neděle 6. prosince 2015

2. adventní neděle

Dnes jsem šla tady ve Virginii na zahradu vyhořelého a vybydleného domu, kde rostou divoké, přerostlé tůjky. A pak doma trochu tvořila.


Stromečky budou zdobit vchod mého domečku a Renaty domečku. Moc ozdůbek už jsem neměla, ale myslím, že se docela povedly. Jen ty tůjky jsou tu nějak světlejší, než tam u Vás.

Trošku zdobím, i když jsem smutná, protože plánovaná návštěva o Vánocích se bohužel nedostaví. Moje kamarádka Zdenka začala pracovat na benzínové pumpě a tak je ve zkušební době a nemohou za mnou přiletět. Budu sama s hafánkama.

Taky už i peču, zatím mám perníčky, ale ne ty mé, podle nového receptu. Jsou podobné těm, co se prodávají v Ikea. Zkusila jsem poprvé do košíčků Křehulky-to jsou vlastně rakvičky, které se zdobí šlehačkou. Další mám kokosová kolečka, zdobená čokoládou a kokosem a mandlové sirky. A budu pokračovat. Nejen doma, ale budu péct i Irence, které z Litvy přiletí vnoučata na Vánoce.Ona se chce kvůli partnerovi Vládovi naše cukroví naučit, tak jí budu pomáhat.

A taky zápasím s rukávem na svetru. Jehlice Knit Pro jsou skvělé, ale na rukávy jsou trochu delší, pletu způsobem magic loop, ale je to fuška. každých deset ok pootočit celým svetrem a vytáhnout lanko. 
Zítra jdu opět k lékaři na kontrolu, ve středu na krev na kliniku kvůli Warfarinu a ve čtvrtek mi budou zateplovat dům. Celý den budou vrtat okolo celého domu do zdi díry a pak dovnitř nafoukají nějakou pěnu. Po deseti dnech větru a deště byl dnes první den bez deště a chvílema vysvitlo i sluníčko. Sněhu se tady určitě nedočkáme.Vám všem přeji hezký 3. adventní týden!

7 komentářů:

  1. Marcelko, krásně jsi vyzdobila a cukroví..paráda! To já ještě nezačala..To, že budeš sama o Vánocích je smutné..určitě si na Tebe alespoň hezky vzpomenu..Měj se krásně a i Tobě krásný adventní čas..Inka

    OdpovědětVymazat
  2. Marcelko, ty tůjkové stromečky jsou moc pěkné. Hezky si ozdobíš domek.
    M.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Marcelko, ty jsi pilná - máš moc hezké dekorace a už dokonce i pečeš....chodíš vůbec spát? Mávám za vodu a přeji hezký večer a ať je příští týden vše OK. ahoj Z.

    OdpovědětVymazat
  4. Marcelko, krásně jsi stromečky nazdobila ;)) Taky už jsem dnes dvoje cukroví upekla :)) Krásné adventní dny Ti přeji :))

    OdpovědětVymazat
  5. Marcelko, krásně jsi stromečky nazdobila ;)) Taky už jsem dnes dvoje cukroví upekla :)) Krásné adventní dny Ti přeji :))

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Marcelko
    Máš hezky nazdobeno,stromečky se ti povedly.....také už peču,,,perníčky jsem pekla s Adámkem a dala jsem mu je domů.Moc mu chutnala ta poleva.Přeji zdravíčko a hezké adventní dny,

    OdpovědětVymazat
  7. Marcelko přeji ti hezký adventní čas. koukám, jak už máš napečeno a ten svetr vypadá úžasně!
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!