sobota 23. února 2013

Hurá ....víkend je tu!

Mé tvoření pro Helenku do Slaného ve výměně u Ajky
  1. Dobrý večer milé blogerky,teda řeknu Vám,že po týdnu ve škole jsem se těšila na pátek jako malé dítko,školou povinné!Taky jsem po návratu jen zašla do knihovny pro literaturu-např.Alzheimer a péče o lidi postižené alzheimrem,Parkinson a jeho příznaky a Stařecká demence.V angličtině samo sebou.No,mám dost!Dnes jsem měla celý den na krajíčku slzy a říkala jsem si-holka ,co Ty tu děláš?Budu se snažit to nevzdat,ale po prvním týdnu mám o sobě mínění,které snad ani nemohu napsat.Stačí ,že mi celý den lítá mojí vlastní hlavou.Hned jak jsem se vrátila z knihovny,uvařila jsem si kávu a sedla k počítači.Našla jsem mailík od Helenky Záhorové,pro kterou jsem tvořila ve výměně a tak se mohu pochlubit,čím jsem jí udělala radost.Dáreček došel v pořádku a Helence se líbil.Helenka nemá svůj blog,ale tvoří např.pro předčasně narozená miminka pro Zlatý kulíšek,další její tvoření je na MMB.http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=312365&id=0&album=0     Je škoda,že nemá svůj blog,protože má spoustu krásných háčkovaných výrobků a např.pro ta miminka uháčkovala 96ks bačkůrek,čtyři deky a asi třicet čepiček a svetřík. Prostě šikulka tam od nás!A protože jsem se potřebovala nějak odreagovat,vzala jsem pak do ruky háček a háčkovala dekorace na Velikonoce,s kterými se pochlubím někdy příště.Přeji Vám všem krásný víkend a dobrou noc!                 

7 komentářů:

  1. Helenka je opravdu šikulka:-)
    A tys jí poslala moc pěkný dáreček:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  2. Ajko díky,koukám že jsi stejná sova jako já!Mně dnes to spaní nějak nejde,právě jsem dovyšila očička zajochům a pípálkům!

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Marcelko, moc hezké věcičky do výměny. Prostírání se srdíčky se mi líbí a zajda je také skvělý.....jsi šikulka. Také obdivuji, že jsi se pustila do studia v "cizím" jazyce, sice nevím, jak dlouho už jsi v Irsku, ale problematika seniorů je sama o sobě dost složitá a ještě v nemateřské řeči. A spousta odborných termínů....ale ty to zvládneš. Určitě bude lépe a lépe..... Nevím, zda jsi četla nějaké knížky od Hany Whitton roz. Parkánové. Ta se vdala do Anglie a v některých svých knížkách popisuje svůj život v novém domově. Uměla dobře anglicky a byla dobře přijata - knížky jsem si velmi ráda přečetla. Ahoj a hezký víkend. Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ty knihy jsem nečetla,knížky to je to,co mi tu opravdu chybí.Vždycky sem táhnu v kufru 5až10 knih a pak je přečtu za týden a zas čekám až poletím.Z těch odborných výrazů jsem právě tak vykolejená,nemyslím si,že umím dobře anglicky.Právě že nyní se cítím,jako že neumím vůbec nic.Tobě také hezký víkend!

      Vymazat
    2. A neuvažuješ o čtečce a e-knížkách? Nabízeli mi v knihovně půjčení čtečky - já mám ráda papír....ale brácha ji má a má stažené i nějaké knihy. Mamka si na čtečce něco četla a docela si to pochvalovala. na netu se dají sehnat i naskenované knížky, ale vůbec netuším, zda tam je i beletrie. Já chodím asi do třech knihoven....I když se musím přiznat, že mám rozečtenou i jednu knížku v angličtině - jsou to povídky.....teď "trénuji" na zahraničních blogách - nedávám si přeložit.....ahoj Zuzana a pamatuj si, držím ti stále palce, kurz určitě zvládneš:-)

      Vymazat
  4. Ahoj Marcelko
    Moc hezký dárek jsi udělala pro Helenku.Tyto výměny jsou opravdu bezva.Koukej se pěkně učit.Toto vše mám za sebou.Je to těžké,ale.....potřebné.Hezký víkend Marťula

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Martul,snažím se a to mi věř,že hodně!Krásnou neděli!

      Vymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!