Svařená jablka s cukrem a vínem |
Našla jsem na blogu Evy Ben http://zadomacimstestim.blogspot.ie/2014/03/ recept z knihy Dobromily Rettigové na jablečník bez mouky. Včera, když jsem zahřívala troubu na chleba, spotřebovala starší jablka a vyzkoušela. Původní recept podle této vynikající kuchařky byl z dvaceti jablek a 7 až 9 žloutků. pro velkou rodinu. Já dala 3,5 jablek a jen tři žloutky a sníh ze tří bílků, hrst tmavého třtinového cukru a trochu německého vína "svařák" trochu skořice a ořechy. Jablka s cukrem a vínem povařila, nechala vychladnout zamíchala do nich žloutky a pak tuhý sníh a upekla na 160 st. do zlatova. Musím říct, že to bylo skvělé lehoučké a dobré!
Tři žloutky |
Tuhý sníh ze tří bílků |
Jablka smíchaná po vychladnutí se žloutky, posypaná ořechy |
Vše smíchané se sněhem |
Upečené do zlatova |
vyzkoušejte tento lehký desert, je vynikající. Dieta nedieta snědla jsem ho na dvakrát a byl moc dobrý!
Pěkně upečený do zlatova.... bych si dala:-)))
OdpovědětVymazatVyzkoušej Ajko, jen bych tam příště přidala třeba hrst strouhanky , nebo nadrcené máslové sušenky trochu. Bylo to takové vlhčí, špatně se porcovalo. Hezký víkend!
VymazatDezertík vypadá lákavě. Určitě vyzkouším. M.
OdpovědětVymazatJe jednoduchý a chutný Maruško a v tomto množství akorát pro mne samotnou. M.
VymazatTo vypadá dobře, hned bych ochutnala.
OdpovědětVymazatTak ho zkus Marcelko, je to chutné. Za dvacet minut hotovo.
VymazatJablíček míváme hodně a proto si receptík zapíšu!!! měj se pěkně ♥
OdpovědětVymazatTo mne těší a Rettigovou by to těšilo ještě víc, že její recepty se používají ještě dnes!
VymazatMarcelko, to vypadá moc opravdu moc dobře... A chleba se ti taky povedl, no u tebe prostě nezhubnu :o)
OdpovědětVymazatHezké odpoledne,u nás leje...
Pa, Helena
U nás bylo chladno a dobří lidé mne vzali k moři,byl to prima den. Také se měj hezky! M.
VymazatTo je recept vyloženě pro mě! Vyzkouším a překvapím. Díky!
OdpovědětVymazatPřevap, jen peč raději pomaloučku a možná přidej hrst strouhanky, či drtě z nějakých sušenek. je to takový vlhký desert, špatně se porcoval, ale já ho vidličkou jedla přímo z té keramiky. Tak at se Ti povede! Držím palce! M.
VymazatNo tak toto Marcelko určitě vyzkouším ....
OdpovědětVymazatJen se mi sbíhají sliny. Dobrůtek není nikdy dost. Přeji krásný den a závidím to moře:)
OdpovědětVymazatKája