sobota 23. srpna 2014

Háčkovaná žínka a houbička

Již od minulého týdne se trápím s kopřivkou. Dětská nemoc, alergie z jídla, vzduchu, ovoce nebo co já vím. Nejprve mi prodali v lékárně léky Cetriz a mastičku Anthisan. Neúčinkovalo, takže druhý pokus Léky na více alergií Piriton a krém EURAX-stops itching fast. Piriton beru dodnes. Většina pupínků se nyní tváří jako červené suché flíčky. Nejvíc na krku, hrudi a rukou až k ramenům. Na zádech a nohách nemám skoro nic. Na obličeji to naštěstí zmizelo po třech dnech. Proto jsem zašátrala v mé syslírně a v rámci přírody si rychle uháčkovala žínku na mytí a houbičku ze stoprocentní bavlny. Růžové. Jinou jsem už v syslírně nenašla. 
V týdnu jsem také navštívila obchod Health Way- kde mi byl doporučen tento balzám, v Austrálii se prodává pod názvem Balzám na exematickou a sensitivní kůži a také mýdlo s podmáslím. Balzám je skvělý a mýdlo také. Všechny výrobky obsahují čerstvé kravské mléko a žádné chemikálie. Tento balzám také způsobil, že jsem třetí noc normálně spala, protože jinak svědivost mé kůže pod dekou mi nedovolila spát. Nevím, zda se tento balzám nebo výrobky firmy Moogoo dají sehnat i u nás, ale na jejich stránkách zde v Irsku je spousta fotek i malých dětí s exzematickou a problémovou kůží, před a po užívání balzámu a je to veliký rozdíl. Protože spousta z Vás mých čtenářek má malé děti, proto sem balzám dávám vyfocený. Jejich další výrobky jsou např. i šampon a condicioner, pletové krémy, sprchový gel bez chemie -mléčný, čistící mléko na plet a nebo i krém na opruzeniny miminek.
A ještě se pochlubím novou přízí z on-line shopu " Knit it" kde jsem si mimo příze na Irskou lace objednala i merino lace v nádherných odstínech od modré až do zelenkava. Vedle ní je ještě Drops lace -purpel, která po tyrkysové také čeká na nějaký můj nápad.
A protože od dnes za měsíc letím do vytoužené Provence, udělala jsem si dnes v Cavanu radost a koupila si ve slevách tři halenky letní, francouzské a italské značky , ty Vám ukáži  příště. Mějte krásný víkend !


10 komentářů:

  1. To nezávidím, kopřivku jsem ještě neměla .... ale ty háčkované věcičky se mi moc líbí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Suché flíčky nezmizely dodnes, je to vážně hrozné. Ted se zase promaštuji, kokosovým tukem RAW. Snad už to zmizí! Díky Ajko za komentář.

      Vymazat
  2. Pěkná háčkovaná soupravička. Dík za info o výrobcích firmy Moogoo. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kulatá houbička je na ozdobu, po namočení je příliš těžká a tvrdá. Asi by to chtělo nějakou odlehčenou bavlnu, nebo je všechny šikulky háčkují asi jen na ozdobu, myslela jsem, že půjde použít. Ale žínka super.

      Vymazat
  3. Marcelkou háčkování i příze nádherné! A ta kopřivka! Opravdu s tebou cítím, na jaře jsem měla velmi silný atak, skončila jsem v nemocnici, vím, co to je! Od té doby nic!
    Drž se a těš se na dovolenou.
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, vyčetla jsem, že se dá při ataku kopřivky i udusit. To když kopřivka je vně i uvnitř těla. To jsem byla docela překvapená.Děkuji za komentář a podporu Marcela

      Vymazat
  4. Hledala jsem návody na irskou krajku a našla Vás,svoji jmenovkyni. Moc Vás zdravím do dalekého Irska a těším se,až budete mít hotový topík touto technikou. Mějte se pěkně. Marcela Nováková

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé ,tak to už jste druhá žena stejného jména co budu znát. Ta první pro mne tvořila ve výměně ,ale jmenovala se tak za svobodna. Koukám, že svět je plný náhod a velice malý. Děkuji za pozdrav a i já jej posílám zpět ke své jmenovkyni. Na topíku se pracuje, ale nevím ,zda jej stihnu do dovolené. Hezký víkend Marcela

      Vymazat
    2. Já příjmení kdysi dávno vyvdala,takže je moje současné....Pozdrav v pořádku přišel,děkuji za něj i přání. Víkend byl pracovní,hlavně na zahradě. Musím využít pěkného počasí. Přesto jsem stihla jednu zakázku - háčkovanou dámskou čepici a tak jsem spokojená,že jsem se mohla věnovat i svým zálibám....Přeji Vám krásné dny plné inspirace a pohody.Marcela

      Vymazat
  5. To je nádhera ty tvoje výrobky je to něco úžasného tu žínku pou žíváš nebo jen tak na ozdobu.Přeji hezký den

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!