pátek 15. ledna 2016

Sněžnoněžno

Od noci máme sníh. V Irsku. Tipuji, že kalamita největší a školy zavřené...Nevím to jistě, ale podle dětí ,před chvílí venku, bych řekla, že velký problém. Ostatně, jako každý rok, kdy tu nasněžilo. A mrzlo...


Venku bílo a v mých rukách bylo taky. Dostala jsem zakázku. Z příze Elian nicky. Měla jsem tu zbylá klubka, tak než šedá za mnou dorazila poštou z Prahy, zkusila jsem vzor z bílé. Ale ouha, bílý Elian byl nějak silnější, než to, co dorazilo. Z bílé je dečka do kočárku 75x70.  Té šedé mám šest klubek ,ale na jehlicích je to teda hustý. Tenoučký, třepivý, vzorek rozšířen o tři pruhy, takže nekonečno. Bude to podle mne záclona, ne dečka. Ale odsud má letět do Barcelony a z Barcelony do Los Agels. Prý je tam vedro. Tak třeba záclona bude na přikrytí malé slečny stačit. Až bude foukat teplý mořský vítr... Jen to budu plést asi hooodně dlouho. Přemýšlím, čím vlnu zdvojit. Elian je umělina , akryl, Možná by stačilo dát Elian dvojmo, ale bohužel bylo pouhých posledních šest klubek. A tady jsem ho nikde v e-shopu nenašla.Tři klubka dvojmo, to nebude dečka, ale pánský kapesník, trošku větší ,krajkový. tak se budu muset domluvit se zákaznicí...Bílá dečka poletí asi jako dárek , nebo ji dostane Olivia, bývalá sousedka z mého bytečku, která má tento týden porodit třetí baby. Možná pak dostane růžový či modrý okraj.


Foceno " in progres" předevčírem a včera ,vlastně dnes v půl třetí ráno po vypnutí. A koukám, že tam je chybka. Malá ,ale já ji vidím.

10 komentářů:

  1. Týmto vzorom som z bielej bavlnenej priadze uštrikovala pulóver s dlhými rukávmi, prišila sukničku z bielej madeiry a Naďa mala šaty na prvé sväté príjmanie. Jediná bez krinolíny.Po sv.prij. si dala ruženček na krk, ako korále a zostrih na páža, hotová éra charlestonu...no farár gúľal očami...neposedela, nepostála:-)
    Keby sa to všetko dalo odkladať...hoci Dorotka v nich bola dlho doma za princeznú.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snežnonežno :-)

      Vymazat
    2. Díky Alenka, za to, že jsem mohla použít Tvé slůvko, tak boží... šaty musely být úžasné, úplně je vidím...jak byly sněžnoněžné!

      Vymazat
    3. Už som prišla na to čím je to tvoje slovíčko krajšie, máte háčik-mäkčeň aj na e !
      :-)

      Vymazat
  2. Ahoj Marcelko, mávám za vodu. Tady napadl sníh prvního a postupně nějaký připadával - až když začalo 10 pršet, roztál. Ráno bylo trochu bílo také, ale přes den většinou sníh zmizel. Kalamita je u nás každý rok - silničáři jsou tradičně zaskočeni první sněhem:-) Moc hezký vzorek - a chybička není skoro znát (hloupý to nepozná a chytrý si bude myslet, že to tak má být:-))) ) Tak ať se ti daří v pletení:-) ahoj Zuzana - a hezký víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mávám Zuzanko, tady z toho taky bude za chvíli břečka. I když irové tvrdí, že nyní teprve začne zima a mráz! Už jsem párala tu šedou a začala na menších jehlicích, to bude dílo...asi to budu plést hrooozně dlouho, je to jako kdybych pletla s nitkou...Hezký víkend i tobě! M.

      Vymazat
  3. Marcelko, dečka je krásná :-))Moc hezlý vzoreček :-))U nás je taky ještě trošku sněžno :-) Hezký víkend :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Marcelko, vzor je klasika, ale nikdy se neomrzí, moc krásný!
    A sníh - taky na něj čekáme...
    Posílám pozdravy, Helena

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!