čtvrtek 11. dubna 2013

Háčkovaný polštář a Window of english no.3.

Během prvního měsíce ve škole jsem doháčkovala tento polštář,na jehož fotku jsem dnes narazila a proto Vám jej ukazuji.Je z kluba 400gr irské příze,která obsahuje 20procent vlny.Docela se povedl a hlavně hřeje!
A z kluba ještě zbylo na polštář šedobílý podle Blanky,který už má uháčkovanou i zadní stranu.A ten Vám vyfotím až ušiji v ruce vnitřek do polštáře.Což mi tedy asi bude chvíli trvat.


A toto je dnes okénko anglického jazyka.Krásný obrázek ,mně se moc líbí i motto na něm.A myslím že je velmi jednoduchý.
A rozluštění minulého okénka:
1.přísloví-Nejezdi na vysokém koni....význam přísloví-Dont be arogant!-Nebud arogantní!
2.přísloví-Jedno jablko denně,nemusíš k lékaři!
3.přísloví-Zavřená pusa neuloví mouchy!It is better not say anything,than to say something that might to you into trouble!někdy je lepší neříct nic,než říci něco,co tě může dostat do problémů!

Doufám že jste dnes měly příjemný den a krásné myšlenky,protože Vám chci popřát všem dobrou noc a příjemné sny a to další částí of english-Dreams is not what you see in sleep,is the thing which doesn't you sleep!

11 komentářů:

  1. Ten se ti povedl, moc pěkný:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Ajko,jsi má věrná čtenářka ,koukám!Hezký víkend M.

      Vymazat
  2. Marci, krásný polštář! Hezký den! Adriana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snažím se Adrianko,jen nyní nemám moc času.Měj se fajn!

      Vymazat
  3. Polštářek je Marci krásný.A to přísloví je moc krásné.Krásný večer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přísloví se mi také líbilo Helenko,proto je v příspěvku,aby se mohlo líbit i ostatním.Krásné dny!

      Vymazat
  4. Ahoj Marci!!!
    Polštářek je krásný a ten kulatý bude jistě také.
    Přeju ti prima víkend!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blani zas mám dva projekty do školy,tak nevím,kdy ten podle tebe dodělám.Je toho nějak moc.Hezký víkend a hodně sluníčka Ti přeji a díky za návštěvu u mne!

      Vymazat
  5. Ahoj Marcelo, uháčkovala jsi moc hezký polštář a myslím si, že by z motivků byla hezká i deka:-) Přísloví je pravdivé a dobře jsi ho vybrala, líbí se mi a dokonce znám všechna slovíčka. Je vidět, že jsme měli skvělého učitele. Nedávno jsme s kamarádkou vzpomínaly, že se nám po hodinách angličtiny stýská, že to bylo fajn a že nám i po letech v těch hlavách přece jenom něco zůstalo. Kamarádka si dělala certifikát a říkala, že uměla i spoustu gramatiky. Já si zase osvěžila ruštinu. Sice jsem z ní maturovala, ale skoro všechno jsem se musela učit znovu a navíc se jazyk na těch XY let dost změnil (hlavně skončil socialismus). Problém byl, že se před deseti lety nedala sehnat skoro žádná učebnice ruštiny:-), ale zvládla jsem to a splnila jsem si vše, co jsem chtěla a potřebovala. Blogy v angličtině si nepřekládám a snažím se je přečísta porozumět jim. Moc mi vyhovuje, že mám od tebe zpětnou vazbu a hlavně informace, které se ze žádné učebnice nedozvím, o tom, jaký je život za velkou vodou - já bych se asi odstěhovat nedokázala. ahoj a hezký víkend. Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já sháněla o Vánocích v Praze nějakou knihu od českého autora v ruštině a mohu teda říct,že jsem se dost najezdila a naběhala.Ale nakonec jsem sehnala Svejka,to jsem měla radost.Sice cena knihy mne málem porazila,protože ještě předtím jsem jich koupila pro sebe asi pět,takže jsem si udělala s sebou pěkného ježíška.Já tak úplně odstěhovaná ještě nejsem Zuzko,ale přemýšlím,co dál.Uvidím, až dodělám ten kurz.Měj se moc hezky! Marcela

      Vymazat
  6. Ten polštářek je nádherný, to bych chtěla někdy zkusit, až bude čas. A přísloví jsou super.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!