sobota 5. července 2014

To opravdu není lečo, ale RATATOUILLE

Dnes jsem si chtěla uvařit něco jiného, co jsem ještě nejedla. A napadlo mne, že si udělám Ratatouille podle Anýzovky Cikádové. Suroviny jsem měla některé doma a některé šla dokoupit.
Na RATATOUILLE podle Anýzovky potřebujete olivový olej, sůl, cukr a zeleninu. Rajčata, papriky, cuketky,lilek, cibuli a česnek a thymián. 
Rajčata spařit a oloupat, všechnu zeleninu pokrájet na kostičky. Na olivovém oleji podusit cibuli, ne do zlatova, přidat drcený česnek. Zvlášt na třech lžících olivového oleje podusit nejprve papriku, potom lilek s cuketkama, asi osm minut a vše přidat do hrnce k cibuli a česneku, postupně, jak budeme zeleninu dusit. Papriku asi tři minutky , lilek a cuketky asi osm minut. Nakonec do hrnce přidáme oloupaná pokrájená rajčata, trošku pocukrujeme, osolíme podle chuti, přidáme snítku thymiánu. Dusíme pod pokličkou půl hodiny. Zelenina se dusí ve vlastní štávě, po půl hodině dušení poklici sundáme a necháme štávu zredukovat a jakoby zespoda zeleninu přichytit ke dnu hrnce. Ne spálit! Originál recept najdete zde:http://anyzovka-v-zemi-cikad.blogspot.ie/search/label/Recepty  Už se těším, až bude zelenina hotová. Nejlepší je druhý den po rozležení v lednici se sklenkou Rosé a krajícem chleba. Nebo jako příloha ke grilovaným kotletám. Tak to doporučuje Anýzovka. Tak kdo zkusí ratatouille jako já ?


6 komentářů:

  1. Mam velmi rada tepelne upravenu zeleninu...aj surovu...a k tomu radsej radler ako vino

    OdpovědětVymazat
  2. Ještě jsem nedělala, zkusit bych mohla:-))

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Marcelko, mávám za vodu:-) Děkuji za recept, určitě zkusím. Jídlo znám, vaří ho firma, u které si v práci objednáváme obědy. Je to moc dobré a tak rozšířím i domácí jídelníček. Hezkou neděli. Zuzana

    OdpovědětVymazat
  4. URČITĚ VYZKOUŠÍM.
    DĚKUJI ZA RECEPTÍK.
    HEZKÉ LÉTO PŘEJI.
    BOHDA

    OdpovědětVymazat
  5. Dělám ho vlastně stejně a s manželem ho milujeme.
    Hezký večer Marcelko!
    Zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  6. Jsem ráda, Marcelko, že se povedlo a chutnalo!
    Řádně se připravuješ na dovču v Provence :-)
    Mávám z dálky do dálky, která už brzo bude taky krapet tvoje ;-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!