec i tam nevkládala Deniska.
    Já teď na háčkování moc času nemám.Skoro každý den teď chodím do práce dřív a zústávám déle.No a pak aspoň na chvilku zahrada...
    Marci,moc tě zdravím!!!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!