neděle 20. července 2014

Nedělní...

Když čtu, jaká vedra Vás tam u nás postihla, docela Vám závidím. Dnes v noci v Irsku vydatně pršelo, nyní je šestnáct st. a pod mrakem. V Corku déšt způsobil dokonce záplavy. A můj top je hotový.
Mám od včera na hlídání opět Kesynku s Chlapečkem, ale moc se jim ven nechce, v tom vlhku. Ani do lesa dnes nemůžeme, po tom dešti tam bude plno bláta.
A ukáži Vám nové kytky, jak zase bují plevel okolo a také, jak je některá činnost v Irsku marná. Dole pod schody si Ir z Ballyjemdufu pronajal obchod a otevřel během tohoto týdne pánské kadeřnictví. Pytle s odpadky jsou tam odložené celý týden. Jsem zvědavá, zda pytle i bedny někdy zmizí. 
A další novinka. Soused si pořídil nový sporák, ten samý, co mám v apartmánu i já a je jistě hodně starý, když jej majitel vynášel ven , já si tak říkala v duchu:" kampak ho asi odnesou?" Zde je odpověd:
Tak si myslím, že je práce má i souseda marná. Toto "zátiší" podle mých zkušenností s Iry jistě hned tak ze dvorku nezmizí.
Přesto jsem ale pořídila nové květiny do květináčů. Rozsadila jsem je a část dala i do záhonku. Láhev s vodou v záhonku má zabránit kočičímu hrabání. Nevypadá to hezky, ale v tomto záhonu kočky opravdu přestaly hrabat.
Ve staré budově na dvoře, kam irská majitelka leta odkládala vše nepotřebné, jsme se sousedem našly i tyto dřevěné staré židle bez sedadel. Až mi zbydou zase nějaké koruny navíc, koupím barvu a zkusím je nějak natřít. Soused slíbil, že se pokusí udělat nějaká sedadla. A další práce, zemina koupená na mé kytky doma, potřebují přesadit.



A takhle to vypadá v Corku po včerejším vydatném dešti. Cork je naštěstí od Virginie hodně daleko, ale máte díky tomuto fotu představu o irském létu. Krásný zbytek neděle Vám všem přeji a užívejte si slunce, i třeba ve stínu stromů, co já bych za nějaké sluneční paprsky dala!


12 komentářů:

  1. Macku ty vedeš přímo květinovou válku :o) fakt jsem v šoku, páč jsem myslela, že jen u nás jsme takoví...nekulturní ale jak vidím, tak ignorantů a blbců je plný svět. No s tím teplem ti povím, nic moc ...a od zítřejšího rána i u nás hlásí vydatné bouřky a přívalové deště ale teploty pořád kolem třicítek. My se rozhodli jít aspoň na hodinku dvě do klimatizovaného nákupního centra protože to se fakt nedá vydržet. Prostě každý extrém je špatně. Ale máš před sebou krásnou dovolenou a to tričko je krásné...snad i já se proháčkuju k takové parádě. Máš návod ? Moc tě zdravím :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pošlu Ti návod i nákres mailem. jsou to jen čtverečky sháčkované dohromady a půl čtverce.Válka je asi bezpředmětná, to bych ten sporák musela někam odvézt asi já. Vyfotím ho v zimě určitě ještě! Snad u Vás k záplavám nedojde, moje rodina měla v Lounech vloni zahrádku metr pod vodou, nepřála bych jim to absolvovat znovu. Mějte se hezky, mávám a díky za komentář.

      Vymazat
  2. Záplavy jsou hrozný ...právě teď jsem už musela utýct před sluníčkem a usedám k PC !!! Krajkový top je pěkný a na léto ideální!!! taky jsem podlehla háčkovaným kraječkám :-))) ...a rozkvetlá zahrádka ti jistě /i paní domácí/ dělá radost ♥ ahojky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za pochvalu topu, jen je docela těžký, to mne překvapilo u letní příze.Krásné dny i Tobě!

      Vymazat
  3. Marcelko, jeden příspěvek a tolik informací - nejdřív pochválím top, je opravdu moc krásný! Se zatopenými lidmi opravdu soucítím, zažila jsem to a víc, jaký to je pocit... No, a váš dvorek - co k tomu dodat, oči mi lezli z důlků už u těch pytlů, ale sporák... Asi ti nezbude nic jiného, než ho taky osázet!
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No kdybych na něj dala truhlíky s kytkama, už tu bude navždy. také Tě zdravím Helen.

      Vymazat
  4. Marcelko, tak nejprve : super top, kdysi jsem podobný chtěla uháčkovat od mamky, ale naše mamka si vždycky na všechno přimyslela ještě nějaké kudrlinky navíc :-))), tenhle je super. No a tím, že jsou Irové bordeláči jsem taky překvapená, ale tak oni se určitě najdou v každé zemi, jen asi záleží jaký je v populaci poměr pořádných a bordelářů, to se pak odrazí na komplexním obrázku celé země...no a vedra...dnes jsme byli celý den taky v obchoďáku, jak píše Aranel, ani jsme nechtěli nic moc nakupovat, ale zase , když už jsme tam byli ...tak jsme něco utratili :-)))...sice máme dole v přízemí pěkných 23stupňů stále a teď si tam Max vychrupuje, ale trávit tam celý den nejde...tak doufám, že nás zítřek zchladí a že trochu sprchne, protože momentálně nám vysychá potok...ale tedy zase tolik vody co bylo u vás mít nemusíme:_). Krásné dny a pevné nervy se sousedy!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Protože jsem tu spoustu domů uklízela, vím jací jsou. Před domem krásné trávníky, někde i květiny ale za domem, díky tomu , že odvoz odpadků a kontejnery jsou tu drahé, jsem byla většinou v šoku. Navíc naše landlordka tady ani nebydlí, je na farmě za Virginií, proto ji to asi ani netrápí. Díky za komentář a Tobě i celé veliké rodině krásné léto. M.

      Vymazat
  5. Marci jsi šikulka:-)
    Koukám s tím bordelem jak u nás:-))

    OdpovědětVymazat
  6. Marcelko topík je nádherný a Tvoje zahrádka také. I když se sousedy to bude asi jako boj s větrnými mlýny. Na sporák naaranžuj další kytky ať se trochu rozzáří. :-) A jinak počasí vám tam tedy není co závidět. Tady je sice vedro napadnutí, ale sluneční energie je sluneční energie. Měj se moc a moc krásně. Lenka

    OdpovědětVymazat
  7. Marci, topík je krásný, moc! Mohu také poprosit o návod? čtverečky my jdou, tak třeba by se to povedlo... Moc zdravím do Irska a držím pěsti, aby sis ten svůj koutek uhájila!

    OdpovědětVymazat
  8. To je krása. Obdivuji hlavně to sešívání a ten koutek dvorku neuvěřitelně prokoukl. Ono stačí pár barev a hned je člověku lépe.
    Doufám, že se sousedy nějak vypořádáš. Fascinuje mě, že si to neuvědomí... Ale asi se na to každý dívá jinak.
    Posílám trochu pěkného počasí,
    Kája

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!