úterý 30. dubna 2013

Na dobrou noc...English window no 6.



O dešti bych mohla zde v Irsku psát román.Pokud jen mlží-shower rain, je to skvělé pro pokožku obličeje. Ale v Irsku leje někdy celý den, někdy pětkrát za den, mraky uletí a je třeba pět minut krásně slunečno a pak zase prší. Už jsem si zvykla docela. Deštník pomalu již nenosím, přece nejsem z cukru. A jen tady jsem zažila, že jsem šla po chodníku  a najednou metr přede mnou slejvák,  hustý jako provazy. A já suchá,  udělat dva kroky byla bych skrz naskrz mokrá.Velmi často je na obloze duha. A díky tomuto deštivému počasí je Irsko nádherně zelené.Taky se mu říká Smaragdový ostrov, prý je tu až čtyřicet odstínů zelené v přírodě.Je pravda, že se tu neohřejeme, protože pokud se náhodou udělá krásně, slunečno a teplota je kolem 22 nebo 25 st. irové šílí, na ně nezvyklé teplo.
Normální a pro ně příjemné počasí je tak 17 až 20 st. A když se povede , že jen dvakrát za den zamlží, moc nefouká a dokonce se ukáže sluníčko, mají irové pusy od ucha k uchu a z dálky na sebe volají : Lovely day !
Tak Vám všem přeji zítra Lovely day! plný sluníčka a úsměvů !

2 komentáře:

  1. Marcelko i tobě krásný den ... a musím přiznat, že já bych asi za chvíli zmrzla. Jsem teplomil.
    Věra

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Marcelko, přeji krásný první máj. Jak jsi psala o tom slejváku, tak to asi padali psi a kočky (u nás se říká, že padají trakaře). Asi bych si na podobné počasí zvykla, nemám ráda velké teplo. Tady se teď citelně ochladilo a manžel včera zapnul topení:-), byla jsem plavat a tak nechci nastydnout. Dostaneš se k moři? Máš případně nějaké to foto? Ahoj a přeji hezký celý květen Zuzana

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!