sobota 22. listopadu 2014

První...

V noci, vlastně hodně k ránu jsem dopletla svoje první dílo na ponožkových jehlicích. Lem jsem párala asi třikrát, nakonec díky radě Oldwomen jsem lem upletla na normálních jehlicích a pak teprve rozdělila na ponožkové krátké jehlice. Jen tady v Irsku zase jinak. Jsou jen 4 kusy. Našla jsem u Věrky z blogu Ange Villan nádherné palčáky. Z irským vyplétáním. No to byla výzva. Nemohla jsem jít spát, dokud se mi nepodařil první palčák. No nevím, zda zvládnu i druhý. Ale vzorek od vzorku, to byl lepší pocit a jehlice mi už nepadaly dolů. Tady je mé první dílo...
Tak dnes se pustím do druhé. Věrčiny jsou daleko hezčí, je vidět, že je zkušená pletařka. Však já se to snad také naučím. Byl to totiž docela boj a je to na té první vidět. Ještě čekám na návod od Barvínka, která mi slíbila dát foto návod na odklápěcí palčáky. Já mám výzvy moc ráda. Jinak všem, které se mne ptají na můj zdravotní stav musím sdělit, že je mi o mnoho lépe, než před měsícem v tuto dobu. Už dojdu dál, bez studeného potu a chvění celého těla, noha sice ještě otéká, ale je to opravdu znát, že je mi líp. Jím léky na ředění krve a stále někde jezdím po doktorech. Moc Vám všem děkuji za Vaši starost ! Moc si toho vážím. Je milé vědět, že na mne někdo myslí.

6 komentářů:

  1. Marcelka, krasnu farbu si vybrala...su super :-) A som rada, ze sa citis lepsie, prajem vsetko dobre... :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Marcelo jsem pro tebe moc rada ze se tvuj zdravotni stav lepsi,do jara se snad vsech o zbavis .Tve pleteni je moc hezke ,ja jsem palcaky jeste nikdy nepletla.

    OdpovědětVymazat
  3. ty jsou krásné a jsem ráda, že je ti líp
    já taky letos pletla své první rukavice a párala jsem mockrát :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jsem také moc ráda, že Tvůj zdravotní stav se zlepšuje a máš stále chuť do pletení. M.

    OdpovědětVymazat
  5. Marci tedy smekám. To bych nedala ani náhodou. Posílám Ti enegrii na doktory a spoustu pozdravů. Lenka

    OdpovědětVymazat
  6. :-) to je bezva, že se ponožky povedly. Já se právě trápím nad ponožkami pletenými od špičky. Jsou u paty a ztracena v překladu. Až budu dělat druhé, tak zvolím světlejší vlnu, budu průběžně fotit (po kolikáté si to již slibuji?) a napíšu blog s postupem. Mám ale pocit, že tato technika nebude patřit k mým nejoblíbenějším.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!