neděle 8. února 2015

Baret v šedé a něco na zub....




Baret z příze Fabel Drops, spotřeba cca 80gr ,pleteno dvojitě podle návodu Terezy z blogu Barvínek. Protože mi ještě zbylo jedno celé klubko a asi 40 gr z baretu, začala jsem plést šátek Multnomah podle návodu u Vlněných sester, Začala jsem odpoledne a už dvakrát párala. Multnomah šátek půjde k baretu, pokud mi nevyjde příze, mám Fabel ještě ve vínovém odstínu, v tom případě by krajkový okraj byl z vínového odstínu a na baret bych uháčkovala vínovou kytku.Autorkou návodu šátku, který laskavě pro nás přeložily Vlněné sestry je Kate Ray z www.helloknitty.com. Je to pro mne zase výzva, protože tento druh šátku jsem ještě nepletla a jsem na sebe moc zvědavá, zda ho i s krajkovým okrajem zvládnu!


Na blogu Reve de vivre Andrea uveřejnila recept na šišky, které jsem si pamatovala z dětství. Tvaroh jsem měla, ale polohrubou mouku ne, tak jsem trošku recept poopravila, podle mých možností.

Já jsem dala: 125 gr hladké mouky
                      125 gr namletých najemno mandlí
                      250 gr tvarohu
                          2 vejce
                          1 prášek do pečiva (já nedala celý, spíš jen půlku)
                          1 velkou lžíci vlastního moučkového cukru, namletého z cukru krystalového
                             s vanilkovým luskem
                          3 lžíce mléka

Protože nemám ráda smažené na oleji- taky ani nesmím- těsto jsem dala do sáčku a nastříkala na plech pusinky. Pak upekla v troubě na 170 st do růžova. Pocukrovala vanilkovým cukrem. Byly vynikající !



Přeji Vám všem zítra  hezký začátek týdne a já jdu pokračovat v pletení šátku. Kesynka spí pod dekou a čekáme, až nám dovezou Chlapečka, kterého odvezli v pátek na krytí hárající fenečky. Myslím, že až mi ho vrátí, bude z té "dřiny" pěkně unavený. Jen mi je divné, že Kesyně vůbec nechyběl. Možná proto, že měla všechny dobroty jen sama pro sebe!

5 komentářů:

  1. Ahoj Marcelko, jsi pilná pletařka:-) a těším se na šátek k baretu. Děláš mi chutě s koblížky - zkus příště přidat rozinky - jsou pak ještě lepší:-) ahoj Zuzana a mávám za vodu:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Marcelka, tak tento receptik si ukladam a vyskusam :-) DAKUJEM...a baret je super :-)

    OdpovědětVymazat
  3. To je dobrý nápad, péct v troubě jako pusinky:-) Baret vypadá parádně, já zrovna smolim růžovou čelenku:-))

    OdpovědětVymazat
  4. Marcelko, moc chválím baret a tu úpravu receptu, já snažené taky nemusím...
    Posílám pozdravy, Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Marcelko, baret vypadá exklusivně a stříkané pusinky jsi vymyslela moc dobře, člověk si musí umět poradit. Ty pejsky Marci jenom hlídáš nebo jsou tvoji? Pániček přijede určitě unavený. Krásný večer.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!