sobota 2. srpna 2014

Háčkování pro kočky...

Moc Vás zdravím z upršeného Irska. Dnes leje od noci, docela vydatně. Ale moji chráněnci to nevnímají a užívají si každé minuty. Kotátka jsou hodně hravá a začala lézt po všech drátech, stolkách, mají na svědomí i krásnou sklenici na víno, skokem na stolek. Přemýšlela jsem jak je unavit...
Uháčkovala jsem kolečko na šnůrce a hrajeme si. A unavená jsem málem já, protože to vydrží i hodinu!
Kavky se mne nebojí, hurá! Dál si lítají pro svůj příděl z konzervy. Jsou tak drzé, že vletí dovnitř, z konzervy sundají alobal a už v kuchyni ochutnají.
Tady jsou obě , když mají dost, ještě si čechrají na střeše peří, než zase odletí. Na to čeká nejstarší kočka a jde hned střechu zkontrolovat, zda tam něco nezbylo!
Pak si jde spokojeně lehnout na paničky křeslo s teplou moherovou dekou.
A i tohle mrně přemýšlí, jak se dostat na stříšku, protože je tam jistě něco zajímavého, když tam leze ta starší kočka!
Slepice jsou v pořádku,statečně snášejí vajíčka nejen do kurníku, ale i vedle k sousedovi do zahrady. Leze se tam přes takovou zídku z kamenů a při návratu zpět- bez vajec, kam je zanášejí jsem nenašla, mi jeden kámen spadl na nohu. Druhý prst za palcem mám modrofialový a pajdám. Ze mne horolezec teda jistě nikdy nebude!
Včera jsem také uklidila celý domek, vyluxovala všech šest místností a vytřela, zalila všechny kytky v domě a že jich tu Irenka má, Ary zatím čekal před dveřmi, až ho pustím zpět. Pak jsem nanosila dříví, abych mohla zatopit v krbu. Krb ohřívá i vodu na koupání a radiátory. Večer je to docela příjemné, posedět v teple, když jsme se s Arym z procházky vrátili celí mokří.
Miluji světlo a teplo krbu, moc mne mrzí , že v mém mini apartmánu ve Virginii krb nemám.
A takhle večer spí obě kotata....
A taky Ary. Já si nalila sklenku vína, ale nevypila . Větší kotě se vzbudilo a chtělo se přes stolek podívat na plápolající plameny v krbu. Tak jsem posbírala střepy, znova vytřela podlahu, šla s Arym na poslední procházku a padla do postele. Ary mne totiž budí před sedmou hodinou ranní . Upřeně se na mne dívá a skáče radostí, jak sundám nohy z postele. A tak si tady žijeme! Krásný víkend Vám všem!








12 komentářů:

  1. Marcelko, pěkně si užíváš to hlídáníčko. Jen by to chtělo méně deště, viď. Pozdravuji za moře. M.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Marcelko, mávám za vodu a užívám si zprostředkovaně chvíle u krbu. Dnes zase máme velké teplo a fouká teplý vítr, je to docela příjemné. Před chvílí projely kombajny, obilí by snad dnes měly dosekat. Sklizeň je prý dobrá. Jdu zase "studovat" latinu, mám stažené staré matriky a musím se naučit v nich číst. ahoj Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady zase od rána leje, musela jsem s Arym už dvakrát na louku a jo docela nepříjemný. Prst mám pořád oteklý a obuji jen sandále. Zimní bunda a sandále, z aut na mne koukají jak na blázna.Tak at Ti studium jde Zuzko, krásnou neděli. Mávám Marcela

      Vymazat
  3. Marci ty si vyhraješ:-)) A koukám že máš bezva kámošky, se mnou kavky nekamarádí:-)) V srpnu topit v krbu, to tam máte fakt zimu, to nezávidím. Já doufám, že topit začnem až někdy v listopadu:-)))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes se k dešti přidal ještě vítr, zrovna jsem nanosila další dřevo ke krbu. Irské léto je již pryč. Letos jsme se opravdu neohřáli. Marcela

      Vymazat
  4. Marcelo kdyz to ctu tak to zni jako krasny idealni zivot na venkove.Mas plno zabavy se zviratky.Topis jako my ale kdyz leje tak je v byte prijemne teplo.Ted jsem mluvila s mladsi dcerou ktera od na bydli 60 km a rikala ze u nich bylo -10 a tak po obede prijedou pro dalsi naklad dreva.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ideální je to jen na fotkách, obdivuji Irenku, že z velkého města šla sem za Vládou. Od pondělí jsem na nikoho nepromluvila, jen na zvířátka. A práce je pořád dokola ta samá. Tím, že z kuchyně vycházím na dvorek, vytírám několikrát za den. Ke slepicím se musí, pro dřevo, se psem... kavky krmit atd. Háčkování jsem vezla zbytečně, pořád je šátek v kufru, nedodělaný. A dnes je tu 12 st. a leje a vichr. Měj se hezky Elli. Marcela

      Vymazat
  5. Marcelko život na venkově je koukám vyplněn od rána do večera. :-D U nás u si postarší kočka hraje jenom s naší retrívřicí. Jinak spinká a dává nám najevo, že jí máme dát pokoj.
    Měj se krásně Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu Leni, tady se člověk nezastaví do večera. Taky tu vůbec nemám problém se spánkem. Lehnu a spím jak zabitá! Krásnou neděli Ti přeji M.

      Vymazat
  6. Vidím, že se nezastavíš! On prostě dům chce své...
    Ten krb je nádherný!
    Moc zdravím Marcelko, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale co spolyká dřeva. Zase další práce,dřevo sehnat, nařezat ,uklidit. Však vy to všechny, co máte domky, znáte. Nikdy končící práce! také zdravím Helen a díky za komentář. Marcela

      Vymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!