sobota 8. června 2013

Azurový den.....

Dnes moje známá jela s jejím přítelem na farmu sbírat kameny- nedovedu si to ani představit, jelikož jsme na ostrově a to kamení na poli je asi nekonečné!A tak mne poprosila,zda bych nestrávila den s její dvanáctiletou dcerou-která se nechtěla vyfotit
její hárající fenečku Katynku, té fotoaparát absolutně nevadil!
Pak mne poprosila,zda bych jí neuvařila koprovku s brambory a vajíčkem,tady vidíte můj oběd !musela jsem ochutnat,zda se mi povedla.Pak jsem měla povoleno si lehnout na trávník na zahrádce, protože bohužel u mého domu žádnou zahrádku nemám.Když jsem dovařila, Kristýnka mi dala ven deku ,já si lehla a ....

najednou se stáhly nad domek snad všechny mraky ve Virginii.

Já na to ale byla připravená,měla s sebou čtení ,krém a pitnou vodu v lahvi.Sluníčko se chvílemi přece jen mezi mraky ukázalo a já chytla ,po třech letech, trošku opálený odstín kůže.A bylo to velice příjemné odpoledne!brigádníci dorazily domů po šesté večer a ač zmakaní, nandali si oba koprovku do hlubokých misek.Prý byla moc dobrá.On si dal dvakrát,prý ji neměl deset let a Sonina jednou,ale hned -prý kdy ji přijdu znova uvařit.
Tak jsem se sbalila a šla domů,protože oba dva vypadali, že po takové porci u tv rychle usnou.

Ještě jsem Vám musela vyfotit, jak nám tady kvete potok!Přeji Vám všem krásnou slunečnou neděli !


8 komentářů:

  1. Ahoj Marcelko, vidíš, že umíš krásné fotky:-) Koprovku jsme měli nedávno, na zítra musím vymyslet něco jiného. Potok vypadá zajímavě - až přijede syn a budu mít k dispozici fotoaparát, mohla bych zajít k nedaleké říčce, je ještě stále rozlitá po loukách a seno na nich plave. Mám nápad na fotky.....tak snad mi to vyjde. ahoj a hezký zbytek víkendu. Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Zuzko,byl to prima den.Já pro sebe toho moc nenavařím,spíš salátuju a jen tak maso opeču nebo ogriluji,někdy ani přílohy nedělám,jen chleba,tmavý.Tak se budu těšit na nové fota.Hezkou neděli!

      Vymazat
  2. Tos měla prima den Marci, veget na zahrádce a koprovku:-))... Já teda koprovku jen s knedlíkem a masem, ale fakt je že už jsem jí leta nedělala, manža jí zrovna nemusí:-))
    Potůček tam máte pěkný, máme podobný kousek za barákem:-))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně že měla,po dlouhé době víkend bez psaní úkolů.Bylo to super,snad půjdu i zítra,pokud bude krásně.Hezkou neděli Ajko!

      Vymazat
  3. Ten potok je úžasně poetický :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejdřív jsem myslela,když vykvetl,že je to nějaká pěna,chemikálie a ony kytky!Je to krásný,škoda ,že jsou okolo soukromé pozemky,že to nemohu vyfotit zblízka.

      Vymazat
  4. Tak fajn, ze si sa aj trochu opalila...a potok.....naozaj skoda, ze sa neda zblizsia odfotit

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu Jane,taky bych ty kytičky ráda viděla a vyfotila zblízka!

      Vymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!