čtvrtek 4. dubna 2013

Barm Brack?Window of English....

425ml cold tea
200 gr brown sugar
350gr dried mixed fruit
275gr self-raising flour
1egg,beaten




Put the tea,sugar and mixed fruit into a bowl.Cover and leave overnight.
Sift the flour into a bowl,then gradually beat in the egg and tea mixture.
line a 1kg loaf tin with a double thickness of greased greaseproof paper and spoon in the batter.Put into the oven preheated to moderate-180 C or Gas Mark 4,and bake for 1,5hours or until a knife inserted into the centre comes out clean!Cool to lukewarm in the tin,then transfer to a wire rack to cool completely.Remove the paper before serving!

Slíbila jsem,že budu vkládat okénka v anglickém jazyce,pro případné procvičení angličtiny některé z Vás a i mé!Dnes jsem Vám dala recept z z irské kuchařky ,jestlipak uhádnete na co?Běžně se tu prodává v obchodě a je to oblíbený zákusek k čaji s mlékem.Jsem moc zvědavá na Vaše reakce a komentáře!A upečte si!Jen přidejte náš prášek do pečiva,uhádne někdo proč?


14 komentářů:

  1. Ahoj Marcelko, skvělé....je to něco na způsob perníku se sušeným ovocem a mouka už prášek do pečiva obsahuje /samorostoucí/. Jenom zatím tápu nad některými slovíčky. Musím se podívat, co je v surovinách beaten....ale asi bych to zvládla upéct. Tak jsem nezapomněla úplně všechno, angličtinu jsem se učila v dospělosti a do roku cca 2005 a od té doby se pokouším přinutit nějak znovu začít. -Marcelko, skvělé, jen tak dál a možná by nebylo marné nechat si zviditelnit komentáře až po schválení, aby si nás víc mohlo potrápit mozkové závity:-) to jsi mi dnes večer udělala radost - doufám, že i ty budeš mít hezký večer. Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zase jsem odpověděla špatně,máš tedy komentář dole.

      Vymazat
  2. Hmmmm..... určitě to bude irský zákusek k čaji:-))))
    No vím určitě, že podobného jsem nic nepekla, akorát jednou jsem pekla nějaké sušenky, ty se taky zadělávaly čajem, ale tohle vypadá na něco jako biskupský chlebíček, s tou spoustou ovoce by to mohlo být dobré:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to dobré-je to čajový chlebíček,něco jako náš biskupský.

      Vymazat
    2. No jo, že mě to nenapadlo..... když je to z čaje, musí to být čajový chlebíček:-))))

      Vymazat
  3. Zuzko paráda, egg,beaten je ušlehané vejce.A je to čajový ovocný chlebíček.Je takový tužší,ale mně chutná.jen v tom prodávaném je ještě nějaké koření přidané,musím se v obchodě podívat na složení,je zvláštní,minule jsem nepoznala,co to je podle chuti.Na Vánoce byl Barm Brack v akci za jedno euro a v jednom z nich byl zapečený prsten s diamantem.Dárek pro jednoho zákazníka Super Valu obchodu.Tak jsem si ho taky koupila a měla v ně, jen hliníkový kroužek.Na diamanty si asi ještě počkám!

    OdpovědětVymazat
  4. No tak určitě to bude velice dobré a chutné,ale já si to prostě neupeču.Zatímco moje sestra překládá z angličtiny knížky,já anglicky neumím ani ťuk.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blani 425ml studeného čaje,200gr hnědého cukru,350gr sušeného ovoce-mix,275gr mouky hladké a přidat náš prášek do pečiva a jedno vejce-ušlehané.Do čaje namoč večer sušené ovoce do mísy ,do které ráno přidáš mouku s práškem a to vejce.Do toho čaje večer s ovocem i cukr.Vyliješ do formy na 1kgramový chlebíček,vyložené pečícím papírem a ten můžeš potřít lžící másla.Pečeš na 180st hodinu a půl nebo dokud nůž kterým zkusíš zda je vevnitř upečeno,nezůstane po vytažení čistý.Po upečení dáš vychladit ma mřížku a před servírováním odstraníš papír.Tak a můžeš péct!

      Vymazat
  5. Marcelko, děkuji za zajímavý prima recept i anglické opáčko. Obojí se náramně hodí. Z čaje jsem ještě nic nepekla.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak jsem se Marcelko trochu namáhala,ale hned při první ingredienci jsem si pomyslela,že to mám špatně,zmátl mě ten čaj.Na anglinu jsem chodila 2 roky,ale jsem už asi stará,nelezlo mi to do hlavy,ale já se ani tak nějak pilně neučila,prostě jsem to vzdala.No jo,tak budu chodit k Tobě opakovat nebo se dál vzdělávat.Krásný víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko,pod komentářem Blanky je recept v čj.Tobě krásný týden!

      Vymazat
  7. Pečení a angličtina...to je skvělá kombinace. Užitečné a moc ;-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé Vivi děkuji a vítám tě tu u mne!K Tobě chodím často.Hezký týden Ti přeji!A upeč si čajovej chlebíček!

      Vymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!