pondělí 21. března 2016

Recipe for "Pepino Pepes" blog !

Pepino mne poprosil o překlad receptu na škvarkové placky. Snad recept pochopí a povedou se mu, stejně ,jako se povedly ty mé!

 Recipe : Badges of crackling


250 gr plain flour
250 gr semi-coarse flour
2     eggs
180 gr fat (pig)
120 gr greaves-cracklings (chopped or minced)
1/8 of milk
salt
pinch of sugar
yeast (dry for 500gr flour or 20gr fresh yeast)

 Thirds of lukewarm milk,pinch  of sugar,1 tablespoons flour and yeast we prepare leaven,which leave in a warm place to rise.
Sieve the flour into a bowl, add solid lard, salt, leavened yeast, eggs, milk and process the dough.
Finelly, stir in finely chopped or minced pork cracklings(greaves). The dough in bowl cover with clean cloth and leave in a warm place for a least an hour thoroughly rise.
The dough we will create big round patties-balls, which in larger intervals place on a baking try, lined with baking paper. Once the sheet is full, squeeze every ball from the top round grill to prepare czech potato salad,making  the balls not only decorate, but from them we create patties. Brush them with beaten egg, sprinkle with salt, some seeds or cumin and put in a prehated oven about 160-170 C, once turn golden. Remove from oven, let cool and serve ! 


4 komentáře:

  1. Good morning,
    What is it semi coarse flour?
    Can I use other fat? Like butter?
    Have a good day
    Thanx

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I dont find here in Ireland-it is polohrubá česká mouka. Of course, you can take other fat, but better as butter will be normal oil. 1 dcl will be ok, if you will have not to much fat cracklings. I had cracklings and pig fat minced together, I baught it in Slovakshop here.

      Vymazat
  2. Ahoj Marcelko, doufám, že anglické okénko bude častěji:-) - ani jsem netušila, jak se řeknou škvarky:-) i když si myslím, že si to dlouho pamatovat nebudu:-( - a líbí se mi nápad s kráječem bramborového salátu:-) Mávám za vodu a přeji hezké dny. ahoj Zuzana

    OdpovědětVymazat
  3. Posílám Marcelko pozdravy do té dálky!!!
    Vypadá to jako veliká dobrůtka!!!!!
    Krásný den Ti přeji
    Jarka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!