pátek 3. června 2016

Včerejší....,

 Hledíky mi pěkně povyrostly. I bohyška-hosta se drží. Mám novou konev na zalévání a poctivě brzo ráno a večer po zapadnutí sluníčka zalévám.
Na plochu, kde se vyskytoval kopec nepořádku, zaveženém hlínou, vysazena semínka trávy. Taky dělá radost a roste. Ale řídce takže budu muset semínko ještě přikoupit.
 U zdi pokračuji.Milion koleček špatné hlíny s drny vyveženo na louku , znova zryto, vybráno opět halda kamenů a zasazeny břečtany. Zatím na půlku. Protože na druhou část potřebuji opět kolečko, které mi snad Petr půjčí opět až v úterý.
 Z kamenů opět vytvořím pruh záhonek před břečtany a na zbytek po srovnání do roviny s ostatní plochou vyseji travní semínko. Pořád mám co dělat!
Pejsci vše sledují a pořád za mnou chodí. Na sluníčku se vždy chvíli povalují, pak utečou domů do chládku a zase mne přijdou zkontrolovat.
Není to moc vidět, ale hortenzie po zasazení začala měnit barvu listů do tmavo bordočervené. Taak doufám, že to není znamení, že odchází...

A u plotu začal vyrůstat měsíček zahradní. Od 15.6. tu týden nebudu, jsem zvědavá, jak záhon bude vypadat po mém návratu.
A svetr budu párat. Prostě se mi nelíbí, jak je široký.Navíc stejný odstín příze, ale zjistila dvě šarže v balíčku a na svatru je to docela znát, jako-by to byl úplně jiný materiál. A  taky vidím pár chyb, takže proto začnu raději znovu.
Od soboty tu totiž mají přijít deště a trvat až do mého odletu. Konec slunečných dní. Dnes má být poslední den se sluncem, od zítřka bouřky, mraky, deště. Sice teplo, 19 st. ale v dešti venku nebudu a budu mít čas na pletení. Tak snad  u vás slunečné počasí vydrží a užijete si báječný víkend!

7 komentářů:

  1. Teším sa s tebou zo všetkého čo klíči:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Marcelko, Ty se teda na té zahrádce nadřeš. Vydrž, rostlinky a květiny Tě odmění svou krásou. M.

    OdpovědětVymazat
  3. Marcelko,
    Ty zase hezky zahradničíš!!
    Dnes jsem si na Tebe hoodně vzpomněla, viděla jsem totiž klubíčko obrovské s názvem "Irská zahrada", bylo takové bílo-zeleno- růžové...bylo moc hezké, jako bude Tvoje zahrádka!! A psí kontrola musí být, to je jasné- zda to přece dobře děláš!! my už deště a bouřky máme týden, tak by mohlo teď dva dny být hezky- když máme ten víkend!! A když se něco nelíbí, je jasné, že se páře!!! :o(( Já jsem takhle začala v létě plést raglán a je také hodně široký---je uložen a bude vypárán :o)))

    Měj se moc hezky a mávám!!! Jarka

    OdpovědětVymazat
  4. Marcelko, sleduji tvou zahrádku jak se mění a musím napsat, že se mění krásně..a určitě se ti odmění spoustou květů, pak už na ní budeš jen odpočívat a kochat se:o)..Měj se moc a moc krásně!!
    Inka PS: Jedeš na svatbu?

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Marcelko, zahradničení ti jde:-) - trávu bych zatím nechala, určitě se rozroste a rozkošatí. ke svetru - s kolegyní máme takový "slogan" - znovu a lépe - to když se nám v práci něco nepovede podle původního záměru - tak budu držet palce, aby u tohoto svetru zaznělo "znovu a lépe" jenom jednou:-) ahoj a hezkou neděli. Zuzana

    OdpovědětVymazat
  6. Paráda! Na to, že jsi začala od nuly, je to fakt bezva. Držím pěsti!

    OdpovědětVymazat
  7. Zahradníce,ať se ti právě daří!
    Posílám pozdravy, Helena

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!