neděle 4. října 2015

Když jdu spát...

musím do prvního patra, do ložnice. Ta vypadala poprvé takto:
Prázdná ložnice, bez koberce
I v ložnici se několik týdnů pracovalo, řezalo, brousilo a potom uklízelo. Do výklenků jsem s šikovným Vládou ,partnerem Irenky, která se mnou byla ve Francii, vymyslela regály. Místo skříní. 

Koupila jsem trámky, šrouby, hřebíky. Vláda vytvořil nejprve návrh v počítači , ten jsem schválila a během dvou výkendů mám regály hotové. Vláda pracoval nahoře, já řezala trámky dole v kuchyni listovou pilkou. Na každý regál jich bylo potřeba sedm. Tam ,kde nedám krabice, položím karton z krabic, aby věci nepropadávaly dolů.
Původně jsou míry na krabice od banánů, ty nosím postupně ze Supervalu, ty popsané jsem potapetovala, ostatní nechám asi v přírodní barvě. Doplnila jsem je několika boxy z plastu, ktré mají víka.










Postupně budu regály zaplnovat nejen oblečením, ale bude v nich místo i pro mé kufry, kabelky, mé potřeby na tvoření,  pod tyčí na ramínka je místo na box plný vlny, nad hlavou budu mít obrázky, knížky a časopisy. Je tu i druhé křeslo z Ikey, které se mi nevešlo do obýváku. Na stěnu proti posteli bych chtěla podlouhlou nízkou skřínku, zatím hledám po bazarech. 
A přemýšlím, zda regály zakrýt, závěsem, či roletou. Zatím jsem hledala rolety a nebo nějaké přírodní rohože,  bez výsledku. Cenově výhodné rolety mají délku jen 165 cm. Musela bych na každý výklenek dát dvě nad sebe. Ty druhé, od stropu dolů k zemi, zatahující se v kolejničce jsou krásné, v mnoha barvách, ale jsou tu drahé. Tak zatím budu šetřit do obálky s nápisem "regály-ložnice" a uvidím, co dál... Ale protože na Vánoce se ke mně na návštěvu chystá taxikářka Zdenka s mužem, první, co musím vyřešit, je nějaká další postel. Včera a dnes jsem pracovala opět na zahradě, dojít do prvního patra je dnes docela problém. Bolí mne záda i všechny svaly na nohou. A zdá se mi, že práce nijak nepokročila, jen to kamení mi tam snad roste! Od zítřka bude v Irsku pršet, tak si od zahrady odpočinu. Vám všem díky za komentáře a příjemný týden, snad bez deště!

7 komentářů:

  1. Marcelko, pěkně si to zařizuješ. Budeš to mít útulné, jen šetři síly. Moc na Tebe vzpomínám. Marie

    OdpovědětVymazat
  2. Super! Teeeda, ty budeš mít hezký vánoce! těšila bych se už teď!

    OdpovědětVymazat
  3. Paráda Marcelko, krásně se zařizuješ:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Marci, ty tedy jedeš! Regály sis vymyslela parádně, jen moc nespěchej, ať tě tělo nezradí...
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkně zařízená ložnice :-)) Regály vypadají moc šikovně :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Marcelko, dobře jsi vymyslela regály do ložnice:-) asi bych dala rolety, ale jenom někde - zakrýt část s ramínky, a ještě druhou třeba s prádlem a kabelkami, zbytek bych přiznala ty krabice a boxy. a také si říkám, že dvě kratší se budou lépe ovládat....ty si určitě dobře poradíš:-) a místo postele bych použila nafukovací matraci, tady prodávají takové hezké:-) a klidně by se dala položit na dvě palety nebo sehnat dlouhou paletu - viděla jsem dva a půl metru - část pak slouží jako stolek. Přiznávám, že se mi nábytek z palet líbí (však mám už nějaké v práci schované, jen je dovézt domů) ahoj a mávám za vodu. Zuzana

    OdpovědětVymazat
  7. Marcelka, super ste to vymysleli...parada :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!