úterý 22. července 2014

A je TO ! aneb já jako Pat a Mat...

Již delší dobu si řezník pode mnou stěžoval, že když se sprchuji, dole v místnosti za jeho obchodem, mu kape na hlavu. Poprvé to bylo někdy vloni v listopadu. Pak dlouho nic, ale poslední dva měsíce, na mne ráno při mém sprchování vždy zvonil a nadával. Navíc poprvé jsem vůbec netušila, co vlastně chce, protože slovíčko, které použil při vzteklém výjevu, mi překladač přeložil  : lízat. Vůbec jsem nechápala , cože mu líže jeho strop, než jsem vzala rozum do hrsti a došlo mi, částečně s pomocí tří slovníků, že mu tedy asi teče, kape na hlavu. Poté jsem někokrát, už ani nevím kolikrát, nechávala na pevné lince a záznamníku majitelce vzkaz, že tedy v mé koupelničce není vše tak, jak má být. Minulý týden , když si pronajali lidé dole obchod pod sousedem, také jim kapalo na hlavu, ale šikovný soused, který se nedočkal irské pomoci majitele, si silikon opravil ve sprše sám. Asi za dva dny dorazil syn majitelky, v ruce silikon a s radostí že nemusí nic , rychle odcházel. Ale já mu tedy o ten silikon řekla, s tím, že se pokusím silikon opravit sama. Nastudováno na Googlu a dnes spácháno. Syn majitelky se nedivil, ještě si ze mne dělal legraci, že se pak týden nebudu sprchovat, že to musí zaschnout. tak doufám, že to není pravda.
Silkon, půjčená pistole od Soni. Ostrý nůž, příborový nůž, české Savo na odmaštění a jdu na to. Jsem Pat a nebo Mat?
Po třech hodinách těžce sundaný silikon, to modré jsou kousky koberce, který mám pod umyvadlem. Puchýř na ukazováku od nože, zlomené dva nehty, křeč v nohách.

Silikon sundaný v obou rozích sprchové vaničky, velké 80krát 80. Jistě chápete, jaký to byl výkon se tam nacpat vkleče, když při normálním sprchování ve stoje musím s mou postavou stát pomalu v pozoru!
Připravená mistička s hustou jarovou vodou,(rada od Googlu) plochy odmaštěné savem a octem, usušené a jdu na TO!
To je špatná fotka, já vím, ale kdybyste chtěli vědět, je to nově položený průhledný silikon, okolo celé sprchové vany a také v obou rozích vevnitř.
No tyhle fotky na chlubení moc nejsou, ale já mám radost. Už jsem dole Michaelovi oznámila, že by mohl sledovat zítra atd. stav svého stropu, jelikož jsem měnila silikon. "Are you sure, Marci,  did you self repair shower???" jeho udivené zvolání a otáčení lidí v obchodě na mou maličkost, mne nadmulo pýchou. No... uvidím zítra jestli na mne bude zase zvonit.
Tak a já jdu někam zjistit, jak uchovat ten silikon, když je vevnitř uřízlá ta tuba , čerstvý, kdybych náhodou ještě musela zítra něco doopravit. A taky jsem začala přemýšlet, jestli koupelnu rovnou i nevymalovat...když už jsem v ráži! Mějte se líp, než Pat a Mat v Irsku!






20 komentářů:

  1. Marci ještě pár takových akcí a mohla by ses živit jako hodinový manžel:-))))
    Jsi šikulka na jedničku!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdy mi to přijde spíš smutné Ajko, ale zase MY české ženy se opravdu nikde ve světě neztratíme a dokážeme si poradit! A díky za pochvalu!

      Vymazat
  2. Ty se nezdáš :o))) hele a co tam přímo plácnout mikrotenový pytlík...aby nešel vzduch?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už je připláclý Aranelko, je vidět, že máme my ženský stejný myšlenkový pochody!

      Vymazat
  3. Ahoj Marcelko, tvoje oprava určitě nedopadne tak, jako ve večerníčcích s Patem a Matem - ty jsi šikovná:-) - my holky z Čech se práce nebojíme a ve světě neztratíme (i když já na to cestování moc nejsem). Se silikonem jsem už pracovala a dopadlo to dobře. Ty na tom budeš stejně. ahoj Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu Zuzko, zatím to drží! Takže snad jsem to zvládla dobře, stejně jako Ty. Mávám Marcela

      Vymazat
  4. Marci, ty se nezdáš. Tak já myslím, že jsi to určitě opravila líp než Pat a Mat :-)
    A musím ti pochválit to krásné háčkované tílko. měj se krásně Věrka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V jeden moment, kdy jsem škrábala dolů ten starý silikon, jsem si tedy pěkně nadávala. Myslela, že to vzdám a půjdu hledat někoho, kdo by to dodělal. Ale nedalo mi to...a zas umím něco víc. I Ty se měj krásně a díky Marcela

      Vymazat
  5. Marcelko, žádný Pat a Mat, ale šikovná česká holka. Ti chlapi by se měli stydět...
    Držím palce, ať to drží!
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I já si držím palce, aby to drželo. Děkuji Ti Helen za pěkný komentář. Zdravím Marcela

      Vymazat
  6. na to, že Pat a Mat jsou nejznámější čeští řemeslníci na světě, jsi jim tam vytřela zrak

    OdpovědětVymazat
  7. Marci, silikon v sáčku dej do lednice, jak je tam vlhko, tak mu to prý svědčí. To si pamatuju od manžela... Zdravím, m.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Macku dík, už je v šuplíku v lednici a ve špičce vražený stovka hřebík.

      Vymazat
  8. Marcelko, jsi šikovná. Tebe nic nezaskočí. Pustíš se i do opravení silikonového tmelu ve sprše.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdepak Maruško, i mne dokáže spousta věcí zaskočizt. Někdy, dá se říct, že málo, čím jsem starší. A děkuji za komentář M.

      Vymazat
  9. Drzim palce aby nic nikde nekapalo ,jsi holka sikovna se vsim si poradis jen skoda ze ti Irove jsou no vis co.

    OdpovědětVymazat
  10. Marcelko gratuluji. Já dělám podobné kutilské práce krozně ráda. Baví mě vrtačka, kladivo, pilka. :-D Ale pro zachování dabrých manželských vztahů se snažím moc neangažovat. Manžel těžce nesl, že mu fušuju do "chlapských záležitostí" . Ale není nad to si občas pohrát s chlapským nářadím. Jsi šikulka. Měj se krásně. Lenka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!